ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πώς μπορείς να εξιχνιάσεις τη δολοφονία σου ενώ είσαι νεκρός; Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης ξέρει

ANT1

Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης είναι ένα φάντασμα. Μετά τη Μάγισσα, ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στην ελληνική μεταφορά του ιταλικού La Porta Rossa. Μια αστυνομική σειρά που ο πρωταγωνιστής δολοφονείται με το «καλημέρα». Τι πρέπει να ξέρεις για τη σειρά, πέρα ότι παίζουν οι αγαπημένοι σου ηθοποιοί από τη Μάγισσα; 

Το cast είναι το δυνατό του χαρτί 

Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Άννα Μάσχα, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Νούσης, Μέγκι Σούλι και Θεόβη Στύλλου. Σειρά με την Άννα Μάσχα είναι καλή σειρά. 

Είναι βασισμένο σε ιταλική σειρά 

Τι συμβαίνει στην ιταλική σειρά (με 32 επεισόδια παρακαλώ); Κεντρικός ήρωας είναι ένας παρορμητικός αστυνομικός που δεν ακολουθεί τις διαδικασίες ούτε τις οδηγίες που του υπαγορεύουν οι ανώτεροι του. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης δηλαδή. Ο αστυνομικός ερευνά τον θάνατο μιας νέας γυναίκας από υπερβολική δόση του Red Ghost , ενός χημικού ναρκωτικού που κάνει θραύση στους νέους της Τεργέστης. Σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης αλλά, αντί να περάσει την «κόκκινη πόρτα» που οδηγεί στη μετά θάνατον ζωή, επιλέγει να μείνει στον επίγειο κόσμο. 

Έτσι γίνεται φάντασμα και ψάχνει να βρει τον δολοφόνο του: αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να σώσει την εν διαστάσει σύζυγό του, που είναι δικαστής και σύμφωνα με ορισμένα οράματα που έχει ο ίδιος, θα δολοφονηθεί από τον ίδιο δολοφόνο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Σε όλο αυτό, έχει ως σύμμαχο μια 17χρονη μαθήτρια που ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με τους νεκρούς και είναι η μόνη που μπορεί να τον δει και να τον ακούσει, αλλά και ένα συνάδελφο – φάντασμα που τον βοηθά να συνηθίσει τη νέα του κατάσταση.

Ο Λεονάρντο (ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης προφανώς στην ελληνική εκδοχή θα έχει άλλο όνομα) σύντομα συνειδητοποιεί ότι μόνο ένας από τους συναδέλφους του θα μπορούσε να τον είχε προδώσει και ότι ως εκ τούτου υπάρχει ένας χαφιές στο αστυνομικό τμήμα που μεταφέρει πληροφορίες στον υπόκοσμο. Η Κόκκινη Πόρτα έχει τον ελληνικό τίτλο Διάφανη Αγάπη.

Τι σχέση έχει ο Βασίλης Μπισμπίκης με τη σειρά; 

Η εταιρεία παραγωγής Primavisione του Διονύση Παναγιωτάκη που έχει αναλάβει την υλοποίησή της σειράς συζητούσε με τον Βασίλη Μπισμπίκη. Και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Βασίλης Μπισμπίκης μάλλον θα βρίσκεται σε άλλη σειρά του ALPHA. Σταα Κόκκινα Φανάρια, όπου θα υποδυθεί το ρόλο που στην ταινία έπαιζε ο Γιώργος Φούντας. 

Πόσοι είναι ύποπτοι για το φόνο;

Διάφανη Αγάπη

Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης ανακαλύπτει σύντομα ότι ο δολοφόνος του είναι αστυνομικός που συνδέεται με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Ωστόσο όλοι στο τμήμα φαίνεται ότι έχουν κάτι να κρύψουν και είναι εν δυνάμει ύποπτοι. Ακόμη και ο πρώην πεθερός του που δεν τον ενέκρινε ποτέ για την κόρη του.

Δεν είναι η μόνη αστυνομική σειρά του καναλιού 

Ο Δημήτρης Λάλος αφήνει τον Μαθιό για να μπει στο ρόλο του Τιμωρού για 20 επεισόδια.