ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 πρωινές συνήθειες που σε παχαίνουν

Το πρωινό είναι το αγαπημένο μας γεύμα αφενός γιατί είναι πολύ σημαντικό ώστε να τηρήσεις τις δίαιτες και μία σωστή διατροφή γενικότερα, αφετέρου γιατί αυτές οι πρώτες μπουκιές που βάζεις στο στόμα σου όταν ξυπνήσεις και ακούς το στομάχι σου να γουργουρίζει σου φτιάχνουν τη διάθεση. Μπορεί να περιέχει τα πάντα, αρκεί να είναι σε σωστούς διατροφικούς συνδυασμούς.

Ένα ισορροπημένο – κατά τη γνώμη σου – πρωινό όμως, μπορεί να κρύβει πολλές ανθυγιεινές παγίδες που όχι απλά σε εμποδίζουν να αδυνατίσεις, αλλά σε παχαίνουν κιόλας. Δες τι εννοώ.

1. Τρως συσκευασμένο πρωινό, αντί για κάτι φρέσκο

Ο μόνος τρόπος να βεβαιωθείς ότι δεν έχει συντηρητικά το πρωινό σου, είναι να το έχεις φτιάξει εσύ η ίδια, ή η μαμά σου, ή το αγόρι σου. Κατάλαβες τι εννοώ. Μερικά συσκευασμένα γιαούρτια με γεύση, έχουν σχεδόν οκτώ κουταλιές ζάχαρη, οπότε μάλλον είναι καλύτερο να φτιάξεις ένα τοστ.

2. Χρησιμοποιείς πολύ λάδι όταν φτιάχνεις αυγά

Ενώ είναι εξαιρετικά για πρωινό, γρήγορα και εύκολα, μπορείς χωρίς καν να το καταλάβεις, ρίχνοντας πολύ λάδι ή προσθέτοντας πολλά τυριά και επεξεργασμένα κρέατα (πχ. μπέικον), να τα κάνεις τρομερά λιπαρά.

3. Βάζεις κρέμα και πολλά γλυκαντικά στον καφέ σου

Ξέχνα τα σιρόπια με γεύση και τη σαντιγί στον καφέ. Το θέμα είναι να ξυπνήσεις, όχι να φας τις θερμίδες μιας βδομάδας σε ένα μόνο ρόφημα.