ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 24-25 Νοεμβρίου.

Ο Ήλιος πλέον έχει μπει στον Τοξότη, ένα ζώδιο εκφραστικό όσο και εκνευριστικά αισιόδοξο για τη ζωή. Αυτό από μόνο του δεν είναι μεν κακό, όμως μπορεί να σε στείλει για τακούνια αν έχεις άλλες δουλειές, πιο επείγουσες από το να σκέφτεσαι πόσο όμορφα είναι όλα και πότε με το καλό παντρεύεται η Πολυάννα. Η Πανσέληνος στους Διδύμους στις 23 Νοεμβρίου μας βάζει σε mode “στου παιδιού μου τη χαρά έσφαξα έναν κόκορα”, ακόμα κι αν δεν έχουμε ούτε παιδί, ούτε, πόσο μάλλον, κόκορα. Οι πολλαπλές πλευρές μας εκφράζονται ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να αλληλοσυγκρούονται οι επιθυμίες μας, αλλά με έναν τρόπο δεν μας νοιάζει και πολύ. Από τις 25 του μήνα, ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες επιστρέφει στην ορθόδρομη πορεία του και μας καλεί να διαλύσουμε τις όποιες ψευδαισθήσεις είχαμε διατηρήσει αυτό τον καιρό – για τους δικούς μας, πάντα, λόγους.

