WELLNESS

Λεύκανση δοντιών: Συμβουλές για πιο άμεσο και με διάρκεια αποτέλεσμα

Η λεύκανση δοντιών είναι μία μέθοδος που σας βοηθά να αποκτήσετε το λευκό και αστραφτερό χαμόγελο που επιθυμείτε. Για να το έχετε, αρκεί να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη και πιο αποτελεσματική μέθοδο λεύκανσης για εσάς. Η κάθε μέθοδος λεύκανσης που εφαρμόζεται εξαρτάται από τις ανάγκες τους ασθενούς, αλλά και από τον θεραπευτικό στόχο.

Μιλήσαμε με τον κ. Καλαϊτζάκη Μιχάλη, Οδοντίατρο στο Μαρούσι και συνεργάτη του doctoranytime και μας έδωσε συμβουλές για να πετύχει η λεύκανση δοντιών όσο πιο άμεσα γίνεται. Η λεύκανση δοντιών μπορεί να επιτευχθεί είτε στο ιατρείο είτε στο σπίτι είτε ως συνδυασμός των δύο.

Η λεύκανση στο σπίτι ολοκληρώνεται μέσα σε 1-3 βδομάδες. Τα αποτελέσματα ξεκινούν να φαίνονται από την πρώτη βδομάδα, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν φαίνεται πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία. Η λεύκανση στο ιατρείο πραγματοποιείται μέσα σε 1 ώρα και τα αποτελέσματά της είναι ορατά μέσα σε 2-3 μέρες.

Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων έχει τα πιο άμεσα ορατά αποτελέσματα και μάλιστα, με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι έχει υψηλότερο κόστος.

Για να έχει μεγαλύτερο σε διάρκεια αποτέλεσμα, αλλά και να είναι πιο λευκά τα δόντια μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

-Πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου λεύκανσης επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας για να κάνετε έναν επαγγελματικό καθαρισμό δοντιών. Έτσι, αυξάνετε τη δραστικότητα της θεραπείας.

-Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση τροφών και ροφημάτων με χρωστικές ουσίες. Τέτοιες τροφές είναι τα παντζάρια και ροφήματα είναι το κρασί, το τσάι και ο καφές.

-Πολύ σημαντική είναι και η διακοπή του καπνίσματος, καθώς το τσιγάρο έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο χρώμα των δοντιών.

-Η μέθοδος της λεύκανσης που εφαρμόζεται κάθε φορά εξαρτάται από την επιθυμία και τις αισθητικές ανάγκες σας και τα στάδια εξέλιξης της παρακολουθούνται από τον οδοντίατρο.

-Ο σχολαστικός καθαρισμός των δοντιών με οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, οδοντικό νήμα και μεσοδόντια βουρτσάκια πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας μετά την ολοκλήρωση της λεύκανσης, αν θέλετε το αποτέλεσμα να διαρκέσει περισσότερο.

-Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της λεύκανσης θα πρέπει να έχει γίνει ένας πλήρης οδοντιατρικός έλεγχος, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάποιας οδοντικής πάθησης.

-Η ποιότητα των τροφών που καταναλώνετε είναι σημαντική για τη διατήρηση της λευκότητας των δοντιών σας. Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν αποδεδειγμένα ευεργετική επίδραση στην υγεία του στόματος. Οι φράουλες, το καρότο και τα πορτοκάλια είναι μερικές μόνο από τις τροφές που βελτιώνουν το χρώμα των δοντιών.

-Αν θέλετε και άμεσο αποτέλεσμα και με διάρκεια χρόνο, τότε η ιδανική μέθοδος είναι ο συνδυασμός της λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο και στο σπίτι.