ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: 6 φυτά για να ενισχύσεις τη θετική ενέργεια στο σαλόνι

Unsplash

Το σαλόνι είναι ίσως ο χώρος που κοινωνικοποιείσαι περισσότερο μέσα στο σπίτι. Αποτελεί τον τόπο συγκέντρωσης με τους φίλους σου, την οικογένειά σου και γενικότερα τα αγαπημένα σου άτομα. Αυτό, κατ’ επέκταση, σημαίνει ότι είναι σημαντικό να διασφαλίσεις το καλό Φενγκ Σούι και την ισορροπημένη ροή της θετικής ενέργειας εκεί.

Τα φυτά απορροφούν γενικά την αρνητικότητα. Και για έναν πολυσύχναστο χώρο, όπως το σαλόνι, είναι απαραίτητο να υπάρχει τουλάχιστον ένα. Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό. Θα πρέπει να το προσέχεις κιόλας. Η καλή υγεία και η περιποίηση τους, εκτοξεύει στα ύψη τη θετική ενέργεια chi.

Όσον αφορά το σαλόνι, τα φυτά λειτουργούν ως μέσο δημιουργίας ενός ζωντανού χώρου για να καλωσορίσεις τους φιλοξενούμενούς σου, να δημιουργήσεις φιλική ατμόσφαιρα και να αυξήσεις τη θετική ενέργεια. Ποια, όμως, είναι τα φυτά που αγαπάει το Φενγκ Σούι για το σαλόνι σου; Τα βρίσκεις στην παρακάτω λίστα.

Φενγκ Σούι: 6 φυτά για να αυξήσεις τη θετική ενέργεια στο σαλόνι σου

Φίκος ελαστικός

Ο φίκος ελαστικός έχει μεγάλα, βαθυπράσινα φύλλα, πηγή μεγάλης ποσότητας θετικής ενέργειας στο σαλόνι σου, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

 • Οφέλη: Αφθονία, πλούτος & ευτυχία
 • Ιδανική τοποθεσία: Νοτιοανατολική γωνία

Φίκος λυράτα

Τα πλατιά, στρογγυλεμένα φύλλα του αυξάνουν τη θετική ενέργεια στο σαλόνι.

 • Οφέλη: Καλοσύνη, ηρεμία, υποστήριξη & αφθονία
 • Ιδανική τοποθεσία: Κενές γωνίες στο σαλόνι

Αρέκα

Η αρέκα προσελκύει τη θετική ενέργεια στο σαλόνι. Φρόντισε να επιλέξεις το σωστό μέγεθος, ανάλογα με τον χώρο που διαθέτεις.

 • Οφέλη: Ειρήνη, πλούτος, ευημερία & εξουδετέρωση αρνητικότητας
 • Ιδανική τοποθεσία: Μεγάλη αρέκα στις γωνίες και μικρότερες σε μέγεθος, πάνω στο coffee table ή στην άκρη της τραπεζαρίας

Σπαθίφυλλο

Όπως υποδηλώνει το όνομά του στο Αγγλικά (peace lily), το σπαθίφυλλο θα φέρει αρμονική και γαλήνια ενέργεια στο σαλόνι σου. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως ασπίδα προστασίας από τις αρνητικές ενέργειες.

 • Οφέλη: Ηρεμία, αρμονίκα, ειρήνη, τύχη
 • Ιδανική τοποθεσία: Σε βάση φυτών ή στην άκρη της τραπεζαρίας

 

Φιλόδεντρο

Με τα μεγάλα, σε σχήμα καρδιάς φύλλα του, το φιλόδεντρο είναι ιδανικό φυτό για την προσέλκυση θετικής ενέργειας στο σαλόνι.

 • Οφέλη: Ενίσχυση του στοιχείου της φωτιάς, αφθονία
 • Ιδανική τοποθεσία: Νοτιοανατολικά ή ανατολικά στο σαλόνι για να ενίσχυση του πλούτου και της υγείας. Πρέπει να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος στο σημείο που θα το τοποθετήσεις, ώστε να χωρέσει και να αντλήσει τη θετική ενέργεια με άνεση.

Κρασούλα

Η κρασούλα θεωρείται ένα από τα πιο τυχερά φυτά στο Φενγκ Σούι και είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε θέση μέσα στο σαλόνι σου.

 • Οφέλη: Τύχη, ευημερία & υγεία
 • Ιδανική τοποθεσία: Ενδείκνυται για κάθε τοποθεσία του χάρτη bagua για βελτίωση οποιουδήποτε τομέα της ζωής. Για παράδειγμα, στα ανατολικά βελτιώνει την οικογενειακή αρμονία

Η τοποθεσία μέσα στο σαλόνι παίζει ρόλο

Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψιν τις διαφορετικές τις περιοχές του χάρτη bagua και τι αντιπροσωπεύει κάθε θέση. Τοποθέτησε τα φυτά εσωτερικού σε σημεία που θέλεις να αυξήσεις τη θετική ενέργεια ή αντιπροσωπεύουν τους τομείς της ζωής που θέλεις να βελτιώσεις και να ενισχύσεις.

Για παράδειγμα, η νοτιοανατολική γωνία που σχετίζεται με τη φωτιά, αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την καλή τύχη. Τοποθετώντας φυτά στα νοτιοανατολικά, το ξύλινο στοιχείο, θα τροφοδοτήσει το στοιχείο της φωτιάς και θα αυξήσει τις πιθανότητες ευημερίας.