MAMA KNOWS BEST

Η τέλεια εικόνα

Αχ αυτά τα social media, οι κανόνες τους, οι εικόνες τους, τα πρέπει και δεν πρέπει τους και η επιρροή τους στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Δεν θα σας αραδιάσω όλα αυτά που ήδη έχετε ακούσει. Η πρόθεσή μου με αυτό το κείμενο είναι να δηλώσω παρούσα στη νέα εποχή (που ελπίζω και εύχομαι να είναι) που θέλει την εξανθρώπιση θα τολμήσω να πω της εικόνας που προβάλλουν τα social.

Δεν ξέρω πώς έγινε η αρχή, ποιο σατανικό μυαλό σκέφτηκε τα applications που σου αλλάζουν από το χρώμα των ματιών, το jaw line μέχρι το βάρος, το ύψος και κατ’ επέκταση και σε βάθος χρόνου την αντίληψη και την ιδέα που έχεις για την εικόνα σου.

Πάει ο νους άραγε πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό; Είναι επικίνδυνο τόσο για αυτόν που το κάνει όσο και γι’ αυτόν που το βλέπει.

Οι followers που περιμένουν με αγωνία την επόμενη φανταστική σου ανάρτηση στο φανταστικό μέρος που έχεις πάει ταξίδι με το φανταστικό σου αγόρι και το φανταστικό σου σώμα με το φανταστικό σου μαγιό και τη φανταστικά καλή σου διάθεση και καλή σου τύχη, δέχονται μια έμμεση, εγκληματική σχεδόν, επίθεση.

Η αλήθεια πίσω από μια υπέροχη φωτογραφία σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με το τέλειο αγόρι μιας influencer χωρίς κυταρρίτιδα έχει πιθανότητες να είναι μια ρεαλιστική κατάσταση σε ένα ποσοστό κάτω του 50%. Το ποσοστό το βγάζω ξεκάθαρα από το κεφάλι μου, από προσωπική εμπειρία, ούσα κι εγώ influencer και έχοντας πασχίσει 1792 φορές ακριβώς να παραδώσω την τέλεια εικόνα.

Πόσο λάθος έκανα στην επιλογή της εικόνας. Ποια θεωρείται δηλαδή «τέλεια» εικόνα;

Ναι, στο παρελθόν έχω παίξει με applications για να φτιάξω τις ατέλειές μου, ναι έχω βγάλει φωτογραφίες κάτω από τεράστια ψυχολογική πίεση, κάνοντας τεράστια προσπάθεια να δείξω ότι περνάω υπέροχα. Ναι, πρόσεχα πώς θα κάτσω για να μην φανεί χαλαρή η κοιλιά μου όταν φοράω μαγιό και έχω απορρίψει όμορφες εικόνες επειδή δεν θέλω να δείξω την ατελή μου πλευρά.

Τις προάλλες ήμουν σε μια παραλία με τον όντως φανταστικό μου άντρα, που είναι αυτός που με βγάζει τις περισσότερες φωτογραφίες που ανεβάζω και κάναμε απόπειρες να βγάλουμε μια ωραία φωτογραφία με ένα όντως φανταστικό μαγιό.

Εγώ, ως γνωστόν, δεν βλέπω σχεδόν καθόλου χωρίς γυαλιά και κοιτάζοντας τις λήψεις που είχαμε κάνει τις βρήκα όλες υπέροχες.

Όταν ήρθε η ώρα να τις ανεβάσω είδα πως σε μια στάση φαινόταν η κοιλίτσα μου πολύ χαλαρή. Ο τρόπος όμως που καθόμουν και η διάθεσή μου έβγαζαν την αυτοπεποίθηση που νιώθω. Είναι μια τέλεια φωτογραφία.

η τέλεια εικόνα

Η αυτοπεποίθηση είναι αληθινή όσο αληθινή είναι και αυτή η κοιλίτσα που έχει φιλοξενήσει 2 παιδιά και τα δυνατά μου πόδια που με κρατάνε καλά γειωμένη και που τόσο bullying έχω υποστεί γι΄ αυτά μέσα στα χρόνια.

Κοιτάζοντας τον εαυτό μου σ’ αυτή τη φωτογραφία ένιωσα τόση αγάπη για το σώμα μου και τόση περηφάνια για όλα αυτά που έχει περάσει που με έκανε να θέλω να την ποστάρω χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Η επόμενη λήψη ήταν μια φωτογραφία που κολακεύει το σώμα και η κοιλίτσα μοιάζει λεία και χωρίς καμία χαλάρωση. Ίδιος άνθρωπος, ίδιο σώμα που λένε τελευταία οι body positive influencers.

η τέλεια εικόνα

Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας και φωτός. Όχι μόνο στη φωτογραφία. Εσύ επιλέγεις από ποια οπτική θα δεις τα πράγματα και πόσο φως θα τους ρίξεις, πόση σημασία θα τους δώσεις. Δεν υπάρχει κανένα application που μπορεί να σου χτίσει την αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις μόνη σου.

Διάλεξε τις επιρροές σου, επίλεξε μόνη σου τις εικόνες που θα βλέπεις και θα σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Ξεκίνα να παρακολουθείς αληθινούς influencers στα social media. Ανθρώπους που έχουν να σου πουν αληθινά και θετικά πράγματα και όχι στημένα και παραπλανητικά.

Πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι.
Να αναγνωρίσεις τα στοιχεία που αγαπάς σε ‘σένα και να αλλάξεις όλα όσα θες χωρίς πίεση και για τους λάθος λόγους.

Είναι πολύ cool να είσαι ο εαυτός σου.

Love
P