BEAUTY EXPERT

Δες πώς θα καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου, σύμφωνα με τη makeup artist Ολίβια Σαχινίδου

Μένεις σπίτι. Και εμείς. Και αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να κάνεις πράγματα για εσένα. Γιατί το αξίζεις και γιατί πρέπει κάπως να περάσει η ώρα και να ξεχαστείς. Βλέπεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου στο μπουντουάρ σου. Από πότε έχεις να καθαρίσεις; Αν έκανες πάνω από τρία δευτερόλεπτα να το σκεφτείς, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κι αυτή τη φορά, η makeup artist της καρδιάς μας, Ολίβια Σαχινίδου έρχεται να μας δείξει και να μας εξηγήσει πώς θα το κάνουμε (πώς δηλαδή θα πλύνουμε τα πινέλα του μακιγιάζ μας) σωστά και τίμια, μέρες καραντίνας που είναι.

 

 

Θα χρειαστείς:

Σαμπουάν

Αντισηπτικό σαπούνι

Οινόπνευμα

(Brush cleaner pad- αν το έχεις προαιρετικά)

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου

Βήμα πρώτο:

Βάζεις λίγο σαμπουάν στο εσωτερικό της παλάμης σου και αφού βρέξεις λίγο τις τρίχες του πινέλου αρχίζεις και τις σαπουνίζεις. Αν έχεις το cleaner pad χρησιμοποιείς αυτό αντί για την παλάμη σου. Προσοχή! Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος φρόντισε πάντα η φορά του πινέλου να είναι προς τα κάτω, ώστε να μην εισχωρεί το νερό στο βραχίονα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε να πάει νερό στη μεταλλική ένωση μεταξύ των τριχών και της ξύλινης λαβής. Κι αυτό γιατί όταν πέφτει νερό στις ενώσεις του πινέλου με τον καιρό η κόλλα διαβρώνεται με αποτέλεσμα το πινέλο να φθείρεται και ενδεχομένως να ξεκολλήσει η λαβή (δες τις φωτογραφίες). Αν αυτό βέβαια σου έχει συμβεί, να ξέρεις πως δεν χρειάζεται να το πετάξεις, καθώς μπορείς να το κολλήσεις.

Βήμα δεύτερο:

Αφού έχεις πλύνει το πινέλο με σαμπουάν, στη συνέχεια το ξεπλένεις με αντισηπτικό σαπούνι (εγώ προτιμώ σαπούνια σε μορφή μπάρας).

Βήμα τρίτο:

Στη συνέχεια στράγγιξε τα πινέλα όχι πολύ δυνατά όμως και τοποθέτησέ τα οριζόντια σε μία επιφάνεια για να στεγνώσουν, αφού απλώσεις μία χαρτοπετσέτα ή μία μικρή πετσετούλα. Προσοχή σε αυτό το σημείο: Οι τρίχες των πινέλων δεν πρέπει να ακουμπάνε την επιφάνεια, αλλά να είναι κατά κάποιο τρόπο στον αέρα. Έτσι, επιτρέπεις στο πινέλο να στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα και να μη μείνει για πολύ ώρα υγρασία στο σημείο που ενώνεται με το μέταλλο. Ποτέ μην τοποθετείς τα πινέλα όρθια όσο ακόμη είναι βρεγμένα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μπει νερό στην ένωση.

Βήμα τέταρτο:

Αφού τα αφήσεις να στεγνώσουν, πέρασέ τα (κυρίως τις τρίχες) από χαρτί κουζίνας, εμποτισμένο με οινόπνευμα. Τα πινέλα είναι έτοιμα και καθαρά. Τοποθέτησέ τα όρθια σε ένα ποτήρι.

Extra Tips:

-Αυτό που σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως  η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των πινέλων.

-Όσο περισσότερο φροντίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου, τόσο περισσότερα χρόνα θα τα έχεις.

-Αν θέλεις να κάνεις τις τρίχες των πινέλων σου ακόμη πιο μαλακές, βάλε λίγο conditioner μαλλιών, μετά το αντισηπτικό σαπούνι και ξέπλυνέ το.

– Για ακόμη πιο γρήγορο καθαρισμό των πινέλων σου, στην αγορά κυκλοφορούν brush cleaning sprays τα οποία εκτός του ότι καθαρίζουν τα πινέλα, έχουν και αντισηπτική δράση. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν αντικαθιστούν το πλύσιμο. Είναι ιδανικά προϊόντα αν θέλεις για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις διάφορες σκιές ματιών στο ίδιο μακιγιάζ με το ίδιο πινέλο ή αν είσαι makeup artist και θέλεις να καθαρίσεις τα πινέλα σου γρήγορα ανάμεσα στα ραντεβού σου.

-Κάλο είναι να καθαρίσεις τα πινέλα σου το βράδυ, λίγο πριν κοιμήθεις, έτσι ώστε το πρωί να είναι έτοιμη να τα χρησιμοποιήσεις.

– Όσο ώρα πλένεις τα πινέλα σου, μην ξεχνάς τη βρύση ανοιχτή.