FIT LIKE A PRO

Yogilates: Οι 5 ασκήσεις που θα αλλάξουν το σώμα σου και το πιο ανακουφιστικό stretch για τον αυχένα

Μαριλένα Σπηλιωτοπούλου

Η guest fitness expert του Ladylike, Νικολέτα Βερναδάκη, αυτή την εβδομάδα σού προτείνει ένα workout με 5 ασκήσεις Yogilates που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου, ιδανικά επιστρέφοντας μετά από τη δουλειά. Ένα after work- workout με ασκήσεις για γάμπες, μηρούς, πλάγιους κοιλιακούς και χέρια, ώστε να γυμνάσεις όλο σου το σώμα, συνδυάζοντας τεχνικές Yoga και Pilates μαζί. Και για το τέλος, το καλύτερο: stretch για τον αυχένα που θα σε αποσυμφορήσει από την ένταση της ημέρας και θα σε χαλαρώσει.

Yogilates after work- workout: 5 ασκήσεις για όλο το σώμα και το ιδανικό stretch αυχένα

 

 

Χρήσιμα tips για να κάνεις την κάθε άσκηση Like A Pro

  • Γάμπες: ξεκινώντας από όρθια στάση, ανεβαίνουμε στα δάχτυλα των ποδιών με τα πέλματα ενωμένα και κατεβαίνουμε.
  • Μηροί- στάση της καρέκλας: Τα πέλματα πρέπει να είναι ενωμένα ή σε μικρή απόσταση. Ο θώρακας πρέπει να ανοιχτός και το βάρος να πέφτει στις φτέρνες. Η λεκάνη να κατεβαίνει διαγώνια προς τα πίσω και τα γόνατα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών. Η σπονδυλική στήλη να επιμηκύνεται ευθεία με διαγώνια κλίση προς το έδαφος.
  • Πλαϊνοί μηροί- «ψωμάκια»: Από όρθια στάση εκτείνουμε πλάγια το κάθε πόδι για 25 επαναλήψεις ενώ το πέλμα μας είναι flexed.
  • Πλάγιοι κοιλιακοί: Κάνουμε πλάγια κάμψη μια από τα αριστερά και μια από τα δεξιά και επιστρέφουμε στην όρθια στάση. Ο θώρακας παραμένει ανοιχτός και η κοιλιά ενεργοποιημένη.
  • Χέρια: Με πρόσθια κάμψη κορμού περίπου 45 μοίρες, εκτείνουμε τα χέρια μας πίσω και πάνω με τις παλάμες μας προς τον ουρανό για 25 επαναλήψεις.