ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 6 τροφές που περιορίζουν δραστικά τις λιγούρες σου και έχουν λίγες θερμίδες

Μήπως η λέξη λιγούρα σου ακούγεται γνώριμη; Μήπως έρχονται στιγμές που θες απεγνωσμένα να φας κάτι αλλά συνήθως προτιμάς παγωτά, πατατάκια και σοκολάτες, και μετά το μετανιώνεις; Την επόμενη φορά φέρσου πιο έξυπνα και κατανάλωσε κάποια από τις παρακάτω τροφές που ικανοποιούν την πείνα σου και σου δίνουν πολύ λίγες θερμίδες.

 

Αμύγδαλα

Μόνο μία χούφτα αμύγδαλα είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. βιταμίνης Ε και μαγνησίου. Το σνακ που συστήνεται συνήθως από τους διατροφολόγους είναι οι ξηροί καρποί, γιατί βοηθούν στη διαχείριση του βάρους, μειώνουν τις λιγούρες σου και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου.

Δες κι αυτό: Ξηροί καρποί: 5 είδη που σου προσφέρουν 5 διαφορετικά οφέλη

Αβοκάντο

Δεν είναι μόνο η πιο hipster υπερτροφή που θα βρεις. Είναι γεμάτη φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά που κάνουν καλό στην καρδιά σου. Αν φας αβοκάντο με μέτρο, τα καλά λιπαρά του στέλνουν μήνυμα στον εγκέφαλό σου ότι έχεις χορτάσει. Και είναι εξαιρετική επιλογή για κάθε είδος γεύματος.

Μήλα

Το «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» δεν είναι τυχαία ρήση. Εκτός του ότι αντικαθιστούν την καφεΐνη και σου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, ρυθμίζουν τα επίπεδα γλυκόζης και είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Όση ώρα μασάς ένα μήλο, δίνεις χρόνο στο σώμα σου να συνειδητοποιήσει ότι δεν πεινάει πια.

Αυγά

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ή δύο αυγά για πρωινό μειώνουν τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι θερμίδες τους είναι λίγες. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που επιλέγουν αυγά για πρωινό, τείνουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα, συγκριτικά με εκείνους που θα επιλέξουν bagel.

Αποξηραμένα δαμάσκηνα

Έρχεται αυτή η ώρα που θέλεις να φας οπωσδήποτε κάτι γλυκό αλλά δεν ξέρεις τι. Εκτός από μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, μπορείς να επιλέξεις λίγα αποξηραμένα δαμάσκηνα που κάνουν καλό και στο πεπτικό σου σύστημα.

Διάβασε κι αυτό: Η σαλάτα τρώγεται για πρωινό και αυτές οι 4 συνταγές στο αποδεικνύουν

Σαλάτα

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να φας σαλάτα με κάθε πιθανό τρόπο. Αντί να πάρεις τη σαλατιέρα και να τη γεμίσεις, μπορείς να πάρεις ένα μπολάκι και να κάνεις ένα σνακ που θα ενημερώσει τον εγκέφαλο ότι δεν πεινάς πια. Βάλε πράσινα λαχανικά με φύλλα, τοματίνια και ένα απλό dressing από ελαιόλαδο και ξίδι.