ΣΧΕΣΕΙΣ

Έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού: Με αυτό το βίντεο θα ταυτιστείς (πολύ) και θα γελάσεις (πάρα πολύ)

Unsplash

Μένουμε σπίτι. Αποφασίσαμε να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας για το καλό το δικό μας αλλά και των συμπολιτών μας. Έκτακτα δελτία, επίσημες ανακοινώσεις, νέα κρούσματα, νέες οδηγίες. Αυτή είναι η ζωή εδώ και μία εβδομάδα. Πότε σε πιάνει πανικός και πότε λες «θα μείνω ψύχραιμη». Στη δεύτερη εκδοχή θέλουμε να ρίξεις όλο το βάρος. Η σοβαρότητα της κατάστασης είναι δεδομένη αλλά και λίγο πετυχημένο χιούμορ είναι ευπρόσδεκτο.

Ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Το βίντεο που δημιούργησε το Τhe Feed περιγράφει με τον πιο αστεία γλαφυρό τρόπο όσα έχουμε σκεφτεί ή κάνει.

«Το πλύσιμο των χεριών είναι σέξι τώρα». Με αυτόν τον τίτλο το βίντεο παρουσιάζει έναν άνδρα και μία γυναίκα που είναι ερωτευμένοι αλλά τα αντικειμενικά εμπόδια δεν τους επιτρέπουν να βιώσουν το απόλυτο πάθος.

Ο πρωταγωνιστής χτυπά το κουδούνι του κοριτσιού που αγαπά. Είναι αποφασισμένος να είναι μαζί της και να της εκφράσει τον έρωτά του. Η πόρτα ανοίγει και κατευθύνει τα χέρια του προς το πρόσωπό της. Κάπου ώπα.

Πού πας άνθρωπέ μου; Δεν έχεις ακούσεις τις σαφείς οδηγίες των ειδικών; Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας.
Την ερωτική εξομολόγηση διακόπτει βίαια ένα βηχάκι. Βήχα ακούω. Είναι ξερόβηχας ή πιο βαθύς; Πιο βαθύς λέει η πρωταγωνίστρια για να δώσει το πράσινο φως.

Περνούν στο σπίτι και τότε ξεκινά το καλό. Πλένουν τα χέρια τους πολύ προσεκτικά. Τα σαπουνίζουν, τα ξεπλένουν, τα στεγνώνουν. Όλα σχεδόν έτοιμα. Μέχρι που ο πρωταγωνιστής αναφέρεται στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιταλία. Καταστροφή.

Τον διώχνει από το σπίτι και κλαίει πίσω από την κλειστή πόρτα. Πάει να πιάσει το πρόσωπό της για να δώσει τόνο δραματικό στον πόνο. Να πιάσει το πρόσωπο; Μακριά. Κλάμα «ορφανό» παρακαλώ. ΄Ένας έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού έληξε άδοξα.

Υπομονή. Θα περάσει κι αυτό. Υπομονή και ψυχραιμία.