ΚΡΙΟΣ

Aν θυμάστε την Μαρίνα Κουντουράτου στη φάση που ο Μαρκοράς δεν της έδινε (τάχα μου δήθεν) καμία σημασία στη σχολή κι εκείνη έσκαγε και ήθελε να του κατεβάσει τα μούτρα, καλά κάνετε, διότι περνάτε το ίδιο και μάλιστα εσείς έχετε και λόγο, ενώ τη Μαρίνα τη γούσταρε ο άλλος, απλά το ‘παιζε Κινέζος – από την Σαγκάη συγκεκριμένα. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ήλιος στον Τοξότη έχει φέρει στην καθημερινότητά σας πάρα πολλή αισιοδοξία, τόση που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε, ιδίως στα γκομενικά, διότι από την άλλη πλευρά ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία δεν θα θέλει πλέον να σας κρατάει μέσα σε ψευδαισθήσεις ότι όλα είναι καλά και, κυρίως, όπως τα νομίζετε εσείς. Σε κάθε περίπτωση, το βασικό σας ζήτημα το Σαββατοκύριακο είναι η διαχείριση της Πανσελήνου στον άξονα Τοξότη – Διδύμων, που σας θέλει down-to-earth και πιο πραγματιστές κι από τον Darth Vader, τόσο σε όσα θέλετε, όσο και σε όσα λέτε πως θέλετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Είναι αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν τα Χριστούγεννα που ακόμα και η ταυρίσια υπομονή/ επιμονή σας παθαίνει λάστιχο ή, έστω, χάνει αέρα σε βαθμό να μην έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας για τον χειρισμό του τιμονιού της ζωής σας, καθώς δεν μπορείτε να κατανοήσετε την προσωρινότητα της αναστάτωσης. Σε κάθε περίπτωση, ο Ποσειδώνας σε ορθή πορεία από την Κυριακή θα βοηθήσει σε αυτό, όσο εσείς ασχολείστε με τα σόγια σας και την προσπάθεια να τους πείσετε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα, μα πάντα, με βάση κάποιο σχέδιο, κι όχι επειδή έτσι εμπνευστήκατε ένα δροσερό πρωινό του Νοεμβρίου. Η Πανσέληνος στους Διδύμους θα κάνει ό,τι μπορεί να σας απασχολήσει για τη διαχείριση των οικονομικών σας (enter κεφάλαιο: ταυρίσια υπομονή/ επιμονή), όμως μη νομίζετε πως και τα γκομενικά θα είναι εκτός ατζέντας το Σαββατοκύριακο, απλά χωρίς τη χαζοχαρούμενη αχλή με την οποία τα περιβάλλετε σε κάθε περίπτωση – εκτός από αυτές που σας ενδιαφέρουν ακριβώς το ίδιο όσο σας ενδιαφέρει η προσωπική σας συνέπεια ως αρετή που σας ακολουθεί παντού.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχετε έναν εντελώς δικό σας τρόπο να διαχειρίζεστε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), τον οποίο κανείς σχεδόν δεν μπορεί να κατανοήσει, αφού μπορείτε να “ενδιαφέρεστε από απόσταση”, σαν π.χ. να κάνετε μεταπτυχιακό μέσω ίντερνετ, χωρίς να πιστεύετε πως παραμελείτε τον άλλο και, πράγματι, χωρίς να ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτό. Ο Ήλιος στον Τοξότη είναι ευχάριστος για την καθημερινότητά σας, το ίδιο και ο ορθόδρομος Ποσειδώνας από τις 25 του μήνα, με την δουλειά να προχωράει σε σημεία που είχε σκαλώσει περισσότερο από ό,τι είχε σκαλώσει ο Λαζόπουλος με τη Ντενίση μια περίοδο, Η Πανσέληνος θα σας εξαναγκάσει να ασχοληθείτε με τις προαναφερθείσες σκέσεις (με κάπα πάντοτε, είπαμε) και ίσως χρειαστεί να εξηγήσετε λίγο παραπάνω στους ανθρώπους σας πως δεν αδιαφορείτε γι’ αυτούς, σκεπτόμενοι παράλληλα πως πλέον θα έχετε και λίγο χρόνο/ διάθεση παραπάνω να ακούσετε το πρόβλημά τους – αν θέλετε και μπορείτε να κάνετε φόκους σε αυτό. Μη μπερδευτείτε μόνο με τα της δουλειάς, καθώς στην περίπτωσή σας, τόσο αν κάτι πηγαίνει καλά, όσο κι αν κάτι πηγαίνει χάλια, ενδέχεται να σας κάνει το ίδιο άνω κάτω.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σκέφτεστε ότι τα Χριστούγεννα έρχονται και θα μπορείτε να μιζεριάσετε – παρντόν, εννοούσαμε να μπείτε στο κλίμα των εορτών – με όποιον τρόπο θέλετε φέτος και έτσι έχετε βαλθεί να προχωρήσετε με τη δουλειά και ό,τι άλλες υποχρεώσεις εκκρεμούν, ώστε να μπορείτε να μπείτε στα πολυκαταστήματα με τα εποχικά είδη όπως η Μαρκάταινα στην επιστροφή στο σπίτι της μετά τον χωρισμό με τον Αντώνη (μελαγχολική, κάπως παχουλή, αλλά ΙΔΙΑ, όπως είπε και η Σάσα). Ευτυχώς ο ορθόδρομος Ποσειδώνας δεν θα δημιουργήσει άλλη θολούρα στις προσωπικές σας σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και η Πανσέληνος στους Διδύμους θα δράσει καταπραϋντικά για οτιδήποτε σας προκάλεσε άγχος τις προηγούμενες ημέρες, ιδίως στο επίπεδο της καθημερινότητας, την οποία προσπαθείτε να αναγεννήσετε περισσότερο από όσο προσπάθησε να κάνει το ίδιο η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με την εικόνα της όταν πήγε στο Survivor. 

