SEX

Πώς ο ερεθισμός του στήθους μπορεί να οδηγήσει μία γυναίκα σε οργασμό

Οργασμός χωρίς σεξ; χωρίς καν αυνανισμό. Δεν συμβαίνει εύκολα, ούτε συχνά. Συγκεκριμένα το ποσοστό είναι κάτι 29%. Σαν να λέμε πως 30 στις 100 γυναίκες, έχουν παραδεχτεί πως φτάνουν σε οργασμό μόνο με τον ερεθισμό του στήθους τους. Οι Άγγλοι το λένε nipple orgasm. Εμείς το λέμε πίστευε και μη, ερεύνα.

Η στήθος είναι ερωτογενής ζώνη. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Κράτα το. Το δεύτερο είναι πως το στήθος, όταν διεγείρεται, ενεργοποιεί την ίδια περιοχή στον εγκέφαλο μ’ εκείνη που «βαράει alarm» όταν ερεθίζεται ο κόλπος και η κλειτορίδα. Η παραπάνω θεωρία περί ερωτικής κορύφωσης «με το στήθος μόνο» είναι επιβεβαιωμένη επιστημονικά και ήδη δημοσιευμένη από το 2011 στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής (Journal of Sexual Medicine). Ένα άλλο δεδομένο που αξίζει να ληφθεί υπόψιν είναι πως η οκυτοκίνη, η «ορμόνη της αγάπης» που παράγεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής διέγερσης (και άρα του ερεθισμού των γεννητικών οργάνων) και η οποία κορυφώνεται με τον οργασμό, αυξάνει επίσης στο σώμα όταν κάποιος χαϊδεύει τις ρόγες της/του συντρόφου του. Είναι δηλαδή μία unisex απόλαυση.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην προαναφερόμενη έρευνα είναι ότι τα άτομα που συμμετείχαν δεν βίωσαν συνειδητά τον οργασμό. Καταγράφηκαν «υποσυνείδητοι, νευρολογικοί οργασμοί» το οποίο, σύμφωνα με την ερμηνεία των δεδομένων από τους ερευνητές, σημαίνει ότι ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται στη διέγερση του στήθους όπως ακριβώς τον κλειτοριδικό π.χ., αλλά τα άτομα δεν μπορούν να τον επιχειρήσουν και να τον βιώσουν ως τέτοιον «λόγω πνευματικού εμποδίου». Κανείς δεν πιστεύει σ’ αυτόν, γνωρίζει τον παραδοσιακό, βατό κι άμεσο τρόπο, αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται, μέχρι να επιχειρήσει την εναλλακτική συνειδητά.

Από την άλλη, η κάθε γυναίκα έχει τις προτιμήσεις της και την ευαισθησία της στο στήθος, οπότε το να έρθεις σε οργασμό μόνο με διέγερση της θηλής απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και συνεργασία με τον παρτενέρ.

 Και γιατί όχι; ό,τι οδηγεί στην απόλαυσή σου, να το βάζεις μπρος.