FIT LIKE A PRO

Οι ασκήσεις Yogilates που καίνε το λίπος της κοιλιάς και γραμμώνουν

Μαριλένα Σπηλιωτοπούλου

Η Yogilates Instructor και guest fitness expert του Ladylike, Νικολέτα Βερναδάκη, αυτήν την εβδομάδα σού προτείνει ασκήσεις Yogilates για την πιο σφιχτή και γραμμωμένη κοιλιά. Ένα strong core workout που καίει το λίπος της κοιλιάς και γίνεται στο σπίτι. Ο μόνος εξοπλισμός που θα χρειαστείς είναι το στρώμα σου. Αν δεν υπάρχει, βολεύει και το χαλί.

Yogilates: Οι 5 πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για τη σύσφιξη και τη γράμμωση στην κοιλιά

 

 

Χρήσιμα tips για να κάνεις την κάθε άσκηση Like A Pro

  • Obliques: Ξεκινάμε από το κάθισμα στα γόνατα με μηρούς και κορμό κάθετα προς το έδαφος. Τεντώνουμε το δεξί πόδι στο πλάι. Κρατάμε τον αριστερό μηρό κάθετο προς το έδαφος και σταθερό. Εκτείνουμε και ενώνουμε τα χέρια μας προς τα πάνω με τους δείκτες να δείχνουν προς τον ουρανό. Κάνουμε πλάγια κάμψη προς το δεξί πόδι και επαναφέρουμε τον κορμό κάθετο προς τον ουρανό.
  • Diamond shape abs: Χέρια λυγισμένα πίσω από το κεφάλι, αγκώνες παραμένουν ανοιχτοί. Πόδια λυγίζουν και πέλματα ενώνονται. Ανεβάζουμε θώρακα και πόδια προς τον ουρανό και κατεβάζουμε ταυτόχρονα προς το έδαφος.
  • Boat pose to hug: Από καθιστή θέση ο κορμός μεταφέρεται προς τα πίσω και διαγώνια προς τους μηρούς. Τα πόδια ανασηκώνονται και μακραίνουν σε 45 μοίρες γωνία από το έδαφος. Τα χέρια μακραίνουν πίσω και μακριά από το κεφάλι. Η σπονδυλική στήλη είναι επιμηκυμένη και ισορροπούμε στο πάνω μέρος του κόκκυγα. Λυγίζουμε πόδια και αγκαλιάζουμε με τα χέρια.
  • Side plank variation abs: Στηριζόμαστε στο δεξί αγκώνα και γόνατο. Το ένα γόνατο πάνω στο άλλο και το αριστερό μας χέρι ακουμπά στη μέση ή εκτείνεται προς τον ουρανό. Μετακινούμε την λεκάνη μας πάνω και κάτω.
  • Plank hip twists: Ξεκινώντας από τη στάση της χαμηλής σανίδας τα πέλματά μας είναι κάθετα στο έδαφος. Οι μηροί και η κοιλιά ενεργοποιημένοι. Αγκώνες ακουμπούν κάτω. Βυθίζουμε τη λεκάνη μας πρώτα από τη δεξιά πλευρά και ύστερα από την αριστερή.

Δες εδώ το προηγούμενο Fit Like A Pro video της Νικολέτας Βερναδάκη