SEX

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ μετά το σεξ

Εν αρχή ην ο ερεθισμός όταν πρόκειται για το σεξ και τι πιο ευχάριστο από το να τον νιώθεις και ακολούθως να εκπληρώνεις την επιθυμία που σου προκαλεί όλη αυτή η διέγερση. Όταν όλο αυτό τελειώνει- μαζί με σένα, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ- ο κόλπος σου είναι στην πιο ευαίσθητή του φάση.

Δεν πας τουαλέτα

Κατά την επαφή αυτό που προφανώς συμβαίνει είναι το πέος να διεισδύει στον κόλπο σου, το οποίο παρασύρει στο διάβα του και προς τα μέσα όλα τα βακτήρια που συχνάζουν στην περιοχή. Αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για ούρηση μετά το σεξ, ειδικά όταν νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις. Αν κρατηθείς και το καθυστερήσεις, αυξάνεις τις πιθανότητες για μία λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη.

Βιάζεσαι να πλυθείς (με σαπούνι)

Είσαι από εκείνες που μετά το σεξ πάνε τρέχοντας στο μπάνιο για να κάνουν ένα γερό σαπούνισμα στην ευαίσθητη περιοχή τους; Δεν είναι απαραίτητος τέτοιος υπερβάλλων ζήλος. Γιατί ο κόλπος σου σ’ αυτή τη φάση είναι υπερευαίσθητος, όπως είπαμε, οπότε η επαφή με τα χημικά ενός σαπουνιού ίσως οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα και ερεθισμό.

Κοιμάσαι με συνθετικά εσώρουχα

Πολύ ωραία αυτά τα υπερ-σέξι σατέν ή βελούδινα εσώρουχα με τα οποία του εμφανίστηκες κι έγινε “το σώσε”, δεν είναι για χόρταση. Άπαξ και βγουν, ας μπουν στο συρτάρι γιατί το νάιλον, ο πολυεστέρας και γενικώς οτιδήποτε είναι συνθετικό κι όχι βαμβακερό δεν κάνουν καλό συνδυασμό μ’ ένα ζεστό και υγρό αιδοίο. Γιατί του προκαλούν μύκητες.

Κάνετε μαζί μπάνιο με καυτό νερό

Μπάνιο κανονικό, σε μπανιέρα, όχι ντους. Ακούγεται πολύ απολαυστικό και χαλαρωτικό να βυθίζεστε με τον παρτενέρ σου μέσα σε πολύ ζεστό νερό, ειδικά μετά το σεξ, αλλά ο κόλπος σου είναι ακόμα “ανοιχτός” και άρα εκτεθειμένος σε οτιδήποτε βακτήριο κολυμπάει στη μπανιέρα ή έρχεται από κάποιο σημείο του δεύτερου σώματος με το οποίο κάνετε μπανάκι μανάκι.

Χρησιμοποιείς μαντηλάκια καθαρισμού

Είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν έχεις ευαισθησία στο οινόπνευμα, στη γλυκερίνη, σε κάποια έλαια ή αρώματα με τα οποία είναι ποτισμένα τα μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή; Επίσης αυτό το “καθαρισμού” πολύ σχετικό γιατί τίποτα δεν καθαρίζεται πραγματικά μ’ ένα νοτισμένο πανάκι μιας χρήσης. Πρόκειται για λύση ανάγκης, προσωρινή, μέχρι να πλυθείς κανονικά με χλιαρό νεράκι.