ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να μάθεις να ζητάς ακριβώς αυτό που θέλεις στο σεξ

PEXELS

Είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι, έχετε ξεκινήσει να κάνετε σεξ, το κεφάλι του/της συντρόφου σου βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια σου, ωστόσο δεν τρελαίνεσαι ακριβώς από ευχαρίστηση. Γρήγορες σκέψεις περνούν από το μυαλό σου όπως «να κάτσω χαλαρά εδώ μέχρι να βαρεθεί;» ή «μήπως πρέπει να πω κάτι;» ή «μήπως ένα σχεδιάγραμμα θα βοηθούσε;» ή «πήρα τα ρούχα από το καθαριστήριο;». Πάτα pause σε αυτές τις σκέψεις και ας δούμε τι μπορεί να θέλεις στο σεξ και πώς μπορείς να το ζητάς.

Ξέρω τι ζητάω

Εάν έχεις μάθει να ζητάς αυτό που θέλεις στο κρεβάτι, τότε το παραπάνω πνευματικό μπρος-πίσω, μάλλον δεν σου λέει τίποτα. Και καλά κάνεις. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλώ αποδέξου ταπεινά, το εικονικό μου χειροκρότημα. Αν, ωστόσο, δεν έχεις μάθει να ζητάς τι μπορεί να σε ικανοποιεί στο σεξ, επίσης οκ. Ίσως χάνεις τα λόγια σου όταν ο/η σύντροφός σου ρωτάει τι θέλεις. Ή ίσως δεν έχει ρωτήσει, αλλά ξέρεις ότι πρέπει να μιλήσετε αν πρόκειται ποτέ να κάνετε το σεξ που θέλεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν κάτι συγκεκριμένο στο κρεβάτι, αλλά δεν είναι σίγουροι πώς να το ζητήσουν. Ο φόβος ότι θα φανείς ευάλωτη ή θα χτυπήσεις το εγώ του/της συντρόφου σου, μπορεί να είναι μεγάλος. Ωστόσο το να λες πώς θέλεις να αισθάνεσαι είναι μερικές φορές το ίδιο καλό – ή ακόμα καλύτερο – από το να ζητάς μια συγκεκριμένη πράξη. Μπορείς να γίνεις όσο συγκεκριμένη ή αφηρημένη θέλεις: «Θέλω να νιώσω πιο επιθυμητή από ποτέ» ή «θέλω να νιώσω ότι το στήθος μου είναι το κέντρο του σύμπαντος στο στόμα σου». Παρακάτω θα βρεις τους λόγους για τους οποίους αυτή η απλή προσέγγιση μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Ένας λιγότερο τρομακτικός τρόπος για να εκφράσεις τις ανάγκες σου

Μαθαίνοντας να λες ακριβώς αυτό που θέλεις στο σεξ PEXELS

Λέγοντας σκέτα-νέτα κάτι όπως, «αυτό δεν λειτουργεί για μένα» ή «λίγο πιο αριστερά» μπορεί να σου φαίνεται κάπως τρομακτικό. Το να εκφράσεις πώς θέλεις να αισθάνεσαι ωστόσο, μπορεί να είναι ένας πιο εύκολος τρόπος για συζήτηση. Πολλοί ντρέπονται για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Ακόμα κι αν ξέρεις ότι σου αρέσουν οι λίγο πιο wild καταστάσεις, το να τις ζητήσεις μπορεί να σου φαίνεται πιο τρομακτικό και από το bungee jumping. Αν αναζητάς έναν πιο λεπτό τρόπο επικοινωνίας για τις ανάγκες σου, το να μιλάς για το πώς θέλεις να αισθάνεσαι, μπορεί να είναι μια καλή τακτική. Αυτή η στρατηγική μπορεί επίσης να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη, αν είσαι άνετη με το θεωρητικό κομμάτι, αλλά φοβάσαι ότι μπορεί να πληγώσεις τα συναισθήματα του/της συντρόφου σου. Οι εγωισμοί μας μπλέκονται συχνά με τη σεξουαλικότητά μας. Είναι σημαντικό να είμαστε ευγενικοί με τους ερωτικούς μας παρτενέρ, ώστε όλοι να έχουν μια θετική σεξουαλική εμπειρία. Αυτό γίνεται και με τους δύο τρόπους.

