ΣΠΙΤΙ

Το συγκλονιστικό σπίτι της Rosie Huntington-Whiteley είναι μία ωδή στον κονστρουκτιβισμό

Getty Images

Όλα είναι θέμα γούστου θα μου πεις και πως η αισθητική είναι μία πολύ προσωπική. Καταφατικά έχω ήδη κουνήσει το κεφάλι μου κι έχω απόλυτα συμφωνήσει μαζί σου. Είναι όμως και κάποιες εικόνες που δεν χωρούν αμφισβήτηση. Όποια από εμάς κι αν δει το σπίτι της Rosie Huntington-Whiteley και του Jason Statham στο Beverly Hills θα θαμπωθεί.

Σχεδόν 13 εκατομμύρια δολάρια χρειάστηκαν για να βρεθεί στην κατοχή της Rosie Huntington-Whiteley και του Jason Statham αυτό το σπίτι. Για τα όσα χρειάστηκαν προκειμένου να διακοσμηθεί σύμφωνα με το γούστο τους εικόνα δεν έχουμε αλλά τα έπιπλα και τα έργα τέχνης που βρίσκονται στο εσωτερικό του είναι μεγάλης αξίας.

Το σπίτι χτίστηκε το 1983 και διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και οκτώ μπάνια ενώ η αυλή με την πισίνα είναι ένα από τα πιο ωραία σημεία του.

Γυαλί, ξύλο, μάρμαρο και ασβεστόλιθος. Αυτά είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν και συνδυάζονται σε δόσεις ισορροπίας.

Τη διακόσμηση του σπιτιού ανέλαβε η Courtney Applebaum, δημιουργώντας έναν χώρο με σύγχρονη αισθητική ματιά και συλλεκτικά design pieces.

Στο σαλόνι βρίσκεις vintage έπιπλα και καναπέδες από τον αγαπημένο Σουηδό αρχιτέκτονα της Rosie Huntington-Whiteley, Pierre Jeanneret.

Ο σπάνιος ”V11” καναπές από τον Δανό Illum Wikkelso, καθώς και το χαμηλό τραπεζάκι ”Berger” από την Charlotte Perriand είναι κομμάτια που απογειώνουν μία διακόσμηση με έμπνευση από το καλλιτεχνικό ρεύμα του κονστρουκτιβισμού.

Κύριο χαρακτηριστικό του κινήματος του κονστρουκτιβισμού αποτελούν οι απολύτως αφηρημένες κατασκευές. Απουσιάζουν οι συμβατικές αναπαραστάσεις αντικειμένων ενώ δίνεται έμφαση στην απεικόνιση γεωμετρικών μορφών. Η απόδοση των θεμάτων είναι τις περισσότερες φορές ακραιφνώς μινιμαλιστική και συχνά με διάθεση πειραματισμού.

Οι κονστρουκτιβιστές θαύμαζαν τις μηχανές και την τεχνολογία της εποχής σε βαθμό που χρησιμοποιούσαν πολλά βιομηχανικά υλικά (πλαστικό, γυαλί ή σίδερο) στην κατασκευή των έργων τους. Ο κονστρουκτιβισμός συνδέθηκε στενά και με την αρχιτεκτονική.

Το κίνημα θεωρείται διεθνές, καθώς πέρα από τη Ρωσία εξαπλώθηκε και σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.

Κι αν στο μυαλό σου έρχεται η λέξη μινιμαλισμός για το σπίτι της Rosie Huntington-Whiteley, σού λέω πως ο μινιμαλισμός ή Art Minimal ή τέχνη του ελάχιστου έχει τις ρίζες του στα ρεύματα του κονστρουκτιβισμού και του σουπρεματισμού της δεκαετίας του 1920.

Το υπέροχο σπίτι της Rosie Huntington-Whiteley και του Jason Statham

The details

Η αγάπη της Rosie Huntington-Whiteley για τις καρέκλες και τις πολυθρόνες

Περάστε για μια βουτιά

Ας πάμε με τις σκάλες

Βολευτείτε στους καναπέδες

Πλένουμε τα χέρια μας ευλαβικά