ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις για το σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου.

Ο Ήλιος στους Διδύμους καθιστά την επικοινωνία πιο διασκεδαστική (αλλά και πιο απρόβλεπτη – κατά βάση για τον συνομιλητή μας βέβαια), ενώ και ο Ερμής στους Διδύμους τονώνει την αγάπη μας για τη γνώση (ok, και το κουτσομπολιό μιας μορφής γνώση είναι), βελτιώνοντας και τη διάθεσή μας (ας το κάνει ο πλανήτης, διότι ο καιρός δε βοηθάει καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση). Τα ζώδια είναι (για τελευταία φορά, αφού η 8η σεζόν ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες) αφιερωμένα στο Game of Thrones – συνεπώς αν δεν έχετε δει ακόμα το τελευταίο επεισόδιο, μην προχωρήσετε στο διάβασμα.

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.    

ΚΡΙΟΣ

Κι αν οι μέρες είχαν κάτι από την καθημερινότητα της Khaleesi πριν τα κάνει όλα όπα στο King’s Landing, κι αν δεν καταλάβαινε κανείς την ψυχούλα σας (βέβαια και πώς ακριβώς να την καταλάβει, αφού όλες τις μέρες ήσασταν με ντεπόν και με μισόλογα), το πέρασμα του Ήλιου και του Ερμή στους Διδύμους σάς κάνει λίγο πιο αισιόδοξους, ευπροσήγορους και αποφασισμένους να περάσετε καλά το Σαββατοκύριακο. Τώρα, για όσα πρέπει να στρωθείτε και να δουλέψετε, στο σπίτι, το χώρο εργασίας, τα γκομενικά και εν γένει τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε με τους άλλους, μη ρίχνετε όλο το φταίξιμο σε εσάς – καμιά φορά το μπέρδεμα αποβαίνει λυτρωτικό, γιατί μόνο έτσι εξαναγκάζεστε να ασχοληθείτε με κάτι μέχρι να το φτάσετε στο τέλος του – κι ας μοιάζει με στάχτη και μπούρμπερη το αποτέλεσμα.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Daenerys με μαλλί 5ου επεισοδίου τελευταίας σεζόν, σαν να γύρισε ξημερώματα από τον Οικονομόπουλο, αφού τον “έχτισε” με πανέρια στο “Τώρα τι να το κάνω, πέντε λεπτά σχεδόν πριν πεθάνω” και θέλει οι υπόλοιποι να αισθανθούν όπως κι εκείνη.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Αφροδίτη κάνει ό,τι μπορεί για να σας ανεβάσει τη διάθεση (αφού σας έχει κάνει και πολύ λαμπερούς), ενώ παράλληλα η επικοινωνία με τους άλλους γίνεται πιο εύκολη, κι ας έχουν οι μισοί τα νεύρα τους και ψάχνουν να ξεσπάσουν όπου βρουν. Σε κάθε περίπτωση, βλέπετε πως η φάση έχει φτιάξει, στο σπίτι και τη δουλειά, κι έτσι δε μανουριάζετε τόσο εύκολα που δε σας κάθεται το γκομενικό όπως το έχετε ονειρευτεί (ή όπως νομίζετε πως το έχετε ονειρευτεί). Βέβαια, οι αλλαγούλες που φαίνεται πως σύντομα θα συμβούν ό,τι κι αν κάνετε για να τις αποτρέψετε, σάς προβληματίζουν αρκετά. Χαρείτε τη λάμψη σας και γιολάρετε λίγο, καλοκαίρι έρχεται.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Sam Tarly, o άνθρωπος που στις δύσκολες στιγμές (για τον ίδιο και τους άλλους) στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αποδέχθηκε τις προκλήσεις της μοίρας.

Διάβασε ακόμα: Τα 5 ζώδια που γίνονται εύκολα μπουρλότο

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η εποχή των γενεθλίων σας ξεκίνησε γκλόριουσλι σε όλα τα επίπεδα: (θεωρητικά) αυτοκριτική κάνατε εδώ και ένα μήνα που όλα έμοιαζαν να συμβαίνουν επειδή κάποιος/α σάς είχε μουτζώσει και τα λεφτάκια σάς φτάνουν ανετότατα, παρά τις όσες στραβέ συνέβησαν. Κι αν στα γκομενικά δε βλέπετε φως, να θυμάστε πως η επιτυχία δεν έρχεται όταν εκβιάζετε (άθελά σας έστω) μια κατάσταση, αλλά όταν αφήνετε τις αρετές σας να βγουν στην επιφάνεια και να καταλάβουν όλοι πόσο φαμπ είστε. Πλέον και η επικοινωνία σας είναι καλύτερη με όλους και, κυρίως, δε βαριέστε να ξεκουνηθείτε, πράγμα που σημαίνει πως αμέσως πολλαπλασιάζονται οι ευκαιρίες για σον σον.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Ο Bran Stark, διότι από εκεί που όλοι έλεγαν πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ηλιοθεραπεία στην αυλή του Winterfell, ανέλαβε ολόκληρο βασίλειο και μάλιστα ήδη έχουν πίστη σε αυτόν πως θα είναι καλός.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