ΛΕΩΝ

Yπέρλαμπροι σαν τον Δήμο Αμαρουσίου (επί Πατούλη) παραμονές Χριστουγέννων, οι Λέοντες επιστρέφετε στο παιχνίδι φουλ με τον Ήλιο στον Τοξότη και αποφασίζετε να βγάλετε νύχια και να κυνηγήσετε τον Θανάση στην άγρια ζούγκλα της καθημερινότητας. Μαζί του, βέβαια, γιατί όταν αποφασίζετε να ξεκουνηθείτε δεν σας συγκρατούν ούτε οι Avengers, αποφασίζετε να κυνηγήσετε και όσους δεν σας κάνουν το χατίρι στη δουλειά, πράγμα που μπορεί να σας δημιουργήσει (μεσομακροπρόθεσμα, μόλις καταλάβουν τι ακριβώς κάνετε) διάφορα προβληματάκια στην καθημερινότητα – για τα οποία μη βιαστείτε να πείτε πως δεν θα σας νοιάζει (βασιλιάδες της ζούγκλας είστε, όχι ο Dr. Strange). Η Πανσέληνος στους Διδύμους κάνει δουλίτσα σε επίπεδο σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και το γλέντι συνεχίζεται στα μπαρ. Το νου σας, όμως, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, ότι φωνάζει δεν έχει δίκιο κι ό,τι – εξωτερικά – φαίνεται να μην τρώγεται (#διπλής) ίσως να είναι και το γραμμένο σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

“Πού ξαπλώνεις, πού κοιμάσαι” (Θανάση) τραγουδάτε αυτές τις μέρες, ακόμα κι αν ο άλλος είναι δίπλα σας και ροχαλίζει χειρότερα κι από τον Γάλλο τον Ζεράρ στους Απαράδεκτους. Η κατάσταση θα ξεδιαλυθεί με τον Ποσειδώνα σε ορθή πορεία από την Κυριακή, και κάπως θα αισθανθείτε ξαλαφρωμένοι, καθώς η Πανσέληνος στον άξονα τοξότη – Διδύμων θα σας θυμίσει διάφορα θέματα που έχετε με τα σόγια σας και τα οποία είναι καλό να έχουν διευθετηθεί πριν τα Χριστούγεννα και, κυρίως, πριν συσσωρευθούν πάνω τους κι άλλα τέτοια, καθώς από τα οικογενειακά τραπέζια δυο πράγματα προκύπτουν συνήθως: ανταλλαγή συνταγών τίγκα στα λάθη ανάμεσα σε συννυφάδες (επίτηδες, για να μην της πετύχει ποτέ της κόμπρας το ροστ μπιφ με το χοντρό το μακαρόνι) και νέα οικογενειακά προβλήματα εκ του μη όντως. Τουλάχιστον ο Θανάσης είναι πιο ανέμελος κι από τη Λώρα στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, και μάλιστα το ευχαριστιέται πάρα πολύ σε αυτόν τον ρόλο. Ναι, σας αγαπάει, λυσσάξατε, αφήστε τον τώρα να φάει μια μπουκιά.

ΖΥΓΟΣ

Όταν δεν υπάρχει κινητικότητα στη δουλειά και τα γκομενικά γκρινιάζετε, κι όταν υπάρχει πάλι γκρινιάζετε, είτε γιατί δε σας βγαίνει όπως θέλετε είτε γιατί δεν ξέρετε πώς θέλετε να σας βγει, παρά μόνο ζείτε στη σκιά του προηγούμενου και την ονειροπόληση του επόμενου, χωρίς να θυμάστε ακριβώς πώς ήταν πριν και, κυρίως, χωρίς να είστε σίγουροι πώς θέλετε να είναι το μετά. Ευτυχώς, ο Ήλιος στον Τοξότη είναι πιο φιλικός σε εσάς από ό,τι σε άλλους και θα σας βοηθήσει να βρείτε την εσωτερική ισορροπία για να προχωρήσει η καθημερινότητα με τρόπο ανώδυνο. Παράλληλα, από την Κυριακή 25 του μήνα ο ορθόδρομος Ποσειδώνας θα φέρει νέο κόσμο στο προσκήνιο, κι αν δεν τους αφήσετε να σας μπερδέψουν (κι άλλο) για τα αισθήματά σας, θα περάσετε καλά μαζί τους, όσο βέβαια η Πανσέληνος θα θέλει να τελειώσετε με διάφορες εκκρεμότητες, όπως να ολοκληρώσετε εκείνο το task, να υποσχεθείτε ακριβή ημεροχρονολογία για το πότε θα φτιάξετε κουραμπιέδες με τη μάνα σας και, ίσως, να δηλώσετε και άδεια για το Πάσχα (ναι, αυτό του 2019).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

