WOMEN TODAY

Sara Sidner: Όταν η ρεπόρτερ του CNN ξέσπασε σε κλάματα κατά τη μετάδοση θανάτων από κορονοϊό

Instagram.com/sarasindertv

Όλοι έχουμε στιγμές αδυναμίας. Και τη συγκεκριμένη περίοδο που βιώνουμε, όσοι παλεύουν για τη ζωή τους, οι οικογένειές τους, οι υγειονομικοί αλλά και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν ανάλογα περιστατικά, είναι δύσκολο να μην αφήνονται σε στιγμές αδυναμίας. Ανάμεσα στους τελευταίους, βρίσκεται και η Sara Sidner. Η δημοσιογράφος – ρεπόρτερ του CNN, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Αμερική.

Δεν χρειάζεσαι να είσαι ρεπόρτερ για να καταλάβεις και να σεβαστείς απόλυτα τη δυσκολία που κουβαλάει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ειδικότερα, όταν καλείσαι να καλύψεις τα γεγονότα μιας πανδημίας που κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Όταν αντικρίζεις με τα ίδια σου τα μάτια τη σκληρή πραγματικότητα. Όταν πρέπει να τη μεταδόσεις με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, χωρίς την ανάμειξη του συναισθηματικού παράγοντα.

Η Sara Sidner κλαίει. Και εμείς κλαίμε μαζί της

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, όταν η Sidner μετέδιδε στο ρεπορτάζ της το ανεπανόρθωτο πλήγμα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στις κοινότητες των Μαύρων και των Λατίνων στην Καλιφόρνια, φέρνοντας στο προσκήνιο την κάτοικο του L.A., Juliana Jimenez. Η τελευταία, έχασε τη μητέρα της και τον πατριό της με διαφορά 11 ημερών. Η κηδεία της μητέρας έγινε σε ένα πάρκινγκ λόγω των μέτρων για τον περιορισμό τη εξάπλωσης της πανδημίας και του υπέρογκου φόρτου εργασίας των γραφείων κηδειών. Εκείνη τη στιγμή, η ρεπόρτερ δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς την ώρα που μετέδιδε live.

«Αυτές οι οικογένειες δεν θα έπρεπε να το περνάνε αυτό. Καμία οικογένεια δεν θα έπρεπε να το περνάει»

«Είναι το 10ο νοσοκομείο το οποίο επισκέπτομαι», ξεκίνησε να λέει στην αρχή η Sara Sidner, προσπαθώντας να βρει το κουράγιο να συνεχίσει. Μετά από την παύση και ζητώντας συγγνώμη από την παρουσιάστρια του δελτίου Alisyn Camerota, συνέχισε λέγοντας «Αυτό είναι το 10ο νοσοκομείο που επισκέπτομαι και βλέπω τον τρόπο με τον οποίο πρέπει αυτές οι οικογένειες καλούνται να ζήσουν μετά από αυτό και ο πόνος στην καρδιά είναι μεγάλος και βαθύς. Τίποτα δεν είναι εντάξει. Αυτές οι οικογένειες δεν θα έπρεπε να το περνάνε αυτό. Καμία οικογένεια δεν θα έπρεπε να το περνάει» ανέφερε στο τέλος βουρκωμένη, ενώ η συνάδελφός της, την καθησύχασε διαβεβαιώνοντας πως οι συνάδελφοί και οι τηλεθεατές «εκτιμούν την καλοσύνη και τον επαγγελματισμό» της.

Sara Sidner: «Γιατί τα έχασα στο live». Το άρθρο που αξίζει να διαβάσεις

Μετά το συγκεκριμένο γεγονός, η Sara Sidner αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφραστεί με λόγια. Με άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του CNN, η ρεπόρτερ είπε όσα έπρεπε να ειπωθούν. «Ένιωσα ωμή και εκτεθειμένη και αμήχανα ταυτόχρονα. Έχω μάθει ως γυναίκα να “μην τους αφήνω να με βλέπουν να κλαίω”. Όχι δημόσια, και ειδικότερα στη δουλειά. Αλλά το έκανα την Τρίτη.»

«Έκλαψα. Δεν μπορούσα να ελέγξω τα δάκρυά μου. Δεν μπορούσα να βρω τις κατάλληλες λέξεις. Αυτό που με έκανε να κλάψω στην αρχή, ήταν απλώς οργή. Οργή για εκείνους που δεν παίρνουν στα σοβαρά την πανδημία και για εκείνους που ενεργά μάχονται κατά της αλήθειας. Βάζουν τις ζωές άλλων ανθρώπων σε κίνδυνο. Δεν μπορώ να σας πω πόσο βαρύ είναι το χαστούκι όταν αντικρίζεις δύο πολύ διαφορετικούς κόσμους σε μια όμορφη αλλά ατελή Αμερική. Ο ένας κόσμος βασίζεται στην πραγματικότητα και ο άλλος στη συνωμοσία και τον φυλετισμό».

«Επομένως, όταν με είδες να κλαίω, είδες την οργή μου. Νοιάζομαι για τη χώρα μου. Ανησυχώ για όλους. Και νιώθω ότι η χώρα μου χρειάζεται μηχανική υποστήριξη.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ανακοινώθηκαν επίσημα περισσότεροι από 3.300 θάνατοι από κορονοϊό μέσα σε μόλις 7 ημέρες στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τους The New York Times, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε οποιαδήποτε πολιτεία της Νέας Υόρκης από την Άνοιξη. Μόνο την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, 724 άνθρωποι πέθαναν και σχεδόν 23.000 νοσηλεύτηκαν στην πολιτεία.