SEX TIPS

Τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις στο σεξ

Pexels

Είτε είσαι με καινούργιο αμόρε, είτε με τον έρωτα της ζωής σου, το να αποφεύγεις ορισμένα λάθη στο σεξ, μπορεί να κάνει κάθε σεξουαλική σου εμπειρία καλύτερη, ουσιαστική και πιο απολαυστική.

Τα πιο συχνά λάθη στο σεξ

Τα 11 πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις στο σεξ Unsplash

Το απολαυστικό σεξ δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τις σεξουαλικές σου δεξιότητες, αλλά με το να είσαι ειλικρινής σύντροφος. Συνέχισε να διαβάζεις, για να μάθεις τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στο σεξ, αλλά και πώς μπορείς να τα αποφύγεις.

Υποθέτεις ότι ξέρεις τα πάντα για το σεξ

Είναι αδύνατο να γνωρίζεις αμέσως τις επιθυμίες του συντρόφου σου. Ο καθένας έχει προσωπικές προτιμήσεις. Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις πτυχές της σχέσης και δουλεύοντας πάνω στο να κατανοήσεις τι προτιμά ο σύντροφός σου, θα δημιουργήσεις μια πιο ικανοποιητική σωματική και συναισθηματική σχέση.

Μετατρέπεις το σεξ σε αρνητικό χώρο

Πολλά ζευγάρια εκφράζουν τα παράπονά τους στο κρεβάτι, πιθανώς επειδή το θεωρούν ως ευκαιρία για να μιλήσουν ιδιωτικά. Αλλά όταν φέρνεις θυμό, νεύρα και αγανάκτηση στο κρεβάτι, μετατρέπεις έναν χώρο για ευχαρίστηση σε πεδίο μάχης. Και αν κλιμακωθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει στο να αρνηθεί ο ένας σύντροφος το σεξ, τιμωρητικά. Εάν είσαι στενοχωρημένη με τ@ σύντροφ@ σου, συζητήστε σε άλλο δωμάτιο ή αναβάλετε το για αύριο. Με το να κοιμηθείτε θυμωμένοι μια φορά, δεν θα τελειώσει τη σχέση σου. Αυτό που μπορεί να αλλάξει τη σεξουαλική σου ζωή, είναι όταν συνδέεις την κρεβατοκάμαρα με αρνητικές εμπειρίες.

Τα πιο συχνά λάθη στο σεξ – Ντρέπεσαι να μοιραστείς τις φαντασιώσεις σου

Πολλές γυναίκες και άνδρες επικεντρώνονται στο σεξ ή στα προκαταρκτικά, χωρίς να συζητούν αυτά που θέλουν. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να εκφράσεις τις επιθυμίες σου με εποικοδομητικό τρόπο. Η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσεις, μπορεί να είναι τόσο διεγερτική όσο και η ίδια η πράξη. Και αυτ@ που σε θέλει και σε αγαπάει πραγματικά θα σε ακούσει. Να θυμάσαι, ωστόσο, πως δεν θα πρέπει να πιέζεις για τίποτα που ο άλλος δεν αισθάνεται άνετα. Το να δοκιμάσετε κάτι νέο, θα πρέπει να είναι συναρπαστικό, όχι άβολο.

Προσποιείσαι

Πόνταρε στην ειλικρίνεια και όχι στην κολακεία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσποιείσαι ότι περνάς καλά, όταν στην πραγματικότητα φτιάχνεις μια νοερή λίστα σουπερμάρκετ. Αντίθετα, μπορείς να πεις ακριβώς τι μπορεί να ικανοποιήσει ή να το ανακαλύψετε μαζί.

Πιέζεσαι να κάνεις σεξ

Ένας δημοφιλής μύθος είναι ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ πολλές φορές την εβδομάδα είναι γενικά πιο ευτυχισμένα από τα λιγότερο σεξουαλικά ενεργά ζευγάρια. Ωστόσο, ενώ το σεξ μία φορά την εβδομάδα πιθανότατα θα ενισχύσει τον δεσμό σας, κάτι περισσότερο από αυτό μάλλον δεν θα βελτιώσει την ευεξία σου. Εάν αισθάνεσαι πίεση για να κάνεις σεξ, αλλά δεν το απολαμβάνεις, μπορείς να επιλέξεις άλλους τρόπους σωματικής επαφής, όπως ένα μασάζ ή ένα κοινό μπάνιο.