“The most wonderful time of the year is approaching” για όσους είναι πανέτοιμοι για το διαρκές συναίσθημα χαράς, ευγνωμοσύνης και ελπίδας, δηλαδή για κάποιον που το πολύ να συνδέεται μαζί σας με συγγένεια τετάρτου βαθμού εκ πλαγίου (το πολύ να είναι συμπέθερος) και τίποτα παραπάνω, καθώς δεν έχετε καμία όρεξη να ασχοληθείτε με κάτι δυνητικά πιο exciting από ό,τι να βλέπετε αποτελέσματα για τη δουλειά σας, κοινωνική αποδοχή και κοινή παραδοχή πως δεν πρέπει κανείς ούτε stabilo να πετάει στη δουλειά αν δεν σας έχει συμβουλευτεί πρώτα. Αυτό το τσίτωμα, αυτός ο Περίανδρος Πώποτας/ Διονύσης Δάγκας ξεπερνιέται σταδιακά από την Κυριακή 25 του μήνα, όσο εσείς βέβαια ασχολείστε με το πώς θα αξιοποιήσετε τα (λίγα) λεφτά που σας έχουν απομείνει σε αυτή τη φάση. Έρχονται καλύτερες μέρες σε αυτό το επίπεδο, όπως και στα γκομενικά, όπου θα ξαναβρείτε το ενδιαφέρον σας (κι αλίμονο στους άλλους άμα συμβεί αυτό).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Καμιά φορά ξυπνάει μέσα σας ο Γιώργος Μαργαρίτης και καθώς ετοιμάζετε τον πρωινό σας εσπρέσο από μέσα σας ακούγεται η μακρόσυρτη εκφορά των φωνηέντων του ερμηνευτή “Δε με νοιάζειειει, μη σε νοιάζειειει, οι δρόμοιοιοι πού τραβάνεεε”, χωρίς ωστόσο να είστε σίγουροι ότι οι δρόμοι στους οποίους αναφέρεται σάς πάνε όντως στο πουθενά. Πλέον δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος φόβος, παρότι ο Ποσειδώνας επιστρέφει ορθόδρομος και θα απαιτήσει από εσάς να κατανοήσετε πως με μισόλογα και εν γένει μισές δουλειές πάτε όντως στο πουθενά. Ο μήνας των γενεθλίων σας έχει ξεκινήσει όμως και η αισιοδοξία σας έχει αποκατασταθεί στα συνήθη για την εποχή επίπεδα (Χριστούγεννα που έρχονται: τσεκ, κουραμπιέδες και μελομακάρονα στα μαγαζιά: τσεκ, λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό: με κάποιο μαγικό τρόπο, τσεκ και εδώ), και ό,τι κι αν προσπαθήσει να κάνει η Πανσέληνος στους Διδύμους για να σας χαλάσει το κέφι, δεν θα τα καταφέρει, καθώς και στη δουλειά όλα πηγαίνουν όπως τα θέλατε. Τι δεν πάει, λοιπόν; Οι αφορμές για γκρίνια, τόσο απλά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πώς πολύς κόσμος πάει σε συνεντεύξεις για δουλειά π.χ. και στην ερώτηση “ποιο είναι το μεγαλύτερό σας ελάττωμα” απαντάει “η ειλικρίνεια”; Αυτό ακριβώς παθαίνετε εσείς, αλλά φορ ρίαλ και ιδίως όταν όλοι γύρω σας είναι αυτοί οι υποψήφιοι, των οποίων η σχέση με την ειλικρίνεια περιορίζεται στο περιεχόμενο της παραγγελίας για σουβλατζίδικο: “δυο απ’ όλα, μην το λυπηθείς το κρεμμύδι”. Ο Ήλιος στον Τοξότη και ο ορθόδρομος Ποσειδώνας από την Κυριακή 25 του μήνα σάς γεμίζουν τόσο με το απαραίτητο κουράγιο όσο και με τη φαντασία που χρειάζεται για να τηρήσετε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει στον εαυτό σας, ότι π.χ. θα αλλάξετε δουλειά (ναι, με μεγαλύτερο ελάττωμά σας την ειλικρίνεια), σπίτι ή ακόμα και παρέα, όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει σε δυο μέρες μέσα, ιδίως όταν η Πανσέληνος στους Διδύμους πιέζει από μόνη της, προσθέτοντας υποχρεώσεις στη δουλειά. Όλα θα γίνουν και θα γίνουν και σωστά, με αρχή όλων αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

