OPINIONS

Οι γυναίκες που τρομάζουν τους άντρες δεν υπάρχουν, σοβαρευτείτε λίγο

Pexels

Οι ανεξάρτητες γυναίκες, οι γυναίκες που ρωτούν «γιατί», οι γυναίκες που κοιτάζουν κάποιον στα μάτια, οι γυναίκες που δεν μιλούν με υπονοούμενα, οι ώριμες συναισθηματικά γυναίκες, οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση τρομάζουν τους άντρες. 

Ναι, ελληνικό site φρόντισε να ενημερώσει (!) τις γυναίκες ποιες είναι οι 10 συμπεριφορές που κάνουν τους άντρες να νιώθουν άβολα. Σε λίγο θα μας πουν ότι και οι άνδρες διαλέγουν την αρκούδα. Τι ακούμε ΘΕΕ ΜΟΥ;

Τέτοια κείμενα λείπουν από τα ενημερωτικά sites μιας χώρας που μετρά γυναικοκτονίες και την Ημέρα της Μητέρας την γιορτάζουν πλέον μανάδες χωρίς κόρες. Κάθε μέρα, σε αυτήν τη χώρα συναντώ τον σεξισμό. Χθες ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις ο ξυλοδαρμός μιας γυναίκας στο Αιγάλεω από 3 άνδρες και η παράσυρση του συζύγου της (επειδή πήγε να την υπερασπιστεί).

Η γυναίκα τόλμησε να τους ρωτήσει γιατί της έκλεισαν το δρόμο. Και κόντεψαν να την σκοτώσουν μέρα μεσημέρι. Μήπως τους τρόμαξε κάποια από αυτές τις 10 συμπεριφορές; Μάλλον τους κοίταξε στα μάτια.

Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον μισογύνη γιατί είναι συμπλεγματικός και σεξιστής. Δεν θα καταλάβει καν τι σημαίνει το mansplaining. Ζουν ανάμεσά μας οι λευκοί άνδρες, που υποστηρίζουν ότι απειλούνται από το φεμινισμό και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Είναι αγανακτισμένοι με τα δικαιώματα που έχουν κερδίσει με αγώνες οι γυναίκες και οι ομοφυλόφυλοι. Ο ανδρισμός τους είναι εύθραυστος γιατί η εξουσία δεν τους ανήκει πλέον αποκλειστικά. 

Τι πραγματικά φοβούνται οι άντρες; 

Η αλλαγή συνήθως έρχεται από την Αμερική. Ας δούμε λίγα τι λένε τα στατιστικά: Οι γυναίκες πλέον υπερτερούν αριθμητικά των αντρών, που είναι εγγεγραμμένοι σε κολέγια και πανεπιστήμια των ΗΠΑ, καθώς και μεταξύ των κατόχων πτυχίου στο εργατικό δυναμικό.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άντρες έχουν μειωμένες προοπτικές καριέρας και εισοδήματος, γεγονός που τους καθιστά λιγότερο ελκυστικούς ως συντρόφους (για γάμο). Είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί. Τα ποσοστά αυτοκτονιών τους εκτοξεύονται. Όταν βλέπεις κείμενα με τις 10 συμπεριφορές που έχουν οι γυναίκες που φοβούνται οι άντρες, να ξέρεις ότι είναι ανυπόστατα και χειραγωγική επικοινωνία.

Οι άντρες απλά δεν δέχονται καλά αυτό το είδος άμεσης αμφισβήτησης των κανόνων τους, των πεποιθήσεών τους, των αξιών τους.

Τι είναι αλήθεια; 

Ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ομοφοβία είναι μια βαθιά ριζωμένη πολιτιστική κληρονομιά και για αιώνες οι (λευκοί) άντρες χρησιμοποιούν πολιτική βία και πραγματική βία για να αρνηθούν την εξουσία σε γυναίκες, μαύρους και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Οι άντρες με εύθραυστη αρρενωπότητα πιστεύουν τόσο πολύ στο προνόμιο τους (η πιο χαρακτηριστική τους φράση όταν θέλουν να σε μειώσουν είναι αυτή που δείχνουν/μιλάνε για τα γεννητικά τους όργανα) και στην αντρική ανωτερότητά τους, που φυσικά θα μας κάνουν gaslighting ότι τους τρομάζουμε επειδή σκεφτόμαστε αυτοβούλως.

Υπάρχει μια αποσύνδεση από την πραγματικότητα

Οι γυναίκες το 2024 θεωρούν μια αρκούδα πιο ασφαλή επιλογή από έναν άνδρα.

Οι γυναίκες που φοβούνται οι άνδρες δεν είναι απλά είδος υπό εξαφάνιση, είναι ανύπαρκτες. Πολλοί άντρες αισθάνονται ότι η ιδεολογία του ανδρισμού τους δέχεται επίθεση. Και θέλουν να σε πείσουν ότι φταις.

Που τους τρομάζεις επειδή δεν μπορούν να σου κάνουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο μοντέλο του 1950.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Sexism in Greece (@sexismproject)

Ταυρόχρονα η ισότητα παραμένει άπιαστο όνειρο για τα επόμενα 300 χρόνια και 1 στις 3 γυναίκες είναι επιζώσες βιασμού ή κακοποίηση.

υγ: Τον συγκεκριμένο 10λογο της πλάκας τον βρήκαμε και σε άλλα sites. Με μέτρο παιδιά.