SEX

Οι δύο ερωτήσεις που θα βελτιώσουν το μέτριο σεξ με το σύντροφό σου

Είσαι σε μια σχέση μ' έναν άνθρωπο που αγαπάς/είσαι ερωτευμένη μαζί του, περνάτε όμορφα, έχει πολλά κοινά (ή και όχι, αυτό δεν είναι πάντα προϋπόθεση για μια καλή σχέση), μπορεί και να συζείτε ενδεχομένως και όμως, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που δεν είναι στα καλύτερά του και σε προβληματίζει πολύ: το σεξ.

Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και να αποφασίσεις ότι αυτή η σχέση δεν σε καλύπτει ή ότι έχεις κουραστεί να προσπαθείς να το διορθώσεις ή ακόμα και να νιώσεις “ένοχη” για τη μετριότητα που χαρακτηρίζει τη σεξουαλική σας ζωή, κοίταξε στον καθρέφτη σου και αναρωτήσου: είστε ειλικρινείς με το σύντροφό σου γι’ αυτό που σας συμβαίνει; Ή βάζετε το πρόβλημα “κάτω από το χαλί”, όπως και πολλά άλλα ζευγάρια εκεί έξω;

Χωρίς ειλικρίνεια, όχι μόνο για το σεξ αλλά και γενικότερα, μια σχέση δύσκολα θα λειτουργήσει και αν φαίνεται να λειτουργεί στην αρχή, σίγουρα δεν θα έχει διάρκεια. Όπως και όλα τα προβλήματα, έτσι και το σεξ, πριν επιλυθούν, χρειάζονται πρώτα απ’ όλα ειλικρινή αντιμετώπιση. Έτσι, λοιπόν, δεν έχεις παρά να κάνεις δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου, από κοινού με τον σύντροφό σου.

Ερώτηση 1η

Αν ξυπνούσες σε τρεις μήνες από τώρα και είχες την ιδεατή σεξουαλική ζωή, πώς θα ήταν αυτή; Μίλα με το σύντροφό σου και με ειλικρίνεια πείτε τι είδους σεξ θα θέλατε να απολαμβάνετε. Μη σχολιάσετε αυτό που δεν έχετε ούτε αυτό που έχετε αλλά δεν σας απογειώνει. Εστιάστε στο δικό του “ιδεατό” ο καθένας. Αν δεν ξέρει ο ένας τις επιθυμίες και τα γούστα του άλλου στο σεξ, πώς θα τα κάνει πράξη την επίμαχη στιγμή;

Ερώτηση 2η

Ποια διαφορά εντοπίζεις στη σεξουαλική σου ζωή που δεν υπήρχε στο παρελθόν και πώς πιστεύεις ότι προέκυψε; Για να πήρες την απόφαση να είσαι μ’ έναν άνθρωπο, ΛΟΓΙΚΑ ταιριάζατε και στο σεξ. Πράγμα που σημαίνει ότι κάποτε σε αυτό τον τομέα τα πηγαίνατε μια χαρά. Άρα, κάπου στην πορεία χάλασε το “γλυκό” και όπως χάλασε, έτσι μπορεί και να ξαναφτιάξει.

Αν αυτές οι δύο ερωτήσεις απαντηθούν με ειλικρίνεια, στο τέλος της συζήτησης θα έχεις εντοπίσει κι εσύ αλλά και ο σύντροφός σου όλα εκείνα τα σημεία που σας έχουν φέρει στο σημείο “καρδιογράφημα νεκρού” στο σεξ και μόνο τότε ίσως και να μπορέσετε να διορθώσετε ό,τι διορθώνεται.