To φαινόμενο “ανάποδο Duracell” συμβαίνει μόνο με εσάς, τουτέστιν, όταν όλοι οι άλλοι συνεχίζουν, εσείς μουλαρώνετε ανεπανόρθωτα και σταματάτε όπου είστε, ακόμα κι αν εμποδίζετε οκτώ ΙΧ και 10 λεωφορεία ταυτόχρονα. Τώρα με την ορθοδρόμηση του Ποσειδώνα το χάσιμό σας, η θολούρα σε σχέση με τις επιθυμίες σας, θα έρθει από το πουθενά, με αποτέλεσμα να μην ξέρετε τι πρέπει να κάνετε με τον Θανάση, εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά και “δεν είχε δώσει δικαιώματα, όλη η γειτονιά είχε να το λέει”. Ίσως φταίει και η Πανσέληνος στους Διδύμους που πιέζει καταστάσεις (όχι για να αισθανθείτε, αλλά για να βάλετε μπροστά τη λογική), ωστόσο ο Ήλιος στον Τοξότη θα σας απαλλάξει από όλα τα σύννεφα στα επαγγελματικά, τα οποία συνεχίζουν να πηγαίνουν ρολόι ακόμα κι όταν δεν ξέρετε ακριβώς πού θέλετε να σας πάει όλο αυτό. Να θυμάστε ότι ο Θανάσης είναι καλός μέχρι να σταματήσει να εξυπηρετεί τη δημιουργικότητά σας και στον τομέα των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), αλλιώς γίνεται απλά “φυσιολογικός” και αν τον βαρεθείτε οι τύψεις θα σας πνίξουν πιο πολύ από ό,τι θα θέλει να σας πνίξει ο οδηγός που του φράξατε το δρόμο επειδή απλώς σας ήρθε και το κάνατε.

ΙΧΘΥΕΣ

Eκεί που είχατε ζοριστεί – σε υπαρξιακό επίπεδο – με τη δουλειά και βλέπατε μπροστά σας το Pulp Fiction πλέον η φάση είναι ξεκάθαρα Πελαγία Καραμπουμπούνα (αυτή που πήγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Μύκονο και κατόπιν στο Παρίσι), καθώς εκτός των άλλων ο Ήλιος έχει μπει στον Τοξότη διαλύει οποιεσδήποτε αναστολές είχατε για το πώς πρέπει να χωθείτε δυναμικά στο επαγγελματικό παιχνίδι. Η Πανσέληνος θέλει πάρα πολύ να επιλυθούν όλα αυτά, ζητάει όμως να δώσετε σημασία και στο σόι σας, ενώ το ίδιο κάνει και ο κυβερνήτης σας Ποσειδώνας που ορθοδρομεί από την Κυριακή 25 του μήνα. Μην ακούτε κανένα και τίποτα, εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία για να εδραιωθείτε στο χώρο που σας ενδιαφέρει. Πλέον, δε, είστε σε φάση να καταλάβετε πως θα έχετε βρει τον/την ένα/μια όταν με το καλό και οι δυο μαζί μπορείτε να απολαύσετε μια στιγμή ησυχίας, όπως είπε και η Mrs. Mia Wallace, πράγμα που – βέβαια – ίσως αποτελέσει μια ακόμα πηγή άγχους. Ας είναι, πιο σημαντικό καθίσταται αυτό από την προσπάθειά σας να κάνετε τη συναισθηματική μπουλντόζα (του εαυτού σας, εντέλει) απλά επειδή έχετε πάρει φόρα σε όλους τους τομείς.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr