ΥΓΕΙΑ

“Έλα να σε αλείψουμε με λάσπη και αλάτι” μου είπαν, “θα αποτοξινωθείς”, μου είπαν

Μετά τα Χριστούγεννα ακολουθεί μια κάπως μεταβατική περίοδος για όλες μας. Τότε που συνειδητοποιείς τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς, τι έκανες, τι δεν έκανες και βασικά τι έφαγες και τι δεν έπρεπε να είχες φάει. Μέχρι να τα σκεφτείς όλ' αυτά, έχει ήδη πάει Φεβρουάριος και κάπου εκεί βλέπεις και το καλοκαίρι να κοντοζυγώνει επικίνδυνα.

Κάπως έτσι ήταν η κατάσταση και για μένα, μέχρι που αποφάσισα να κάνω κάτι για την κατάσταση που βιώνει ο οργανισμός, το σώμα και το πνεύμα μου κάθε τέτοια εποχή του χρόνου. Η απόγνωση και το φούσκωμα πρέπει να γίνουν αυτοπεποίθηση και γραμμώσεις. Ο στόχος; Να περπατώ αμέριμνη στο δρομάκι με τα ξύλινα βήματα που οδηγεί κατευθείαν στη θάλασσα χωρίς να τρέχω για να προλάβω να κρυφτώ πίσω από την ομπρέλα ή την ξαπλώστρα ή τη φουσκωτή σαμπρέλα.

Είπα λοιπόν πέρα από γυμναστική και προσεγμένη διατροφή, να επισκεφθώ και το Assai Healthy Skin Spa, ώστε να μου δώσουν τα φώτα τους για την πιο αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού μου, με άμεσα αποτελέσματα λάμψης και αναζωογόνησης.

Για να γίνει η αρχή, έπρεπε να πιω λίγο από το μαγικό, αποτοξινωτικό νερό που είχαν ετοιμάσει η Ειρήνη και η Γεωργία στην είσοδο του Assai – νερό, αγγούρι, λεμόνι και αντίο τοξίνες.

 

Στη συνέχεια – απομακρύνετε τα ανήλικα από την οθόνη – με έγδυσαν. Με ξάπλωσαν φαρδιά – πλατιά (κυριολεκτώ), στο κρεβάτι του μασάζ και υποσχέθηκαν να με κάνουν μαύρη. Διχάστηκα μέσα μου, αφού δεν ήξερα αν θέλω να κυριολεκτούν ή να πρόκειται για μια μεταφορά, αλλά μέχρι να αποφασίσω η απάντηση βρισκόταν σε κάτι μπολάκια μπροστά μου.

Με άλειψαν με μια μάσκα καφεμαύρου χρώματος και με αλάτισαν σαν μεζεδάκι. Μετά, τέσσερα χέρια άρχισαν να με περιποιούνται κάνοντάς μου μασάζ με διάφορους ευχάριστους και λιγότερο ευχάριστους τρόπους.

 

Η θεραπεία αυτή ονομάζεται “Marine Prelude” και (πάρε λεξικό) έχει σαν κύριο στόχο την αποστράγγιση των ιστών από λεμφικά οιδήματα, αλλά και την σμίλευση του σώματος. Τα κύρια συστατικά του είναι μεταλλικά ιχνοστοιχεία της Νεκράς Θάλασσας, τα οποία τα παίρνουμε από την μαγική μαύρη λάσπη, αλλά και από το ειδικό άλας που ρίχνουμε μετά την εφαρμογή της μάσκας. Πρόκειται για μία εξαιρετικά ενεργή αγωγή αφού το θαλασσινό νερό περιέχει 3% άλατα, ενώ το νερό της Νεκράς Θάλασσας περιέχει 27% ανόργανα άλατα με υψηλά επίπεδα μαγνησίου, καλίου, χλωριούχου ασβεστίου και βρωμίου.

Πώς γίνεται η εφαρμογή: Πρώτα περνάμε τη μαύρη μάσκα, έπειτα τα αλάτια και στη συνέχεια ακολουθεί η ενεργοποίηση των αλάτων με ωσμωτικό διάλυμα. Μετά με τύλιξαν για 20 λεπτά με ζελατίνη. Ακολουθεί ένα δεκάλεπτο μασάζ μ τα λιωμένα πια αλάτια και μετά ξέπλυμα. Το χειρότερο – αλλά και σημαντικότερο έρχεται στο τέλος και είναι ένα μασάζ έντονο για 30 λεπτά με serum αντίστοιχης σύστασης, ενώ βοηθά και στην αντιγήρανση – πονάει βέβαια λίγο όπως θα δείτε.

Στο φινάλε και αφού άκουσαν αρκετές ακατάλληλες λέξεις για τα “χαστουκάκια” που έζησε όλο μου το κορμί, ένιωθα υπέροχα οπότε έσπευσα να συμφιλιωθώ με τις υπεύθυνες της προσωπικής μου ευεξίας και χαλάρωσης.

Θες να κερδίσεις κι εσύ ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης από το Assai Healthy Skin Spa; Έχουμε τον πιο τέλειο διαγωνισμό.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson