ΣΠΙΤΙ

Το σπίτι της Marie Chantal είναι ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης

David M. Bennett/Getty Images

Η οικογένεια της Marie Chantal και του Παύλου Γλύξμπουργκ μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο προφίλ της από το σπίτι τους στο Μανχάταν είναι φανταστικές.

Ο θρύλος του interior design, François Catroux, ανακαίνισε το παλιό οικογενειακό της σπίτι. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές αρχοντικό του 1913 κοντά στο Frick, όπου οι Millers είχαν μόλις ανακαινίσει με τον Ιταλό interior designer, Renzo Mongiardino.

Το 1995 η Marie Chantal και ο Παύλος αποφάσισαν να φύγουν από το Λονδίνο και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στη Νέα Υόρκη. Εγκαταστάθηκαν σε αυτό ακριβώς το σπίτι. Σκούρα χρώματα και βαριά βελούδα κάλυπταν τους τοίχους. «Το αποκαλούσαμε dark ages επειδή δεν υπήρχε καθόλου φως» αναφέρει η ίδια. Αγαπά το λευκό και τις παστέλ αποχρώσεις ενώ το φυσικό φως είναι το στοιχείο που θέλησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο. «Ο Catroux είχε τόση φαντασία και κομψότητα, και ήταν απολύτως πανέμορφος. Τον θυμάμαι που οδηγούσε στον μικρό δρόμο μας στο Παρίσι ένα convertible Bentley και πάντα είχε πλούσια μαλλιά. Μετά από τόσες δεκαετίες, έχουμε γίνει εξαιρετικοί φίλοι.

Συνήθως με τους designers έχουμε χρονοδιαγράμματα, κάνουμε σχέδια και πλάνα αμοιβών αλλά μαζί του δεν ήταν έτσι. Ήταν πολύ ωραίο να διαμορφώνουμε το σπίτι μαζί» έχει δηλώσει. «Έχει ένα συγκεκριμένο ύφος, το οποίο πάντα μου άρεσε -όχι πάρα πολύ δυνατό, πλούσιο αλλά όχι συντριπτικό», έχει πει η Chantal.