ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η βραβευμένη (και) με Ίρις Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο ρόλο της μάνας που κακοποιεί το παιδί της. Σειράρα alert

Studio Kominis

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου -μετά το βραβείο Ίρις- μαζί με την Μαρία Κίτσου είναι η τηλεόραση που θέλουμε.  Η βραβευμένη ηθοποιός παίζει στη μίνι, κοινωνική δραματική σειρά του Alpha, Να με λες μαμά, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου

Η μάνα τέρας;

Η πολυβραβευμένη Δήμητρα Βλαγκοπούλου θα υποδυθεί τη Χρύσα, μια γυναίκα σε μία τοξική κακοποιητική σχέση που αναπαράγει αυτή τη βία στο παιδί της. Την κόρη της υποδύεται η Ναυσικά Κοκοτά, που θα γίνει η Ιωάννα, η οποία κακοποιείται από τη μητέρα της και τον σύντροφο της μητέρας της, μέχρι που η Ξένια (Μαρία Κίτσου) βρίσκεται στο δρόμο της. Η σειρά βασίζεται στη νοτιοκορεάτικη παραγωγή Mother και θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια.

Ποια είναι η Δήμητρα Βλαγκοπούλου; 

Μια ηθοποιός που μετράει βραβεία. Το 2020 τιμήθηκε με το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία της στην παράσταση Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Στον κινηματογράφο τιμήθηκε με το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή της στην ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου.

Έπαιζε τη  Νίνα στον Γλάρο που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Καραντζάς. Προσωπικά, τη θυμάμαι στην παράσταση Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι του Μάριους Φον Μάγεμπουγκ, σε ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ Αθηνών των τελευταίων χρόνων. Ήταν ένα αριστούργημα σε αυτό το ρόλο και αξίζουν συγχαρητήρια και στον σκηνοθέτη της παράστασης, Γιώργο Κουτλή. 

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου είναι η νικήτρια του Βραβείου Α΄Γυναικείου Ρόλου για τη σαρωτική ερμηνεία της Κάλιας (μια γυναίκα κοντά στα 35 που εργάζεται για πολλά χρόνια ως animateur σε παρηκμασμένα ξενοδοχεία)  στο Animal της Σοφίας Εξάρχου στα 15α Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.  Δεν είναι η πρώτη της βράβευση της εξαιρετικής ηθοποιού γι  αυτή την καθηλωτική ερμηνεία: είχε αποσπάσει το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, αλλά το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας – εξ ημισείας με τη Τζοάνα Άρνοου-  στο  Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (καθηγήτριά της υπήρξε η Φιλαρέτη Κομνηνού). Από την αποφοίτηση της το 2012 δουλεύει, σχεδόν ασταμάτητα. Και είναι υποκριτικός χαμαιλέων. Δεν έχει μανιέρα.