ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γυναικοκτονία 28χρονης: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Nick Paleologos / SOOC

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί». Αυτό, ήταν από τα τελευταία πράγματα που άκουσε η 28χρονη γυναίκα, μιλώντας με αστυνομικό της Άμεσης Δράσης. Δευτερόλεπτα αργότερα δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Δευτέρας (1/4).

Ο διάλογος της νεαρής κοπέλας με την Άμεση Δράση, που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι μια ακόμη απόδειξη των αναζητούμενων ευθυνών, για το τι πήγε τόσο τραγικά λάθος τη νύχτα της γυναικοκτονίας της 28χρονης, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

«Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ το Mega, η ΕΛ.ΑΣ που έχει ακούσει το ηχητικό του 28χρονης με τον τηλεφωνητή του 100, έχει πληροφορηθεί ότι, όταν η κοπέλα ζητάει περιπολικό για να τη συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, της απαντά: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Σοκαριστική είναι και η απάθεια του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης που καταγράφει την καταγγελία της 28χρονης, αφού την ώρα που η ίδια ζητάει βοήθεια γιατί φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα, ακούγεται αδιάφορος και φαίνεται να νοιάζεται για το γραφειοκρατικό ζήτημα της καταγραφής, παρά να βοηθήσει άμεσα την 28χρονη γυναίκα.

Η συνομιλία της 28χρονης με τον αστυνομικό, λίγο πριν πέσει νεκρή από το χέρι του πρώην συντρόφου της, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων:

– Άμεση Δράση
-Ναι, καλησπέρα.
-Γεια σας.
-Βρίσκομαι στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων και χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει στο σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα.
-Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;
-Ορίστε;
-Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;
-Όχι είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.
–Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.
-Ωραία στείλτε στο σπίτι μου.
-Σε ποια οδό;
-Αριστοφάνους…Άγιοι Ανάργυροι.
-Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;
-Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα;
-Ωραία. Και εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς τα εκεί;
-Του έχετε κάνει μήνυση;
-Όχι.
-Αυτός τι κάνει εκεί; Περιμένει για ποιον λόγο;
–Περιμένει για να με εκδικηθεί, δεν ξέρω. Να με χτυπήσει. Και χθες είχε έρθει και δεν το τραβήξαμε.
-Το όνομά σας;
-Γρίβα Κυριακή
-Γρίβα Κυριακή. Οπότε αναμένει έξωθεν της οικίας της ο πρώην σύντροφός της με σκοπό… να ασκήσει βία, έτσι;
-Ναι
-Με σκοπό να ασκήσει βία. Σε πόση ώρα θα είστε περίπου εκεί; Να γράψω; Θέλετε;
– Ε δίπλα είμαι. Σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ.
-Βρίσκεται πλησίον. Βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα θέλετε να γράψω; 
-Τώρα ναι, αλλά είμαι με αυτοκίνητο με έναν φίλο μου και θέλουμε να πάμε σπίτι. 
-Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.
-Χάνομαι… Έχει έρθει εδώ.
-Ο πρώην;
-Ναι είναι εδώ.
-Οπότε να στείλω εκεί;
-Ναι… 

Σύμφωνα με το NEWS24/7 o αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με την 28χρονη έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, τελεί υπό έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, ενώ αντικαθίσταται και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων.

Χρυσοχοΐδης: «Θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην συμβούν τέτοια γεγονότα»

Στην υπόθεση της γυναικοκτονίας της 28χρονης μπροστά στο αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, (χωρίς φυσικά να χρησιμοποιήσει τον όρο γυναικοκτονία),  αναφέρθηκε την Πέμπτη (04/04) και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίστε το περιστατικό ως το πιο δύσκολο περιστατικό που έχει αντιμετωπίσει στην πορεία του ως υπουργός αλλά και στην προσωπική του ζωή. «4 ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό της 1ης Απριλίου που χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κ.Γ., συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος και προσωπικά γιατί είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στην μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Απευθύνω συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτής της νέας γυναίκας. Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα, είμαι βέβαιος πως θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε να αναγνωρίζει λάθη στη διαχείριση του νέου περιστατικού γυναικοκτονίας, καθώς δήλωσε ότι μετά τον απολογισμό που θα κάνουν, δεν πρέπει να ξανά συμβούν παρόμοια περιστατικά. «Η ΕΛ.ΑΣ απέστειλε σε όλες τις αρχές, αλλά και η ίδια διεξάγει έρευνες, με όλο το υλικό χωρίς να αποκρυφτεί τίποτα. Θα υπάρξει πλήρης η αλήθεια, ολόκληρη και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας μας και ταυτόχρονα θα υπάρξει όλος εκείνος ο απολογισμός που πρέπει να γίνει για να μην συμβούν τέτοια γεγονότα» είπε.