ΖΩΔΙΑ

Το cocktail που σου ταιριάζει, ανάλογα με το ζώδιό σου

Προλαβαίνεις ακόμα να πιεις δροσερά cocktail (μέχρι τέλος Σεπτέμβρη θα κάνει ζέστες) και να αράξεις νωχελικά σε κάποιο υπαίθριο μπαρ ή ταράτσα της πόλης. Αν δεν έχεις βρει ακόμα το signature cocktail που νιώθεις ότι θα έπρεπε να έχει το όνομά σου, παρακάτω θα δεις την ιδανική πρόταση, με βάση το ζώδιο στο οποίο ανήκεις και που ταιριάζει με τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου.

Κριός

Τι χρειάζεται ο Κριός για να ανάψουν τα αίματα; Μία πικάντικη καυτερή μαργαρίτα που δίνει ενέργεια και αναστατώνει το μέσα τους. Αν δεν καταλήξεις σε σφηνάκια τεκίλας, η μαργαρίτα με lime είναι για εσένα.

 

Ταύρος

Ο Ταύρος αγαπά την απλότητα, αλλά μόνο αν είναι ακριβή. Το cocktail French 75 περιλαμβάνει gin, σαμπάνια και χυμό λεμονιού. Διότι το ποτό του πρέπει να δείχνει ότι κοστίζει τουλάχιστον 17 ευρώ.

 

Δίδυμοι

Σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη του χρόνου αλλά για φέτος θα απολαύσεις κάτι ελαφρύ και αφρώδες, όπως ένα καλοκαιρινό Spritz που θα πιεις μετά το ελαφρύ δείπνο, με θέα το Capri (ή τη Λούτσα).

Δες κι αυτό: Τα 3 ζώδια που είναι οι μεγαλύτεροι χορευταράδες

Καρκίνος

Ποιο είναι το cocktail που θα κρατήσει τον Καρκίνο στην οικογενειακή εστία παρέα με φίλους ή το ταίρι του; Μία κανάτα δροσερή sangria με ολόκληρες φέτες πορτοκαλιού που θα τους ζαλίσει λίγο αλλά ταιριάζει τέλεια με το μαμαδίστικο φαγητό τους.

 

Λέων

Οι αρχηγοί του ζωδιακού κύκλου χρειάζονται ένα cocktail που θα συνδυάζει δυναμισμό με κομψότητα αλλά δεν θα τους στείλει και για ύπνο. Επομένως, η ιδανική επιλογή είναι το Espresso Martini.

 

Παρθένος

Απλά, λιτά και απέριττα. Ο Παρθένος θέλει ένα ποτό που να μην έχει χρώματα και φιοριτούρες και να είναι απλό και αποτελεσματικό. Η βότκα με τόνικ και μία φέτα lime είναι το cocktail που έχει φτιαχτεί για αυτό το ζώδιο.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός δεν πρέπει να χάσει την ισορροπία του (κυριολεκτικά και μεταφορικά), συνεπώς χρειάζεται ένα πολύ ελαφρύ cocktail που να ταιριάζει και με το κυριακάτικο brunch. H Mimosa είναι αυτό το ποτό που έχει ελάχιστο ή και καθόλου αλκοόλ και ταιριάζει στον αυτοέλεγχο του Ζυγού.

 

Σκορπιός

Τίποτα λιγότερο μυστηριώδες από ένα Manhattan για το πιο ερωτικό ζώδιο. Θέλοντας να διατηρήσει το σκοτεινό πλην αισθησιακό προφίλ του, θα παραγγείλει ένα εξίσου dark ποτό.

Διάβασε κι αυτό: Τα 4 ζώδια που βλέπουν το φαγητό σαν ηδονή

Τοξότης

Ο κοσμοπολίτης Τοξότης δε θα πιει κάτι κλασικό που παίρνουν όλοι. Μπορεί να έχει πάει για διακοπές στη Σαλαμίνα, αλλά θα παραγγείλει ένα Negroni που ταιριάζει με τα μοκασίνια και την ιταλική αύρα του.

 

Αιγόκερως

Αν ξέραμε το ζώδιο του James Bond, λογικά θα ήταν Αιγόκερως. Σοφιστικέ, σοβαρός, κάπως μουντρούχος αλλά και αφοσιωμένος στη δουλειά του. Το Dry Martini είναι το signature cocktail του Αιγόκερου και δεν του αξίζει τίποτα λιγότερο.

 

Υδροχόος

Ποιο ποτό είναι εξωτικό, εύκολο να φτιαχτεί και ακούς το Lambada να ηχεί στα αυτιά σου όταν το βλέπεις; Το Paloma. Τρελό και δροσερό σαν τον Υδροχόο.

 

Ιχθύς

Μόνο ο Ιχθύς μπορεί να υποστηρίξει ένα old fashioned λικεράκι με γεύση τριαντάφυλλο που συνδυάζεται με αψέντι και γίνεται ωραιότατο cocktail. Παραδοσιακό και ρομαντικό.