ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Το φυτό που θα φέρει θετική ενέργεια τα Χριστούγεννα και χρήμα το 2024

Pexels

Ένας από τους στόχους του Φενγκ Σούι, είναι να προωθήσει και να διατηρήσει τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι. Η φιλοσοφία του Φενγκ Σούι εστιάζει, σε γενικά πλαίσια, στην αρμονία που πρέπει να χαρακτηρίζει το περιβάλλον μας. Είτε μιλάμε για το σπίτι μας είτε μιλάμε για το γραφείο μας. Εκεί, δηλαδή, που οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της αρμονίας που επιδιώκεις σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Συνδέονται με την ενέργεια του ξύλου που αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, την ευελιξία, τη ζωντάνια και τη σταθερότητα, ενώ δεδομένου ότι πρέπει να ποτίζονται, συνδέονται ενίοτε με την ενέργεια του νερού. Πρόκειται, με λίγα λόγια, για μια ζωντανή ασπίδα κατά της αρνητικότητας και πηγή θετικής ενέργειας και εδώ θα βρεις τα 6 φυτά-μαγνήτες. Ποιο είναι, όμως, το φυτό που θα εκτοξεύσει τα θετικά vibes κατά τη διάρκεια των γιορτών; Το βρίσκεις κυριολεκτικά παντού!

Φενγκ Σούι φυτά Χριστούγεννα

Φυσικά, δεν μιλάμε για κάποιο άλλο φυτό πέρα από το το γκι ή αλλιώς ιξός. Υπάρχει όπου και αν κοιτάξεις γύρω σου αυτήν την εποχή του χρόνου. Το φυτό των ερωτευμένων και της τύχης (γι’ αυτό οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι το θεωρούν γούρι και το κρεμούν στις εξώπορτές τους), υπόσχεται να απογειώσει τη γιορτινή μαγεία σύμφωνα με τα λεγόμενα μιας expert.

λουλούδι Φενγκ Σούι Χριστούγεννα Unsplash

Αν το κρεμάσεις στις 4 γωνίες του κύριου ορόφου του σπιτιού, το γκι θα κρατήσει την ατμόσφαιρα καθαρή από αρνητικότητα, θυμό, άγχος και εντάσεις. Αν το κρεμάσεις στην τραπεζαρία, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το γκι θα αυξήσει την τύχη και θα σου φέρει χρήματα κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς που έρχεται.