Οι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο (σύμφωνα με τους επιστήμονες)

Μιλάμε για έρευνα του Harvard τώρα, δεν παίζουμε.

Μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard χρησιμοποίησε στοιχεία από 123.000 ανθρώπους που απάντησαν στις ερωτήσεις των ερευνητών, προκειμένου να καταλήξουν στο αν συγκεκριμένες συνήθειες επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής.

Στα αποτελέσματα φάνηκε πως οι συμμετέχοντες οι οποίοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή, ελέγχουν το βάρος τους, κάνουν συχνά γυμναστική, πίνουν αλκοόλ με μέτρο και δεν καπνίζουν, είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο. Την λες και ρηξικέλευθη την έρευνα.

Οι γυναίκες δε, που είχαν όλες αυτές τις συνήθειες, είδαν το προσδόκιμο ζωής τους να αυξάνεται κατά 14 χρόνια, ενώ αυτό των ανδρών αυξήθηκε κατά 12 χρόνια. Όχι και άσχημα.

Τα στατιστικά επίσης δείχνουν πως όσοι έχουν πιο υγιή τρόπο ζωής, ήταν σημαντικά λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακές ασθένειες και καρκίνο: οι ασθένειες της καρδιάς ήταν 82% λιγότερο πιθανές, ενώ ο καρκίνος 65%.

Οι επιστήμονες κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν προκαλούν και καμία φοβερή έκπληξη, οπότε δήλωσαν ότι ήθελαν να υπογραμμίσουν το μέγεθος στο οποίο οι υγιεινές συνήθειες μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή των ανθρώπων. Οι παραπάνω αριθμοί, δηλαδή, είναι αυτοί που τους προκάλεσαν ουσιαστική έκπληξη.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