Ο στόχος εδώ δεν είναι να αποφεύγουμε αυτό που θέλουμε, για να γλιτώσουμε από το εγώ κάποιου. Εφόσον όλα είναι συναινετικά, δικαιούσαι να απολαύσεις τα πάντα όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του σεξ. Το να εκφράζεις πώς θέλεις να νιώθεις μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα, αλλά όλα σχετίζονται με το πλαίσιο. Εάν ξέρεις ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις, είναι να το πεις χωρίς να χρυσώνεις το χάπι, προχώρα ελεύθερα. Η συζήτηση για το πώς θέλεις να αισθάνεσαι και η άμεση σχέση με τις σεξουαλικές σου ανάγκες, δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στον/στην σύντροφό σας και έναν οδικό χάρτη για να πώς να τις πραγματοποιήσει. Επίσης, υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να είσαι πραγματικά ξεκάθαρη, είτε επειδή ο/η σύντροφός σας δεν καταλαβαίνει κάτι, είτε επειδή θέλεις να δοκιμάσει; Κάτι που χρειάζεται επιπλέον συζήτηση σχετικά με τη συναίνεση, τα όρια και την ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση συναισθημάτων, πάνω στο θέμα μπορεί να κάνει αυτές τις εμπειρίες ακόμα καλύτερες.

Το δέντρο της γνώσης του σεξ

Πολλοί δεν έχουν καν το λεξιλόγιο για να εκφράσουν σωστά αυτό που θέλουν στο κρεβάτι. Αυτό συχνά έρχεται σε άμεση αντίθεση με το να μπορείς να ζητήσεις συγκεκριμένες σεξουαλικές τεχνικές. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί βρίσκονται σε αυτό το σημείο, δεδομένου ότι η ενημέρωση και η παιδεία γύρω από το σεξ, έχει τεράστια κενά -και- σε αυτή τη χώρα. Νιώθουμε τυχερές αν μάθουμε πώς να βάζουμε προφυλακτικό σε μια μπανάνα, πόσο μάλλον αν ακούσουμε τη λέξη «κλειτορίδα» σε κάτι που να μην είναι πορνό. Το σεξ, ως επί το πλείστον, θεωρείται αυτό το ενοχλητικό θέμα, που δεν πρέπει να συζητάμε ανοιχτά. Πολλές, άλλωστε, είναι οι γυναίκες που κατάλαβαν πώς μπορούν να φτάσουν σε οργασμό, με κάποιο τυχαίο τρόπο. Όταν δεν είμαστε σίγουροι (ή φοβόμαστε) για το τι χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε το σεξ, μπορεί να είναι πιο απλό να περιγράψουμε τα συναισθήματα που ψάχνουμε, παρά τις πράξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλά να περιγράψεις πώς θέλεις να αισθάνεσαι και να ελπίζεις για το καλύτερο. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσεις να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου και το σώμα σου, έτσι ώστε να μπορείς να ανακαλύψεις αυτά που σου αρέσουν.

Οδικός χάρτης σεξ – Εξερευνώντας τη σεξουαλικότητά σου

Μαθαίνοντας να λες ακριβώς αυτό που θέλεις στο σεξ PEXELS

Πριν μπορέσεις να εκφράσεις πώς θέλεις να αισθάνεσαι, πρέπει να το καταλάβεις μόνη σου. Αλλά όχι μόνο. Πρέπει να μάθεις να νιώθεις άνετα με τις επιθυμίες σου. Σκέψου ποια είναι τα συναισθήματα που λαχταράς κατά τη διάρκεια του σεξ; Πώς θα μπορούσε ο/η σύντροφός σου να κάνει αυτά τα συναισθήματα πραγματικότητα;  Αυτή η διαδικασία σκέψης ανοίγει την πόρτα για να πειραματιστείς από μόνη σου. Το να μοιράζεσαι συναισθήματα γύρω από τη σεξουαλικότητά σου, ωθεί ακόμη περισσότερο την ίδια την σεξουαλικότητα σου. Όταν συζητάς για το πώς θέλεις να αισθάνεσαι, δίνεις στον/στην σύντροφό σου μια εσωτερική ματιά γύρω από τη σεξουαλική σου ζωή. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει την περιέργεια, οδηγώντας τον/την σύντροφό σας να αναρωτηθεί «πώς θα το κάνω αυτό να συμβεί;». Με αυτόν τον τρόπο, η εξήγηση για το πώς θέλετε να αισθάνεσαι μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό και να ανοίξει νέους ορίζοντες στην σεξουαλικότητά σου.

Πραγματικό ενδιαφέρον

Μαθαίνοντας να λες ακριβώς αυτό που θέλεις στο σεξ PEXELS

Μιλώντας για το πώς ο καθένας από εσάς επιθυμεί να νιώσει, μπορεί να ξεκινήσει και για τους δύο, μια πορεία προς μια καλύτερη και ουσιαστική, σεξουαλική επικοινωνία. Μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Το να κάνεις αυτήν τη συζήτηση- και να την κάνεις συχνά – μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο βήμα για να κατανοήσεις πραγματικά το σώμα σου, να ξεπεράσεις την ντροπή και να έχεις τη σεξουαλική ζωή που θέλεις.