ΥΓΕΙΑ

Οργασμός: Τα απρόσμενα οφέλη του στην υγεία μας

Unsplash

Το σεξ και ο οργασμός δεν προσφέρουν μόνο ευχαρίστηση, αλλά και πολλαπλά οφέλη στην γενική υγεία των γυναικών.

Ένας οργασμός την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

 Οργασμός: Τα 8 απρόσμενα οφέλη του στην υγεία μας Unsplash

Ποια είναι η άποψή σας για τους οργασμούς; Πιστεύετε ότι το μεγάλο «Ο» έχει να κάνει μόνο με την ευχαρίστηση; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι ειδικοί μάς ενημερώνουν, ότι τα οφέλη του οργασμού είναι πολλά περισσότερα. Από την τόνωση της διάθεσης μας, μέχρι οφέλη ομορφιάς, ο οργασμός τα καλύπτει όλα.

Ο οργασμός μπορεί να οριστεί ως ένα αίσθημα τεράστιας ευχαρίστησης και ενθουσιασμού. Είναι ένα είδος ακούσιας δράσης που ελέγχεται από το νευρικό σύστημα. Απελευθερώνει μια συσσωρευμένη ερωτική ένταση, την οποία αντικαθιστά ένα αίσθημα χαλάρωσης.

Τα οφέλη που έχει ο οργασμός στην υγεία μας

Ο οργασμός που μας δένει

Οι οργασμοί μπορεί να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο κοντά στον/την σύντροφό σας, βοηθώντας να χτίσετε έναν ισχυρό δεσμό μαζί του/της. Επιπλέον, αυξάνουν την απελευθέρωση ωκυτοκίνης που ενισχύει το αίσθημα του δεσμού και της αγάπης. Εκτός από αυτό, η διατήρηση μιας καλής σεξουαλικής ζωής σας βοηθά να διατηρήσετε έναν υγιή δεσμό με τον/την σύντροφό σας.

Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου

Ο οργασμός βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο, ακόμα και από κράμπες κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Αυτό συμβαίνει λόγω της απελευθέρωσης ενδορφινών και κορτικοστεροειδών.

Μειώνει το άγχος και μας κάνει πιο χαρούμενες

Λόγω της απελευθέρωσης ωκυτοκίνης (της ορμόνης που αυξάνει το αίσθημα ευχαρίστησης) και της μείωσης της κορτιζόλης (της ορμόνης που αυξάνει το άγχος), είναι πιθανό να βιώσετε λιγότερο άγχος και περισσότερη ευτυχία. Οι οργασμοί χαρίζουν επίσης οφέλη στην επιδερμίδα. Γεγονός που μπορεί να χαρίσει περισσότερα χαμόγελα.

Οργασμός για όνειρα γλυκά

Μετά από κάθε οργασμό, μια σειρά από ορμόνες που εκκρίνονται (προλακτίνη, ωκυτοκίνη και βαζοπρεσίνη) ενισχύουν την ποιότητα του ύπνου. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθετε αρκετά χαλαρές μετά από έναν οργασμό.

Νους υγιής

Επιστήμονες επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι η καλή κυκλοφορία του αίματος, που ενισχύεται κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, κρατά τον εγκέφαλο υγιή.

Οργασμός για έναν υγιή έμμηνο κύκλο

Οι τακτικοί οργασμοί μπορούν να αποδειχθούν ωφέλιμοι για τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Όταν βρίσκεστε σε οργασμό, πολλά θρεπτικά συστατικά και αυξημένη ροή αίματος κατευθύνεται  προς τον κόλπο, εξασφαλίζοντας έναν υγιή έμμηνο κύκλο.

Αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης

Μερικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι γυναικείοι οργασμοί αυξάνουν την πιθανότητα σύλληψης και επίσης αυξάνουν τις πιθανότητες μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι η απελευθέρωση ωκυτοκίνης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο οργασμός μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου. Οι τακτικοί οργασμοί, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των αντισωμάτων του σώματος.

Συμπέρασμα: Mην υποτιμάτε τη δύναμη ενός οργασμού. Έχετε κάθε λόγο να στοχεύσετε σε αυτόν, να τον επιδιώκετε και να τον απολαμβάνετε.