ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Τα 5 «απαγορευμένα» φυτά που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια

Pexels

Απώτερος στόχος του Φενγκ Σούι είναι η ενίσχυση της θετικής ενέργειας και η απομάκρυνση της αρνητικής. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγεις τη χρήση αυτών των 6 χρωμάτων, να ξεφορτωθείς αυτά τα 5 πράγματα και να προσθέσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου αυτά τα τυχερά 5 items.

Αυτοί, λοιπόν, είναι κάποιοι από τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αν ακολουθείς τις αρχές του Φενγκ Σούι. Άλλος ένας κανόνας, είναι αυτός που αφορά τα «απαγορευμένα» φυτά. Αυτά, δηλαδή, που πιθανόν θα επηρεάσουν τα θετικά vibes που θέλεις να πετύχεις και θα απομακρύνουν τη θετική ενέργεια Qi. (Τσι). Καλύτερα να μην τα επιλέξεις για τη διακόσμηση στο σπίτι σου.

Κάκτοι

Τα αγκάθια και οι αιχμές ονομάζονται «δηλητηριώδη βέλη» στο Φενγκ Σούι. Οι κάκτοι και γενικότερα τα αγκαθωτά φυτά, λοιπόν, προσελκύουν την αρνητική ενέργεια. Πιστεύεται ότι συμβολίζουν την κακουχία και τις δυσκολίες, λόγω των αντίξοων συνθηκών που μεγαλώνουν όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Επομένως, οι κάκτοι και τα αγκαθωτά φυτά εντείνουν τις οικονομικές δυσκολίες, το άγχος και το στρες.

φυτά φενγκ σούι Unsplash

Μπονσάι

Αρκετοί experts του Φενγκ Σούι συγκρίνουν τους κάκτους με τα μπονσάι και ισχυρίζονται ότι προσελκύουν την αρνητική ενέργεια και την κακοτυχία. Η αργή ανάπτυξή τους συμβολίζει την αργή εξέλιξη. Φυσικά υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές που υποστηρίζουν ότι τα μπονσάι είναι τυχερά για το σπίτι και φέρνουν την αρμονία.

φυτά φενγκ σούι Unsplash

Φενγκ Σούι: Ψεύτικα φυτά

Τα ψεύτικα φυτά είναι γενικά απαγορευτικά για το Φενγκ Σούι, ενώ σκονίζονται και λερώνονται εύκολα και αυτό δεν είναι καλό. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιοι που πιστεύουν ότι τα τεχνητά φυτά έχουν ουδέτερη ενέργεια που δεν επηρεάζει ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, πάντως, πολλοί δεν τα προτιμούν. Ουσιαστικά, δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ισορροπίας και την αύξηση της ροής της θετικής ενέργειας.

φυτά φενγκ σούι Unsplash

Ξεραμένα ή αποξηραμένα φυτά

Τα φυτά που αργοπεθαίνουν, καθώς και τα αποξηραμένα φυτά, τείνουν να προσελκύουν την κακή τύχη στο σπίτι, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν στρες και άγχος.

Unsplash

Φενγκ Σούι: Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο εύκολα στη φροντίδα τους φυτά που συστείνεται για αρχάριους. Ωστόσο, πρόκειται για ένα φυτό που διχάζει τους ειδικούς. Κάποιοι experts πιστεύουν ότι η σανσεβιέρια φέρνει καλή τύχη και θετική ενέργεια, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν το αντίθετο.

Unsplash