“Καλύτερα ελεύθερη, παρά να είμαι δεύτερη” είχε τραγουδήσει η Θέλξη – κι αυτό κολλάει απόλυτα στη μενταλιτέ σας αυτή την περίοδο. Η ψυχούλα σας ηρεμεί μεν, αποτινάσσοντας από πάνω σας διάφορα ανώφελα άγχη (τα οποία όταν “κανονικά” πρέπει να έχετε πετάτε αετό καθαροδευτεριάτικο), ωστόσο η φάση σάς πιέζει να πείτε “ναι, αυτό θέλω” ή “όχι, δεν το θέλω” και να μην περιοριστείτε στο κλασικό “μα φυσικά θα κάνω τον μ@λ*κ% για να περάσει καλά ο προϊστάμενος/ συγγενής μου/ φίλος μου και μετά βλέπουμε για μένα”. Να είστε λίγο προσεκτικοί με τα λεφτάκια μόνο και να μην ακούτε κανέναν εκτός από τις δικές σας επιθυμίες.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Η Arya Stark. Kαλύτερα ελεύθερη με κρουαζιέρα Πάρο – Νάξο – Τήνο – Μύκονο παρά πίσω από κλειστούς τείχους να ακούει τη βλακεία του καθενός για πράγματα που στ’ αλήθεια δεν την αφορούν.

ΛΕΩΝ

Η ύπαρξή σας θυμίζει κεντρική ηρωίδα σειράς του Κριστόφ Παπάκ, τουτέστιν μετά από τόσο πρεσάρισμα και μια σειρά γεγονότων που έσκασαν από το πουθενά (γιατί αν δε δοκιμάσει το σύμπαν τη δικιά σας υπομονή, ποιου θα δοκιμάσει, του Υδροχόου, που δεν τον νοιάζει; όχι βέβαια) θέλετε να νοικιάσετε ένα δωμάτιο στην Ανάφη, να βάλετε δυο βρακιά σε μια σακούλα και να επιστρέψετε ξανά στη βάση σας την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Επειδή όμως ο Ερμής και ο Ήλιος στους Διδύμους θα σας λυπηθούν, τα επαγγελματικά θα μπουν σε μια σειρά, και το silver lining θα μοιάζει με αυτό του Jon Snow στο τέλος του Game of Thrones: ναι μεν εξορίστηκε βόρεια του Τείχους όπου δε φύτρωνε ούτε μολόχα, πλέον όμως και παρέα θα έχει τους Tormund/ Ghost, και οι θυσίες του για τον ελεύθερο λαό του Westeros θα αναγνωριστούν. Κάντε υπομονή και μην εμπιστεύεστε πολύ κόσμο – καθένας έχει τον δικό του καημό και οι προτεραιότητές σας δε συμπίπτουν απαραίτητα.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Ο Τyrion, που ενώ του είχαμε βράσει το κόλλυβο, επέστρεψε πιο δυναμικά στην πολιτική σκηνή του Westeros από ό,τι ο Νίνο στα καλλιτεχνικά, με το “Είμαι ένας άλλος, ζω σε παράνοια”.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα επαγγελματικά σας πάνε περίφημα αυτές τις ημέρες, αφού ο κυβερνήτης σας Ερμής μαζί με τον Δία κάνουν ωραίο παιχνίδι και ευνοούν ό,τι θέλετε να ξεκινήσετε ή να προχωρήσετε. Παραλλήλως, περνάτε καλά με τους φίλους σας, κι αυτό βγαίνει στην καθημερινότητά σας, η οποία πιέζεται από τα γκομενικά και τις περίεργες ατάκες που ακούτε από δω κι από κει. Δε χρειάζεται να σας πιάνει άγχος για όσα συνέβησαν ή όσα ΔΕ συμβαίνουν (κυρίως για αυτά), πρώτον διότι ο Ερμής σάς βοηθάει να ελίσσεστε σαν το χέλι και δεύτερον διότι ποτέ όταν παρακαλέσατε για κάτι δε συνέβη όπως το θέλατε. Ναι μεν ζορίζεστε χρονικά, αλλά έχετε περάσει και χειρότερα.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Podrick Payne, ο πρώην Αμπαλίδης/ ορντινάτσα της καρδιάς μας που και φωνάρα απέδειξε πως είχε, και κατακτήσεις και θεσάρα εξασφάλισε στη Βασιλική Φρουρά.

