ΦΥΤΑ

Πότισμα το καλοκαίρι: Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να ποτίσεις τα φυτά σου

Pexels

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την επιδερμίδα και το σώμα σου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το καλοκαίρι, όμως, εφιστά ακόμα περισσότερο την προσοχή σου καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η πιο έντονη και συχνή εφίδρωση αυξάνουν τις πιθανότητες της αφυδάτωσης. Τα φυτά σου, ως ζωντανοί οργανισμοί, δεν αποτελούν την εξαίρεση. Η σωστή ενυδάτωσή τους είναι σημαντική για την υγεία και την ανάπτυξή τους.

Πολλά φυτά, λοιπόν, χρειάζονται πιο συχνό πότισμα το καλοκαίρι απ’ ό,τι άλλες εποχές του χρόνου. Το γεγονός αυτό «κρύβει» ενδεχομένως μια παγίδα για εσένα. Δεν μπορείς να ποτίζεις τα φυτά σου όποτε το θυμηθείς. Παρακάτω μαθαίνεις ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για πότισμα.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να ποτίσεις τα φυτά σου;

Η καλύτερη ώρα για να ποτίσεις τα φυτά που έχεις φυτέψει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου είναι νωρίς το πρωί (όπως 6 ώρα το πρωί) όταν η θερμοκρασία είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα και δεν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια. Και άρα δεν κάνει τόση ζέστη.

Το πρωινό πότισμα βοηθά τις πρασινάδες σου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη της υπόλοιπης ημέρας- ειδικά τώρα που έχουμε καλοκαίρι και οι ζεστές μέρες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Το πρωινό πότισμα δίνει, επίσης, τον χρόνο που χρειάζονται οι ρίζες του φυτού να απορροφήσουν καλά το νερό, μειώνοντας παράλληλα την απώλεια υγρασίας λόγω εξάτμισης.

Αν δεν είσαι morning person (hello there), υπάρχει εναλλακτική λύση. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή μέσα στη μέρα για να ενυδατώσεις τα αγαπημένα σου φυτά είναι αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιώσου ότι το έδαφος αποστραγγίζεται καλά ώστε να αποφύγεις τη συγκέντρωση υπερβολικής υγρασίας που μπορεί να βλάψει τις ρίζες των φυτών σου.

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι σου έχουμε αποκαλύψει ήδη τη χειρότερη στιγμή της ημέρας για πότισμα.