Τα πιο συχνά λάθη στο σεξ – Κολλάς με την ιδέα του οργασμού

Τα 11 πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις στο σεξ Unsplash

Η εστίαση στην επίτευξη οργασμού ως στόχος της σεξουαλικής επαφής, μπορεί να μειώσει τη συνολική εμπειρία, ειδικά με νέους συντρόφους. Πολλές γυναίκες που κάνουν περιστασιακό σεξ ή κάνουν σεξ για πρώτη φορά δεν βιώνουν απαραίτητα οργασμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο πιθανό να καθυστερήσει έναν οργασμό, από το να ρωτάς συνεχώς αν υπήρξε. Το να αγχωθείς για τον οργασμό, έχει συνήθως το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ασκείς έντονη κριτική

Νομίζεις ότι έχει παχύνει; Προφανώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το συζητήσεις. Τα προβλήματα σωματικής αυτοπεποίθησης επηρεάζουν και τα δύο φύλα και ποτέ δεν είμαστε πιο ευάλωτοι, από όταν είμαστε γυμνοί στο κρεβάτι. Δεδομένου ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι αιτία σεξουαλικής δυσλειτουργίας για τις γυναίκες και περισσότερο από το 90% των ανδρών ανησυχούν για το μέγεθος του πέους τους, θα περάσεις πολύ καλύτερα στο κρεβάτι, εάν ο ένας κάνει τον άλλον να αισθάνεται σέξι και άνετα με το σώμα του.

Μεταφέρεις το άγχος της ημέρας στο κρεβάτι

Ίσως έχεις μια πιεστική προθεσμία στη δουλειά ή τσακώθηκες με μία φίλη σου. Όποιο και αν είναι η πηγή του στρες, άφησέ το μακριά από την κρεβατοκάμαρα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι γυναίκες, πρέπει να μπορούν να «κλείνουν διακόπτη» στον εγκέφαλό τους, για να βιώσουν τη διέγερση. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν σε απασχολεί η δουλειά, το σεξ είναι εντελώς εκτός μενού. Η διέγερση τείνει να είναι πιο δυνατή από το άγχος. Για τις γυναίκες, η φαντασία είναι ένα χρήσιμο μέσο για να απομακρυνθούν από τα γεγονότα της ημέρας και να συντονιστούν με τον σύντροφό τους.

Τα πιο συχνά λάθη στο σεξ – Θωρείς ότι είναι ΟΚ να πονάς

Αρκετοί υποθέτουν ότι το σεξ είναι λίγο ή πολύ επώδυνο. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ σηματοδοτεί ένα πρόβλημα με τη διέγερση, τη λίπανση, τις ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση, μια ακατάλληλη στάση ή έλλειψη επικοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση ενημέρωσε τ@ σύντροφ@ σου ότι κάτι δεν πάει καλά. Εάν ο πόνος επιμένει, αναζήτησε ιατρική βοήθεια, καθώς μπορεί να είναι σύμπτωμα μόλυνσης.

Αισθάνεσαι ενοχή για τις φαντασιώσεις σου

Το να έχεις σεξουαλικές φαντασιώσεις, είναι ένας φυσιολογικός και αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις σεξ με κάποιον με τον οποίο έχεις κοιμηθεί πολλές, πολλές φορές στο παρελθόν. Η φαντασία μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση της διέγερσης ή την αναζωογόνηση της και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ντρέπεσαι γι’ αυτό. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις είναι φυσιολογικές και απολύτως αποδεκτές – αρκεί να μην κρίνετε τον εαυτό σου γι’ αυτό ή να αισθάνεσαι ενοχές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις σου και λιγότερη σεξουαλική ικανοποίηση συνολικά.

 

Δεν ξεκολλάς από το κινητό σου

Φαίνεται σαν ένα προφανές «don’t», αλλά μερικοί εξακολουθούν να αρπάζουν το κινητό τους, κατά τη διάρκεια του σεξ. Να πούμε τα προφανή; Η παύση για να απαντήσεις σε μια κλήση ή ένα μήνυμα, διαταράσσει τον ρυθμό και την ορμή της στιγμής. Επίσης μεταφέρει στ@ σύντροφ@ σου ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ, δεν είναι προτεραιότητα σου. Το να διακόπτεις το σεξ για να απαντήσεις στο τηλέφωνα λέει ουσιαστικά: «Αυτό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον για μένα, από το να κάνω σεξ μαζί σου».