FITNESS

Το 15λέπτο πρόγραμμα γυμναστικής που θα σε επαναφέρει μετά από κάθε χαλαρό τριήμερο

Άνθρωποι είμαστε, στις χαρές και στις γιορτές θα αργήσουμε να βάλουμε το πιρούνι κάτω και θα φάμε κάτι παραπάνω. Είναι λόγος αυτός να έχεις τύψεις ή να παρατήσεις τις προσπάθειες σου; Όσο υπάρχει η γυμναστική, όχι.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι από τα πιο δυνατά. Αρχικά μιλάμε για το Σαββατοκύριακο που κορυφώνεται το καρναβάλι και αυτό σημαίνει ότι μετά τις αποκριάτικες εξορμήσεις ακολουθούν γλέντια με κρασί (αν δεν συνοδεύονται ήδη με αυτό την ώρα που συμβαίνουν) και πολύ φαγητό.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ξημερώνει Καθαρά Δευτέρα και τα τραπέζια ξαναστρώνονται αλλά αυτή τη φορά με νηστίσιμα φαγητά. «Νηστίσιμα» που μόνο την αίσθηση της νηστείας δεν προκαλούν με την απίστευτη θαλασσινή γεύση τους και, φυσικά, τις ποσότητες που σερβίρονται (για όσους είναι φαν τουλάχιστον).

Αν λοιπόν πέρασες ένα τριήμερο με κοντοσούβλι, παϊδάκια και καπάκι μύδια και καλαμαράκια και τώρα ψάχνεις τρόπους να το «μαζέψεις», σου έχουμε τη λύση. Εσύ το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα στρώμα (προαιρετικά) και δεκαπέντε λεπτά από το χρόνο σου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα HIIT. Όπως έχουμε και εδώ η HIIT (Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης) περιλαμβάνει ασκήσεις υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας που στόχο έχουν να σε βοηθήσουν να κάψεις ακόμα περισσότερες θερμίδες και λίπος σε λιγότερο χρόνο. 

Είναι κουραστικό; Ναι. Είναι αποτελεσματικό; Δεν φαντάζεσαι πόσο.

Το συγκεκριμένο βιντεάκι μπορεί άνετα να θεωρηθεί και οφθαλμόλουτρο αφού γίνεται υπό τις οδηγίες του Βρετανού γυμναστή Joe Wicks ο οποίος με τον τίτλο The Body Coach έχει χτίσει τρελούς κοιλιακούς τη δική του fitness αυτοκρατορία (αρκεί να σου πούμε ότι στο Ιnstagram τον ακολουθούν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια).

Έτοιμη;