FIT LIKE A PRO

5 σούπερ ασκήσεις σε σανίδα που θα γυμνάσουν όλο το σώμα σου. Ναι, σανίδα δεν είναι μόνο μία

Μαριλένα Σπηλιωτοπούλου

Η Yogilates Instructor και guest fitness expert του Ladylike, Νικολέτα Βερναδάκη, αυτήν την εβδομάδα σού προτείνει ασκήσεις που γίνονται σε στάση σανίδα και γυμνάζουν όλο- μα όλο το σώμα. Ένα full body plank workout σε real time που γίνεται σπίτι. Η Νικολέτα συστήνει να ακολουθήσεις τους χρόνους της. Οι γενναίες της παρέας μπορούν να επαναλάβουν το workout, μέχρι τελικής πτώσης!

 

 

 

5 ασκήσεις σε σανίδα που δυναμώνουν όλο το σώμα

 

 

Χρήσιμα tips για να κάνεις την κάθε άσκηση Like A Pro

  • Low Plank back and forth: Αγκώνες και πήχεις στη γη. Χέρια παράλληλα μεταξύ τους. Σπονδυλική στήλη επιμηκυμένη. Πέλματα στις μύτες για να πάμε μπροστά και φτέρνες πίσω για να μετακινηθούμε προς τα πίσω. Εισπνοή μπροστά- Εκπνοή πίσω.
  • Down Dog to Plank: Στον κάτω σκύλο μακραίνουμε από τα χέρια μέχρι τη λεκάνη και από τη λεκάνη μέχρι τα πέλματα τα οποία θέλουμε να έχουν την τάση να ακουμπήσουν στο έδαφος. Πόδια παράλληλα μεταξύ τους στο άνοιγμα της λεκάνης. Εισπνοή σανίδα- εκπνοή κάτω σκύλος.
  • Plank knee to elbow: Από σανίδα το πόδι έρχεται μπροστά με εξωτερική στροφή ισχίου και ακουμπά το γόνατο στον αγκώνα. Εισπνοή: σανίδα- εκπνοή πόδι σε αγκώνα.
  • Low Side plank crunches: Στηριζόμαστε στον δεξί αγκώνα και στην εξωτερική κόψη του δεξιού πέλματος. Όλο το σώμα βρίσκεται σε ευθεία γραμμή υπό γωνία με το πάτωμα. Κατεβάζουμε και ανεβάζουμε τη λεκάνη μας. Εισπνοή πάνω- εκπνοή κάτω. Επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.
  • Low plank leg raises: Από χαμηλή σανίδα εκτείνουμε το δεξί μας πόδι pointed πάνω και κάτω. Επαναλαμβάνουμε από το άλλο πόδι.

    Δες εδώ ένα προηγούμενο Fit Like A Pro video της Νικολέτας Βερναδάκη