CELEBRITIES

10 διάσημοι που ψήφισαν για πρώτη φορά στις αμερικανικές εκλογές του 2020

Invision/AP, File Richard Shotwell

Ενηλικιώθηκαν πριν από λίγα ή και πολλά χρόνια. Κι όμως χρειάστηκαν 4 χρόνια διακυβέρνησης Trump, έξαρση της αστυνομικής βίας, ταραχές και μία πανδημία που έχει αλλάξει τη ζωή όλων μας, για να τους κάνει να ασκήσουν πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα στις φετινές αμερικανικές εκλογές. Οι παρακάτω διάσημοι έγινα πρώτη φορά ψηφοφόροι των αμερικανικών εκλογών. Καποιοι από αυτούς ψήφισαν για πρώτη φορά λόγω της πρόσφατης απόκτησης της Αμερικανικής υπηκοότητας, άλλοι επειδή δεν πίστευαν ότι η ψήφος τους παλιότερα θα άλλαζε κάτι, άλλοι επειδή νόμιζαν ότι δεν μπορούσαν να ψηφίσουν πριν από τις φετινές εκλογές. Για έναν χρειάστηκε να είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές για να βρεθεί στις κάλπες.

Το τελευταίο σχόλιο είναι ηλίου φαεινότερο ότι απευθύνεται στον Kanye West. Ο ράπερ σύζυγος της Kim Kardashian χρειάστηκε να ψηφίσει πρώτη φορά, προκειμένου να ψηφίσει τον εαυτό του, ενώ ανανέωσε το ραντεβού του με τους ψηφοφόρους για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Παναγία σώσε.

Ακολουθεί όλη η λίστα των διάσημων ψηφοφόρων που για πρώτη φορά βρέθηκαν μπροστά στις κάλπες στις αμερικανικές εκλογές του 2020, το αποτέλεσμα των οποίων εξελίσσεται σε θρίλερ.

Kanye West

Όπως σου είπα ο Kanye West ψήφισε τον εαυτό του, γράφοντας το όνομά του στο ψηφοδέλτιο. Καθώς ψήφισε στο Wyoming, μία πολιτεία που επιτρέπει κάτι τέτοιο, ο Kanye West ανάρτησε ολόκληρη τη διαδικασία κατάθεσης της ψήφου του στο Twitter.

Selena Gomez

Τον περασμένο Οκτώβριο η 28χρονη τραγουδίστρια εξομολογήθηκε σε εκδήλωση σχετική με τις εκλογές, ότι δεν είχε ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν θεωρώντας ότι η ψήφος της δεν θα αλλάξει τίποτα.

«Όταν άρχισα να το ψάχνω πιο ενδελεχώς, έγινε το μόνο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ», σημείωσε. Η Selena Gomez κατέθεσε την επιστολική ψήφο της νωρίτερα από την τελική ημερομηνία των εκλογων και κάλεσε χθες τους ακολούθους της στο Instagram να ψηφίσουν έστω και διά ζώσης. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έχει σημασία να ψηφίσουν αλλά οι προηγούμενες εκλογές δεν κρίνονταν τόσο στον πόντο. Οπότε πρέπει να καταλάβετε ότι η φωνή σας μετράει και είναι πολύ σημαντική», είπε.

Ryan Reynolds

Με τη βοήθεια της συζύγου του, Blake Lively, κατάφερε για πρώτη φορά να ψηφίσει o Καναδός ηθοποιός. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που ψηφίζω στις ΗΠΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, Blake, που έκανε την πρώτη μου φορά τόσο τρυφερή. Ήταν πολύ τρομακτικά στην αρχή, μετά με ενθουσίασε και τώρα είμαι λίγο κουρασμένος. Αλλά υπερήφανος», είπε με το γνωστό του χιούμορ για την πρώτη του φορά στις κάλπες ο Ryan Reynolds.

Yolanda Hadid

Με την ενθάρρυνση της κόρης της, Bella Hadid, η Yolanda Hadid βρέθηκε για πρώτη φορά μπροστά στις κάλπες στις αμερικανικές εκλογές του 2020. «Πήγα τη μαμά μου να ψηφίσει πρώτη φορά σήμερα. Έγινε Αμερικανίδα υπήκοος πρόσφατα και αυτή τη χρονιά ήταν αποφασισμένη να πάει να ψηφίσει. Είμαι πολύ υπερήφανη για εκείνη», έγραψε το μοντέλο στο Instagram.

Snοop Dog

Ο γνωστός ράπερ πίστευε για πολλά χρόνια ότι δεν μπορούσε να ψηφίσει λόγω του ποινικού μητρώου του, που λευκό δεν το λες με τίποτα. «Δεν το ήξερα αυτό. Το ποινικό μητρώο μου έχει διαγραφεί οπότε τώρα μπορώ να ψηφίσω», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Snoop Dog. Ο ίδιος επίσης συμμετείχε σε μία διαδικτυακή πρωτοβουλία που σκοπό είχε να ενθαρρύνει και άλλους ψηφοφόρους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να καταθέσουν τη ψήφο τους.

Mike Tyson

Στην ίδια κατηγορία με τον Snoop Dog ανήκει και ο Mike Tyson. «Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσω για πρώτη φορά. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορούσα εξαιτίας των παραβάσεων μου. Είμαι υπερήφανος που τελικά θα ψηφίσω» είχε πει σε Tweet του τον Σεπτέμβριο ο επαγγελματίας boxer.

Tan France

«Και τώρα θα ασκήσω το συνταγματικό μου δικαίωμα σαν Αμερικανός. Σήμερα μπαίνω να ψηφίσω για την αλλαγή που θέλω να δω στο έθνος ΜΑΣ», έγραψε ο παρουσιαστής του Queer Eye στο Instagram το καλοκαίρι, όταν έλαβε και την αμερικανική υπηκοότητα.

Shaquille O’Neal

«Ψήφισα για πρώτη φορά και αισθάνομαι καλά» είπε τον περασμένο Οκτώβριο σε podcast ο 48χρονος πρώην παίκτης των Lakers. Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι δεν είχε ψηφίσει ποτέ ως τώρα καθώς δεν καταλάβαινε το σύστημα των εκλεκτόρων. Παράλληλα ενθάρρυνε συνεχώς τους ακόλουθούς του στα social media να ψηφίσουν.

Offset

Ένας ακόμα ράπερ, ο 28χρονος Offset ψήφισε φέτος για πρώτη φορά. «Είναι η πρώτη φορά που όντως ψηφίζω. Νιώθω πολύ επιτυχημένος μετά από αυτό», είπε ο ράπερ που εμφανίστηκε και σε προεκλογική συγκέντρωση των Δημοκρατικών υποψήφιων, Joe Biden και Kamala Harris, για να τραγουδήσει.

Cobie Smulders

Ο λόγος για τον οποίο η Cobie Smulders θέλησε τόσο να πάρει την αμερικανική της υπηκοότητα τον Σεπτέμβριο ήταν για να ψηφίσει στις εκλογές του 2020. Και τα κατάφερε όπως έδειξε σχετικό post της στο Instagram.