ΦΥΤΑ

3 φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν στον καύσωνα. Δεν παθαίνουν τίποτα

Pexels

Μπορεί να μην βρισκόμαστε ούτε στα μισά του Ιουνίου, αλλά το πρώτο κύμα καύσωνα έχει γίνει ήδη αισθητό σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Με την κλιματική κρίση να είναι όλο και πιο παρούσα -αφού ο υδράργυρος σημειώνει πλέον πολύ συχνότερα ακραία νούμερα απ’ ότι παλαιότερα- έρχονται αναπόφευκτα και οι ανάλογες αλλαγές στη ζωή μας. Από εδώ και στο εξής, είναι αναγκαίο να προσαρμοζόμαστε σε νέες, πρωτόγνωρες συνθήκες. Το ίδιο και η αγάπη μας για τις πρασινάδες.

Επειδή, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες θα μας κάνουν παρέα σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καλό είναι να «εξοπλίσεις» το σπίτι σου με φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν τις υψηλές θερμοκασίες και θα επιβιώσουν μια χαρά σε συνθήκες καύσωνα. Κρίμα να στα ξεράνει ο ήλιος και να κλαις με μαύρο δάκρυ μετά.

3 φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν στον καύσωνα. Δεν θα πάθουν τίποτα όλο το καλοκαίρι

Αυτά είναι τα εξής:

Παχύφυτα: Κάκτοι & αλόες. Τα παχιά τους φύλλα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε πρόκειται για φυτά που μπορούν να επιβιώσουν στην ακραία ζέστη και την ξηρασία.

Σεφλέρες: Πρόκειται για φυτά που αγαπούν τον έντονο ήλιο, αν και χρειάζονται πότισμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Κρότωνες: Αυτό το είδος πρασινάδας έχει εντυπωσιακό φύλλωμα σαν ψηφιδωτό που του αρέσει να «λιάζεται» με άπλετο ηλιακό φως. Λάβε υπόψιν σου ότι το χώμα πρέπει να διατηρείται υγρό, αλλά όχι υπερβολικά μουσκεμένο.

Αν θέλεις να χτίσεις έναν ανθεκτικό στον ήλιο και τη ζέστη κήπο (ή την ταράτσα και το μπακόνι σου), εδώ μπορείς να δεις τη λίστα με τα 8 πιο ανθεκτικά καλλωπιστικά λουλούδια που θα σε συντροφεύσουν όλο το καλοκαίρι.