VIVIANE' S BEAUTY TALKS

21 beauty resolutions για το 2021

Φωτογραφίες: Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson MUA: Ολίβια Σαχινίδου

Το 2020 ήταν η χρονιά, που αντικειμενικά αν κάτι κάναμε περισσότερο ήταν πως #μείναμεσπίτι και είδαμε τα πάντα αλλάζουν (ακόμη και την επιδερμίδα μας). Είναι η χρονιά που καταλάβαμε πως τα δεδομένα δεν είναι και τόσο δεδομένα στη ζωή μας, η λέξη υγεία ήταν η πρώτη ευχή που δίναμε σε κάθε ευκαιρία και γενικά τεσταριστήκαμε πολλές φορές #diplis.

Δεν θα σε κουράσω με πολλά. Φυσικά, ο beauty κόσμος δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Το skincare- η περιποίηση της επιδερμίδας μας- αναδείχθηκε μεγάλος νικητής (κρίνοντας πρακτικά, μείναμε σπίτι- και οικονομικά, από τις πωλήσεις των beauty brands και των sites) αφήνοντας δεύτερο και καταϊδρωμένο το μακιγιάζ. Καταλάβαμε πόσο σημαντικός είναι ο ”me-time”, όπως και ο σεβασμός μας στον πλανήτη (μέσα από τις beauty επιλογές μας), αρχίσαμε να ξεφεύγουμε από τα στερεότυπα ομορφιάς και την insta-τελειότητα (λαμπερά μαλλιά και πρόσωπα). Κορίτσια όπως η Ashley Graham ή η Lizzo θαρρώ έπαιξαν σημαντικό ρόλο, όπως και οι καμπάνιες brands με καθόλου επεξεργασία κλπ.

Η ομορφιά περνάει σε μία άλλη εποχή, πιο μίνιμαλ -”Skinimalism”, ένας όρος που προέκυψε ενώνοντας τις λέξεις ”skincare” και ”minimalism” και σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή του  ”Pinterest Predicts” θα κυριαρχήσει το 2021- χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε ανάγκη από λίγο glitter ανά περιόδους στη ζωή και τη ρουτίνα ομορφιάς μας. Και αυτά είναι τα 21 beauty resolutions για το 2021.

Τα beauty resolutions μας

-#1: Να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου και στο να σε περιποιείσαι όπως σου αξίζει: Είτε μιλάμε για ένα χαλαρωτικό μπάνιο, είτε μιλάμε για ένα ωραίο χτένισμα, είτε για τον τρόπο που φροντίζεις την επιδερμίδα του προσώπου σου, είτε για ένα μακιγιάζ.

-#2: Βάλε στη ζωή σου μερικές συνήθειες που θα σε κάνουν να νιώσεις ακόμη πιο όμορφα, θα σε χαλαρώσουν και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου (πχ dry brushing, να ανάψεις ένα κερί και να χαλαρώσεις, κάνοντας μία μάσκα αργά το βράδυ).

-#3: Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου 365/365 μέρες τον χρόνο.

-#4: Ενυδάτωση, ενυδάτωση, την ενυδατική σου παρακαλώ.

-#5: Αμέσως επόμενο: Να πίνεις αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

-#6: Να καθαρίζεις το πρόσωπό σου σχολαστικά 2 φορές την ημέρα, πρωί- βράδυ.

-#7: Αν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή επένδυσε σε προϊόντα που μεταξύ άλλων προστατεύουν από το μπλε φως.

-#8: Βάλε τη Βιταμίνη C στη ρουτίνα σου. Διάβασε παρακάτω το γιατί.

-#9: Κάνε συχνά ξεκαθαρίσματα- καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς- στα προϊόντα ομορφιάς και τα καλλυντικά σου και πέταξε/ ανακύκλωσε όσα έχουν λήξει ή έχεις ανοίξει και δεν χρησιμοποιείς πια.

-#10: Δημιούργησε τη δική σου γωνιά μέσα στο σπίτι που θα έχεις συγκεντρωμένα όλα τα beauty goodies σου και θα σε εμπνέει να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου. My tip: Να αγοράζεις λουλούδια. Για σένα.

-#11: Μην ξεχνάς την απολέπιση προκειμένου να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματός σου τακτικά μέσα στην εβδομάδα- η συχνότητα εξαρτάται και από το προϊόν που έχεις επιλέξει!

-#12: Να βάλεις ένα πρόγραμμα στη διατροφή σου (και να το τηρήσεις επιτέλους!)- θα δεις διαφορά και στην επιδερμίδα σου.

-#13: Να κοιμάσαι αρκετά αλλά πάνω από όλα, ποιοτικά, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου θα αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά, για να κοιμηθείς σωστά (ένα pillow spray, ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο μία ώρα πριν, μία overnight mask μπορεί να σε βοηθήσουν).

-#14: Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τα πινέλα και γενικότερα τα beauty tools μία φορά την εβδομάδα.

-#15: Να «χτίσεις» τη δική σου skincare ρουτίνα. Αφουγκράσου τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Βάλε τις σε προτεραιότητες και ξεκίνα να εφαρμόζεις ένα ένα τα βήματα, επιλέγοντας τα σωστά προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σου.

-#16: Μην τα παρατάς. Μείνε πιστή και προσηλωμένη σε μία ρουτίνα περιποίησης. Δεν πρέπει να ξεχνάς πως μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν υπάρχουν και γενικότερα είμαστε ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στην επιδερμίδα μας. Δώσε τον χρόνο που χρειάζεται.

-#17: Να επιλέγεις προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον: Είτε αυτό σημαίνει συνθέσεις με συστατικά φυσικής προέλευσης (που δεν περιέχουν δηλαδή paraben, silicones, mineral oils και άλλα παράγωγα πετρελαίου, sulfates, talc, BHA / BHT, triclosan, aluminum salts κλπ), οικολογικές συσκευασίες και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές (responsibly-sourced), είτε μιλάμε για προϊόντα vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

-#18: Να ανακυκλώνεις τις συσκευασίες των καλλυντικών σου. Η βιωσιμότητα στη μόδα και την ομορφιά είναι πλέον κανόνας και συνείδηση (θα προσθέσω) και η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής (τσέκαρε το ”KORRES Recycle Lab” ή το πρόγραμμα ”Good for Recycling” της Sephora).

-#19: Ξεκίνα να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου που θα βοηθήσει μεταξύ άλλων στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων και πειραματίσου με ένα skincare tool- ανάλογα με το budget αλλά και τις ανάγκες σου. Δοκίμασε να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα jade roller, gua sha ή massage roller, είτε το Foreo.

-#20: Κάνε το μακιγιάζ που εκφράζει και σου αρέσει ακόμη κι αν μένεις στο σπίτι. Εσύ ορίζεις τους κανόνες.

-#21: Love yourself. Και όσο κλισέ κι αν ακούγεται, αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου πρώτα έτσι όπως είναι- με τις ατέλειες που όλες έχουμε- τότε ποιος περιμένεις να το κάνει πρώτος; Το Instagram πάντως και τα φίλτρα του, δεν θα το κάνουν.