MAMA KNOWS BEST

Το αντίο το σωστό #TillRocknRollDoUsApart

Ο χωρισμός ως μια τεράστια αλλαγή στη ζωή του ανθρώπου είναι σαν ένας μίνι θάνατος μιας και περιλαμβάνει το τέλος μιας κοινής πορείας που συνεπάγεται εναλλαγές συναισθημάτων, από τον θυμό μέχρι τη συγχώρεση, αλλαγή πλεύσης και καινούρια ξεκινήματα. Ακόμα και στην περίπτωση της κοινής απόφασης μεταξύ των ανθρώπων που θα χωρίσουν τους δρόμους τους, η ένταση των συναισθημάτων είναι μεγάλη και πολλές φορές δύσκολα διαχειρίσιμη.

Παρ’ όλα αυτά οι χωρισμοί και οι αλλαγές έχουν στόχο πολύ ξεκάθαρο ακόμα κι αν εμείς νομίζουμε πως απλά μας ξεβολεύουν και μας αναστατώνουν.

Κύκλοι ανοίγουν και ολοκληρώνονται κάθε μέρα και μόνο όταν είναι η σωστή ώρα και η σωστή δυναμική ενέργεια οι κύκλοι γίνονται σπείρες, συνεχίζοντας μια ατέρμονη εξελικτική πορεία. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τον σκοπό που εξυπηρετεί η κάθε σχέση στη ζωή μας και τελικά να είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώνουμε τους κύκλους μας όταν χρειάζεται, με ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφεραν και ταυτόχρονα με ετοιμότητα για τους καινούριους που θα ανοίξουν.

Εσείς κι εγώ έχουμε χτίσει μια σχέση δυνατή που μετράει γύρω στα 20 χρόνια πια, και επικοινωνούμε με διάφορους τρόπους, τηλεοπτικά, θεατρικά, μουσικά και τελευταία μέσα από κείμενα που έμπνευσή τους ήταν τα δικά σας μηνύματα που δέχομαι καθημερινά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο blog αυτό έχουμε καταγράψει πολλά θέματα, προτάσεις, εναλλακτικές, πιθανές λύσεις, αποπειραθήκαμε να σπάσουμε κατεστημένα και στη θέση τους να εδραιώσουμε απόψεις του τύπου: Ο χωρισμός είναι παρεξηγημένος και η τέλεια σχέση είναι μάλλον το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Βάλαμε όρια στο στρες, μιλήσαμε για τον θηλασμό, τη yoga, τα δικαιώματα των γυναικών, καταγγείλαμε τον ρατσισμό, την ομοφοβία, τη σεξουαλική παρενόχληση, κάναμε δίαιτα, κάναμε baby shower εν μέσω καραντίνας πήραμε ρίσκα και πολλά άλλα.

Είμαι γεμάτη από αγάπη και ευγνωμοσύνη για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που άνοιξαν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ μας και είχα τη δυνατότητα να πω την άποψη μου για πολύ σημαντικά κοινωνικά θέματα αλλά και για πρακτικά καθημερινά ζητήματα και όπου η εμπειρία μου μού το επέτρεπε.

Δύο πολύ σημαντικοί κύκλοι κλείνουν για ‘μένα ταυτόχρονα στην εκπνοή του 2020 και αυτό μου δίνει την ευκαιρία να κάνω πράξη όλα αυτά τα οποία πρεσβεύω.

Η ολοκλήρωση του The Booth και η ολοκλήρωση του Mama Knows Best έφεραν σε τρελή σύγκρουση την εγωιστική πλευρά μου με αυτό που θα έχεις ακούσει να λένε ανώτερο εαυτό. Όχι δεν τρελάθηκα, θέλω να σου δώσω να καταλάβεις πως αυτό που ονομάζουμε ανώτερο εαυτό είναι σαν η ουσία της ύπαρξής μας να είναι απαλλαγμένη από τρωτά συναισθήματα και επομένως ανοιχτή σε όλα τα ερεθίσματα με πίστη στις δυνατότητες μας και τελικά με αισιόδοξη αντιμετώπιση.

Δεν θα πω ψέματα, για κάθε έναν από αυτούς τους κύκλους έπεσαν δάκρυα, και κάποια μπινελίκια ίσως, αλλά το κείμενο αυτό έρχεται με μια μεγάλη προσωπική συνειδητοποίηση. Αν κάτι έχω καταφέρει όσα χρόνια ασχολούμαι με την προσωπική μου εξέλιξη είναι τα αρνητικά συναισθήματα που μου δημιουργούνται από τη ροή της ζωής να κρατάνε όλο και λιγότερο.

Παρατήρησε τη διάρκεια που έχει η στενοχώρια ή ο θυμός σου σε σχέση με ένα γεγονός και όταν φτάσεις στο σημείο να κρατάει το δυνατόν λιγότερο πάει να πει πως έχεις καταφέρει να βρίσκεσαι στη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Εκεί είμαι κι εγώ.

Μετά από εκείνη την κατάθλιψη που κράτησε δυόμιση βασανιστικά χρόνια αποφάσισα πως δεν μου ταιριάζει (για να το πω κόσμια) να περιβάλλομαι από αρνητισμό που μόνο αρνητισμό έλκει.

Τώρα ξέρω. Mama Knows!

Δες πώς σε δευτερόλεπτα μπορούν τα πράγματα να πάρουν άλλη τροπή. Θετική η αρνητική, δεν έχει σημασία, αυτό που είναι σημαντικό είναι πώς αντιδράς σε αυτή, πώς προστατεύεις τον εαυτό σου, πώς μετουσιώνεις το γεγονός σε κάτι που είναι προς όφελος σου.

Αυτό ήταν το τελευταίο Mama Knows Best κείμενο στο Ladylike.gr

Σας ευχαριστώ όλους και υπόσχομαι πως τα καλύτερα έρχονται.

Το νόημα της ζωής είναι σίγουρα στο Rockn’ Roll!

Love
P