ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τι σχέση έχει ο Δημήτρης Λάλος με το “The Punisher” της Marvel; Το απρόσμενο τηλεοπτικό μέλλον του Μαθιού

Alpha Press Office

Ο Δημήτρης Λάλος είναι ένας αστυνομικός(;) που διψά για εκδίκηση όταν βρίσκει νεκρή τη γυναίκα του. Ξεχάστε τον Μαθιό Σταματάκη. Έρχεται το The Punisher στην ελληνική τηλεόραση; Βασικά, έρχεται Ο Τιμωρός στον Alpha. Και θα είναι υπερπαραγωγή.

Όχι, ο Δημήτρης Λάλος δεν είναι υπερήρωας της Marvel 

Ωστόσο, η ελληνική εκδοχή του Τιμωρού δεν έχει μεγάλη σχέση με τη σειρά που βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel και αποτελεί spin-off της τηλεοπτικής σειράς Daredevil. Δεν θα γίνει ο Δημήτρης Λάλος ο Punisher (κάποιος θα έπρεπε να είχε ενημερώσει και το Disney+ αν ήταν όντως πιστή μεταφορά και να είχε πληρώσει πάρα, μα πάρα πολλά χρήματα για τα δικαιώματα).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του TV24 και τις φήμες, πρωταγωνιστές στη νέα αστυνομική σειρά του παραγωγού Γιάννη Καραγιάννη, με -προσωρινό- τίτλο, Ο Τιμωρός, θα είναι ο Δημήτρης Λάλος και μάλλον ο Νίκος Ψαρράς (μετά τη Μάγισσα). Ο Κανέλλος Λάσκαρης θα είναι αρχηγός του υποκόσμου ο οποίος ευθύνεται για την τεράστια συνωμοσία που οδήγησε στη δολοφονία της οικογένειας του πρωταγωνιστή. Ο Τιμωρός θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη τηλεοπτική σεζόν και θα προβάλλεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα στην prime time ζώνη του Alpha. Ελπίζουμε στη σωστή ώρα προβολής (και να τους δίδαξε κάτι το πάθημα του Σκαραβαίου). 

Δημήτρης Λάλος

Φαίνεται ότι ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης και η ομάδα του έχουν ήδη προσεγγίσει τους ηθοποιούς μέσω της Μιράντας Ρωσταντή, διευθύντριας κάστινγκ, για τους ρόλους των αστυνομικών στην νέα σειρά που ετοιμάζουν. Ίσως, δούμε και τον Γιώργο Αγγελόπουλο στο καστ της αστυνομικής σειράς του Alpha

Και τις υπόλοιπες μέρες τι θα βλέπουμε; 

Η πιο «πουληστερή» (στους διαφημιστές) ζώνη των ιδιωτικών καναλιών (των 21:00) είναι το μεγάλο στοίχημα του Alpha που συνεχίζει να επενδύει στη μυθοπλασία (και στα ονόματα που του έχουν φέρει τα απαιτούμενα νούμερα τηλεθέασης). Ο Σασµός ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλο του, Το Προξενιό της Ιουλίας ρίχνει αυλαία, όπως και O Παράδεισος των κυριών.

Οι 2 επικρατέστερες σειρές που θα μοιραστούν τη ζώνη των 21:00 με 2- 3 επεισόδια η καθεμιά την εβδομάδα, είναι η σειρά εποχής Η Παναγιά της φωτιάς (βασισμένη σε μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη) και ο Δημήτρης Λάλος που αφήνει τον Μαθιό για να μπει στο ρόλο του Τιμωρού για 20 επεισόδια (κι αν πάει καλά και για περισσότερα).

Στην εφημερίδα Real διαβάσαμε ότι και η Μαρία Τζομπανάκη βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρεία παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη, με πιθανή την αξιοποίησή της στην Παναγιά της φωτιάς, στο ρόλο μιας Τουρκάλας. Την επόμενη σεζόν θα δούμε λιγότερες ελληνικές σειρές στα κανάλια (μετά τις αλλαγές στο πλαίσιο οικονομικής επιδότησης του κρατικού οπτικοακουστικού ΕΚΟΜΕ, δεν βάζουν χρήματα από την τσέπη τους οι παραγωγοι που μπορεί να τα χάσουν, λέμε αντίο στις ακριβές σειρές εποχής που ΚΟΥΡΑΣΑΝ το τηλεοπτικό κοινό).

Πολλά ποντάρει ο ALPHA και στη νέα σειρά των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου με τίτλο Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα. Το cast έχει «κλειδώσει» με τεράστια ονόματα για τους πρωταγωνιστικούς αλλά και τους δεύτερους ρόλους (Χρύσα Ρώπα, Άννας Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος  Αντωνόπουλος, Μαριέλλα Σαββίδου, Μάνος Ιωάννου, Αντώνης Λουδάρος, Μαρία Λεκάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη και σε ρόλο-έκπληξη θα δούμε και τη γνωστή YouTuber και ηθοποιό Έλενα Χαραλαμπούδη). 

Γιατί δεν δίνει το ΕΚΟΜΕ χρηματοδότηση;

Δίνει. Αλλα,υπό προϋποθέσεις, το μίνιμουμ κόστος των σειρών ανά επεισόδιο τετραπλασιάζεται, ενώ καμία σειρά με κόστος κάτω των 60.000 ευρώ ανά επεισόδιο δεν θα λαμβάνει επιδότηση. Στόχος είναι να πριμοδοτηθούν σειρές υψηλότερου κόστους που έχουν χαρακτηριστικά εξαγώγιμου προϊόντος προς ξένες πλατφόρμες όπως το Netflix, ενώ αλλάζουν άρδην τα δεδομένα για τις σειρές πολλών επεισοδίων, που αποτελούν τη βασική ραχοκοκαλιά της prime time ζώνης των εγχώριων καναλιών.