ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι μύθοι που κάνουν το σεξ λιγότερο διασκεδαστικό

Pexels

Ανησυχείς ότι είσαι άπειρη, ή ότι οι σεξουαλικές επιθυμίες σου δεν είναι φυσιολογικές. Πιστεύεις ότι η σεξουαλική σου ζωή δεν είναι αρκετά συναρπαστική. Δεν είσαι μόνη. Στην πραγματικότητα, πολλοί εκεί έξω δεν έχουν βασικές πληροφορίες γύρω από το σεξ και αν είχαν πρόσβαση σε αυτές, δεν θα είχαν ποτέ ξανά άγχος για αυτό.

Τι μπορεί να κάνει το σεξ λιγότερο διασκεδαστικό; 

Οι μύθοι που κάνουν το σεξ λιγότερο διασκεδαστικό Pexels

Για αρχή μπορείς να σταματήσεις να ανησυχείς για το τι κάνεις «λάθος» ή «σωστά» στο σεξ. Το πώς νιώθει κανείς για τη σεξουαλική ζωή του, διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες. Αλλάζει συνεχώς, ανάλογα με τους συντρόφους, το εργασιακό άγχος, την υγεία, ακόμα και από μικρά, ανόητα πράγματα. Υπάρχουν ελάχιστες συμβουλές που ισχύουν παγκοσμίως πέρα ​​από το «Κάνε αυτό που νιώθεις καλά, χωρίς να βλάπτεις τους άλλους». Αν ακολουθείς αυτόν τον κανόνα, μάλλον τα πας πολύ καλύτερα από ό,τι πιστεύεις.

Έχοντας τα παραπάνω ως βάση, μπορούμε να μιλήσουμε και για τις πιο κοινές, λανθασμένες υποθέσεις που κάνουν οι άνθρωποι γύρω από τη σεξουαλική τους ζωή. Κοινές πεποιθήσεις για το σεξ, που κάνουν το όλο θέμα πολύ πιο αγχωτικό και πολύ λιγότερο διασκεδαστικό.

Πιστεύεις ότι ο οργασμός είναι η ουσία του σεξ

Ο οργασμός είναι πράγματι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα που μπορεί να έχεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Τα οφέλη του επίσης για την υγεία και την ευεξία σου είναι πολλά. Ωστόσο, δεν είναι ο στόχος του σεξ.

Πολλοί προσποιούνται οργασμούς αρκετά συχνά, σύμφωνα με έρευνες, συχνά για να μην πληγώσουν την υπερηφάνεια του συντρόφου τους. Και ο μόνος λόγος για να το κάνουν αυτό είναι η πεποίθηση ότι οι οργασμοί είναι η πεμπτουσία του σεξ. Το σεξ όμως, είναι πολύ καλύτερο όταν εστιάζεις λιγότερο στον οργασμό και περισσότερο στην ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της εμπειρίας. Μπορείς να κάνεις καλό σεξ, χωρίς οργασμό. Γεγονός που πολλοί φοβούνται να αντιμετωπίσουν.


 

Ορισμένα φάρμακα, κάνουν τον οργασμό πολύ δύσκολο. Η κατάθλιψη, το άγχος, προηγούμενα σεξουαλικά τραύματα και κάθε είδους τυχαίες σωματικές ιδιορρυθμίες. Για πολλούς ανθρώπους (περισσότερους από όσους νομίζεις), ο οργασμός δεν είναι εγγυημένος.

Μίλα με τον σύντροφό σου και επικοινώνησε τι θέλεις και τι χρειάζεσαι. Συζητήστε για το τι μπορεί να βοηθήσει και τι όχι. Αλλά ταυτόχρονα, προσπάθησε να υιοθετήσεις μια νέα νοοτροπία σχετικά με το σεξ. Είναι μια απολαυστική εμπειρία που απολαμβάνεις μαζί με τον/την σύντροφό σου, για να κάνετε ο ένας τον άλλον και να νιώσει καλά.

Φοβάσαι ότι μένεις εκτός παιχνιδιού

Μια ακόμα λανθασμένη πεποίθηση γύρω από το σεξ, είναι ο «θρήνος» για τις χαμένες ευκαιρίες. Τι θα γινόταν αν είχες φύγει νωρίτερα από μια δυστυχισμένη σχέση; Τι θα γινόταν αν κατέληγες με τη σχέση που είχες στο πανεπιστήμιο; Τι θα γινόταν αν δεν είχες χωρίσει με τον πρώην σου;

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι ότι οι άνθρωποι συχνά περιγράφουν ότι αισθάνονται ανόητοι ή ντρέπονται που νιώθουν έτσι. Νιώσε τα συναισθήματά σου και στη συνέχεια, βρες υγιείς τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις. Αφιέρωσε χρόνο για να εξερευνήσεις τον εαυτό σου και τις σεξουαλικές σου επιθυμίες. Αλλά σε κάθε περίπτωση μη θεωρείς ότι όλοι οι άλλοι γύρω σου έχουν μια εύκολη, σεξουαλική ζωή.

Πιστεύεις ότι το καλό σεξ είναι θέμα «χημείας»

Το καλό σεξ θέλει δουλειά, αλλά οι περισσότεροι υποθέτουν το αντίθετο: Βλέπουν το καλό σεξ ως ένδειξη χημείας. Κάτι που το κάνει στατικό. Κάτι που ένας άνθρωπος είτε μπορεί να σου προσφέρει, είτε όχι. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική ζωή θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα σπίτι. Όχι ένα έτοιμο σπίτι, αλλά από εκείνα που χτίζεις τούβλο-τούβλο, επιλέγοντας τα υλικά.

Το καυτό σεξ απαιτεί έλξη, σίγουρα, αλλά απαιτεί και προσπάθεια. Συνήθως, αυτό σημαίνει τρομακτικά ειλικρινείς συζητήσεις για το τι θέλεις στο κρεβάτι. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μιλάμε ανοιχτά για το σεξ, εν μέρει επειδή δεν εκπαιδευτήκαμε να το κάνουμε. Και μην αγχωθείς ότι χρειάζεται να μοιράζεσαι κάθε σεξουαλική σκέψη και συναίσθημα που έχεις, με έναν νέο σύντροφο. Αλλά αν σε ενδιαφέρει να κάνεις σεξ με τον ίδιο σύντροφο για λίγο καιρό, τότε σίγουρα αξίζει τον κόπο.