ΖΥΓΟΣ

Αν θυμάστε το τραγούδι του Πάριου “με προδώσαν οι φίλοι μου, μα να είσαι καλά”, εσείς ζείτε το ακριβώς ανάποδο: ως και η serena plus παίζει να σας πρόδωσε, αλλά οι φίλοι σας είναι εκεί και ακούνε με υπομονή την κάθε κουλαμάρα που εκπορεύεται από το δημιουργικό (λέμε τώρα) χάσιμό σας, μέχρι να γιάνετε. Τα επαγγελματικά πάνε καλά, μια ανακούφιση δηλαδή θα την αισθανθείτε, ωστόσο για να πάρετε αποτελέσματα στα γκομενικά χρειάζεται να προχωρήσετε τη ζωή σας και να πάψετε να σκέφτεστε το “what if”. “What now” είναι η φάση και ο Ήλιος κομποζαρισμένος με τον Ερμή σάς λένε το ίδιο, να αδράξετε τη στιγμή και να σκεφτείτε έξω από το κουτί (τώρα που το σκέφτομαι αυτό το λέει και ο Σωτήρης Κοντιζάς, όχι μόνο ο Ήλιος).

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: O Tormund που η Brienne δεν τον ήθελε, αλλά έζησε με αυτό και κίνησε για την ιδιαίτερη πατρίδα του όπου πλέον θα τη βγάζει με τον κολλητό του, το σκύλο του και τους ανθρώπους που τον αγαπάνε. Και – πού ξέρει κι αυτός – αν ξεκολλήσει από την Brienne, θα ξαναγαπήσει – δεν είναι και ο Καζαντζίδης.

Διάβασε ακόμα: Τα 5 ζώδια που δεν αντέχουν με τίποτα τη μοναξιά

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είστε έτοιμοι για μια αναπάντεχη, αλλά και ταυτόχρονα well-deserved επαγγελματική εξέλιξη; Αν δεν είστε, να πάτε κομμωτήριο, διότι οι μέρες ευνοούν την καριέρα σας με βάση τις γνωριμίες που έχετε κάνει (ή που θα κάνετε σε σύντομο χρονικό διάστημα). Παραλλήλως βέβαια η έμφαση δίνεται στα γκομενικά σας (το αντίθετο που είχε πει ο Ρέμος όταν τον είχαν ρωτήσει πότε θα παντρευτεί και είχε απαντήσει πως ήταν καιρός να σώσουμε την πατρίδα μας), με αποτέλεσμα να έχετε γεμάτο το πρόγραμμά σας με υποχρεώσεις και μια όρεξη που είναι-δεν-είναι up-to-date με τις εξελίξεις. Μη γκρινιάζετε, άλλοι παρακαλάνε να είναι busy.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Ο Ser Bronn, που χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα στα επεισόδια της 8ης (αλλά έχοντας κινηθεί σωστά με στοχευμένα πιαριλίκια στο παρελθόν) ανέλαβε θεσάρα στο Μικρό (Υπουργικό) Συμβούλιο του Βασιλιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η σύνοδος Ήλιου και Ερμή ευνόησε τις συνεργασίες σας περισσότερο από ό,τι ευνόησε η Σερβική επιτροπή της Eurovision την Ισλανδία (όλοι 16άρια), πράγμα που σημαίνει πως το τοπίο είναι έτοιμο για να επιδιώξετε επαγγελματικούς και άλλους στόχους που σας καίνε εδώ και καιρό. Σε γενικές γραμμές, οι μέρες αυτές είναι σούπερ ντούπερ γουάου (δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να το εκφράσουμε αυτό), αφού και γκομενικώς είστε μια χαρά και τις εξόδους σας κανονίζετε και η αυτοπεποίθηση, μια λέξη που σάς πονάει όσο περίπου πόνεσε την Daenerys η προδοσία του Varys (ή αλλιώς η Μαρίνα τον Μαρκορά όταν του έκρυψε την εγκυμοσύνη), βρίσκεται στο προσκήνιο, πράγμα που σημαίνει πως είστε πανέτοιμοι για όλα – και έτσι να συνεχίσετε, χωρίς ενοχικά σύνδρομα και άλλες αηδίες που σάς ρίχνουν τη διάθεση άνευ λόγου.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Sansa Stark δαγκωτό. Από ταπεινό χαμομηλάκι, ρυθμιστής του πολιτεύματος και πλέον Βασίλισσα του Βορρά (με ρουχάρες, επίσης).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αν αισθανόσασταν ότι εδώ και μέρες στην ατμόσφαιρα πλανιόταν μια ανυπόφορη βαρεμάρα, ιδίως στα του σπιτιού και των γκομενικών, ήρθε η ώρα να αλλάξετε παραστάσεις, αφού Ήλιος και Ερμής σάς θέλουν σε εγρήγορση μεγαλύτερη αυτής που είχε η Arya όταν την κυνηγούσαν τα ζόμπι στη μάχη του Winterfell. Πολλές εξελίξεις στα γκομενικά σάς περιμένουν στη γωνία για να σας ρωτήσουν “και τώρα που προχώρησες, τι κατάλαβες” (με ειλικρίνεια όμως, όχι με διάθεση αμφισβήτησης του γιατί είπατε να αλλάξετε την καθημερινότητά σας), κι αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση που μόνο ένας Αιγόκερως θα ήθελε να ζήσει μέσα στο καλοκαίρι. Καλοφάγωτη να είναι με ένα πόνο να σας βγει το ατομικό σας rebranding απέναντι στους άλλους.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Η Brienne of Tarth, που υπήρξε πρωτοπόρος στα επαγγελματικά της, ενώ με τον Κρόνο πάνω της είχε περάσει του λιναριού τα πάθη και στο τέλος έγινε αυτή που πάντα ήθελε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο φάκελος “γκομενικά” βρίσκεται υπό εξέταση – παρότι εδώ και ένα δεκαπενθήμερο σερί παίζετε τον παπά με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Θέλετε δε θέλετε να ζείτε μέσα σε ένα όμορφο ψέμα ή έστω μια βολική σύμβαση στο πλαίσιο της οποίας θα μοιάζετε απέξω με πανηγύρι στην Ικαρία και από μέσα με μανιάτικο μοιρολόι, δεν έχετε περιθώριο να κοροϊδεύετε άλλο (εσάς και τους άλλους), αφού πολλά πράγματα θα μαθευτούν από διάφορες πηγές και θα σας φέρουν προ των ευθυνών και των συνειδητοποιήσεών σας. Αφού το κορμάκι σας θέλει να τσιτσινίσει αλλιώς, κι αφού η ζωή είναι μικρή, γιατί δε συνέρχεστε να πάτε παραπέρα και ταλαιπωρείστε σαν τον Jon Snow στη μάχη του King’s Landing: αφήστε να φύγει ό,τι είναι μάταιο να κρατάτε με νύχια και με δόντια (και από μέσα σας να φύγει, όχι μόνο να πείτε πως το διώξατε και πλέον είστε τζίτζι – πώς τα λέει αυτά η νεολαία).

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Ο Jon Snow. “Θα μπορούσαμε να ζήσουμε 1000 χρόνια εδώ” είχε πει στην άλλη την έρμη και στην πραγματική ζωή θα κώλωνε ως και να μετακομίσει μαζί της στο ίδιο κάστρο. Μην κάνετε τα ίδια, κρίμα είναι.

ΙΧΘΥΕΣ

Είναι τα αισθήματά σας σαν θηρία ανήμερα (ξανά μανά) και γενικώς τη φετινή άνοιξη τη ζείτε στο φουλ, σαν Ασπασία Βαρδάτσικου που αισθάνεται το κορμί της έτοιμο να “καρπίσει”. Παράλληλα βέβαια δεν ηρεμείτε καθόλου με τη δουλειά και δεν εκμεταλλεύεστε ιδιαίτερα τις περιστάσεις που μπορούν να σας οδηγήσουν σε κάτι πιο σοβαρό, ώστε να το ευχαριστηθείτε properly. Για όλο αυτό το “too much” που σάς σκάει η καθημερινότητα άλλοι θα παρακαλούσαν, κι εσείς το φτύνετε, όπως έφτυσε ο Jaime την Brienne για να πάει να βρει την αδερφή του στο King’s Landing. Χαρείτε λίγο τη στιγμή, μην είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε και σε περίπτωση που ακόμα αισθάνεστε φτυσμένοι στα γκομενικά (όχι από δικά σας λάθη), σκεφτείτε ότι και πάλι γίνονται πράγματα και ότι άλλα παιδάκια έχουν να δουν swipe right σε γνωστό dating app από όταν ήταν relevant η Γιάννα Νταρίλη.

Xαρακτήρας από τη φετινή σεζόν Game of Thrones που σας αντιπροσωπεύει: Ο Jaime Lannister διότι ενώ και νέα φανταστική κοπέλα είχε βρει και εξαιρετική δουλειά στο Winterfell, κλότσησε σα γελάδα την καρδάρα με το γάλα και πήγε να βρει το θάνατό του. Μην τον πάρετε ως παράδειγμα όμως.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr