ΣΠΙΤΙ

Το σπίτι της Helena Christensen είναι ό,τι καλύτερο θα δεις σήμερα, αύριο, μεθαύριο και του χρόνου

Getty Images John Lamparski

Είναι κι αυτή η καθημερινότητα που μας ρουφάει και πολλές φορές μας ταλαιπωρεί. Και τότε είναι που ακούγεται το «θα τα παρατήσω όλα και θα φτιάξω ένα σπίτι στην εξοχή, να φύγω μακριά από όλους κι από όλα». Κι εσύ κι εγώ το είπαμε αλλά καμία από τις δύο δεν το έκανε (ακόμα) πράξη. Η Helena Christensen είναι εδώ για να δώσει έμπνευση κι ένα σπρώξιμο να κάνεις το όνειρο «σπίτι στο λιβάδι» πράξη.

Το σπίτι της Helena Christensen θα μπορούσε να είναι σκηνικό ταινίας. Δεν ξέρω, αλλά νομίζω πως είναι ένα από το πιο ωραία σπίτια που έχουν αντικρίσει ποτέ τα ματάκια μου.

Σε μία πράσινη έκταση το σπίτι των τεσσάρων υπνοδωματίων αποτελεί υπόδειγμα mix and match διακόσμησης. Βρίσκεται έξω από τη Νέα Υόρκη στα Catskills, μία οροσειρά δυο ώρες από το Manhattan, σε περίπτωση που βρεθείς εκεί να πεταχτείς να πεις ένα γεια.

Με vintage αισθητική το σπίτι της Δανής Christensen συνδυάζει το σκανδιναβικό στιλ με πινελιές ρομαντισμού. Με μία διάθεση μποέμικη τα έπιπλα είναι προσεκτικά διαλεγμένα από την ίδια. Ξεχωρίζει το ξύλο που κυριαρχεί σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, οι safari καρέκλες Kaare Klint, τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους και φυσικά η πισίνα-λίμνη στον κήπο.

«Τώρα, το σπίτι των γονιών μου θυμίζει πάρα πολύ το δικό μου» θα πει η ίδια σε συνέντευξή της δείχνοντας τις ξεκάθαρες σκανδιναβικές επιρροές.
Σε κάθε φωτογραφία να πατήσεις τα βελάκια για να δεις περισσότερες φωτογραφίες και να ετοιμαστείς για copy paste στο δικό σου σπίτι.

Ο εσωτερικός χώρος του σπιτιού της Helena Christensen αποτελεί προέκταση του εξωτερικού

Τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπει στο σπίτι. Τι κορμί είναι αυτό Helena Christensen;

Παλ αποχρώσεις και λουλούδια, συνδυασμός άχαστος

Αν έχεις δει πιο ωραία πισίνα από αυτή τηςHelena Christensen, πες μου

Μία κίτρινη καρέκλα τα κάνει όλα να δείχνουν καλύτερα

Ψάχνεις ένα υπέροχο σαλόνι; Μην ψάχνεις άλλο

Για την μπανιέρα τη βάλαμε

Τα vintage έπιπλα συνδυάζονται αρμονικά με το υπόλοιπο σπίτι

Σε τέτοια κουζίνα να μαγειρεύεις με τις ώρες

Κάδρα στο μπάνιο. Γιατί όχι;