ΦΥΤΑ

Φενγκ Σούι: Τα 7 φυτά που φέρνουν πλούτο και ευημερία

Pexels

Ένας από τους στόχους του Φενγκ Σούι είναι να προωθήσει και να διατηρήσει τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι. Αυτή η αρμονία επιτυγχάνεται εν μέρει με την εξισορρόπηση των στοιχείων του ξύλου, της γης, του μέταλλου, του νερού και της φωτιάς σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Διαφορετικά αντικείμενα, υλικά και χρώματα αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στοιχεία στο Φενγκ Σούι. Τα φυτά, στην προκειμένη περίπτωση, συνδέονται με την ενέργεια του ξύλου. Δεδομένου ότι πρέπει να ποτίζονται, συνδέονται ενίοτε με την ενέργεια του νερού.

Η ενέργεια του ξύλου που εκπέμπουν τα φυτά εσωτερικού χώρου, λοιπόν, αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, την ευελιξία, τη ζωντάνια και τη σταθερότητα. Όπως έχουμε πει, βέβαια, υπάρχουν και μερικά «απαγορευμένα» φυτά, τα οποία προσελκύουν την αρνητική ενέργεια -και καλύτερα να τα αποφύγεις.

Ποια, όμως, είναι αυτά που προσελκύουν τον πλούτο και την ευημερία; Κατά γενικό κανόνα, αυτά είναι όσα έχουν μαλακά ή/και στρογγυλεμένα φύλλα (σαν νόμισμα). Αυτά που δεν έχουν αιχμηρές άκρες. Εάν, λοιπόν, είσαι plant lover και fan του Φενγκ Σoύι, μπορείς να γίνεις πλούσια.

Παχίρα aka Money Tree

Η Pachira, γνωστή και ως Δέντρο Χρήματος (Money Tree) μπαίνει πρώτη στη λίστα για τους προφανείς λόγους. Το όνομά της από μόνο του, προσελκύει τη ενέργεια, τον πλούτο και την ευημερία σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

Φενγκ Σούι & ευημερία: Φίκος

Ο φίκος συμβάλλει και αυτός με τη σειρά του στην οικονομική σου ευημερία. Τα οβάλ, γυαλιστερά πράσινα φύλλα του είναι ένας από τους λόγους που θεωρούνται τυχερά στο Φενγκ Σούι.

Παχύφυτα, γενικά

Ίσως γίνεις ένα τσακ πιο πλούσια αν τοποθετήσεις ένα παχύφυτο στο γραφείο σου, παραδείγματος χάριν. Τα φύλλα αυτής της κατηγορίας φυτών αποθηκεύουν νερό και θρεπτικά συστατικά, γεγονός που στο Φενγκ Σούι μεταφράζεται σε αφθονία (για πάρτη τους).

Κρασούλα, ειδικά

Εάν θέλεις να προσελκύσεις τον πλούτο στη ζωή σου, η κρασούλα με τα στρογγυλεμένα φύλλα της, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα παχύφυτα που μπορεί να φέρει το όνειρό σου ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του. Θα την βρεις και ως Φυτό του Χρήματος (Money Plant) που γνωστοποιεί την ιδιότητά του ως τυχερό φυτό.

Φενγκ Σούι & ευημερία: Ορχιδέα

Σύμφωνα με την παράδοση, οι ορχιδέες ήταν σύμβολο πλούτου και αφθονίας και το Φενγκ Σούι δεν διαφωνεί. Οι ορχιδέες φέρνουν την ευημερία, την καλή τύχη και την ευτυχία σύμφωνα με την αρχαία, κινεζική γεωμαντεία.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε περιοχή του χάρτη Bagua ώστε να προωθήσει όλα τα παραπάνω. Extra tip: Τα χρώματα που έχουν πιο άμεση σύνδεση με τον πλούτο και την αφθονία είναι το μωβ/βιολετί και το πράσινο.

Σπαθίφυλλο

Πέραν του ότι είναι ένας εξαιρετικός, φυσικός καθαριστής αέρα, το σπαθίφυλλο αντιπροσωπεύει την ευημερία. Προωθεί, επίσης, την αρμονία και τη γαλήνη. Πρόκειται, λοιπόν, για μια καλή επιλογή φυτού εάν θέλεις να βρεις μια ισορροπία στα οικονομικά σου.

Φενγκ Σούι & ευημερία: Πιλέα

Τα φύλλα που μοιάζουν με νομίσματα, κάνουν την πιλέα εξαιρετικά τυχερό φυτό ως προς την προσέλκυση του πλούτου και της γενικότερης οικονομικής ευημερίας, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.