ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Η μοναδική περίπτωση που τα φυτά είναι κακό Φενγκ Σούι. Τα tips που σώζουν

Pexels

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τα φυτά απορροφούν την αρνητικότητα και συνδέονται με την ενέργεια του ξύλου που αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, την ευελιξία, τη ζωντάνια και τη σταθερότητα. Δεδομένου ότι πρέπει να ποτίζονται, συνδέονται ενίοτε και με την ενέργεια του νερού.

Τα ζωντανά φυτά, λοιπόν, είναι μια αγαπημένη διακοσμητική προσθήκη του Φενγκ Σούι, αλλά να ξέρεις ότι δεν αρκεί μόνο να έχεις μια γλάστρα στην τραπεζαρία, τη ραφιέρα ή το coffee table σου. Η κατάσταση των φυτών σου θεωρείται σημαντική παράμετρος στο «ζύγισμα» της θετικής και της αρνητικής ενέργειας αντίστοιχα.

Η περίπτωση που τα φυτά είναι κακό Φενγκ Σούι. Το tip που σώζει

Η καλή υγεία και η περιποίησή τους εκτοξεύει στα ύψη τη θετική ενέργεια chi. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αυτήν της παραμέλησης, φέρνεις την αρνητική ενέργεια στον χώρο σου. Η φιλοσοφία του Φενγκ Σούι λέει ότι τα νεκρά και τα μαραμένα φυτά είτε έλκουν την αρνητική ενέργεια, είτε προωθούν τη στατικότητα.

Εάν δυσκολεύεσαι με τη φροντίδα των φυτών, έχεις την επιλογή να προτιμήσεις φυτά που είναι εύκολα στη φροντίδα τους (όπως για παράδειγμα παχύφυτα, τα υπόλοιπα τα βρίσκεις κάνοντας κλικ εδώ). Εάν, πάλι, το level της συνέπειάς σου βρίσκεται στα πατώματα, μπορείς να επιλέξεις ψεύτικα λουλούδια. Μόνο τσέκαρε το υλικό τους να είναι από μετάξι και φρόντισε να τα ξεσκονίζεις τακτικά -αν αποφασίσεις να επενδύσεις σε αυτά δηλαδή. Καλό είναι, επίσης, να γνωρίζεις ότι τα κατασκευασμένα λουλούδια από συνθετικά υλικά είναι κακό Φενγκ Σoύι. Τα μεταξωτά είναι η μοναδική εξαίρεση.

Facts: Μερικοί Φενγκ Σούι experts πιστεύουν ότι τα τεχνητά φυτά και λουλούδια έχουν ουδέτερη ενέργεια που δεν επηρεάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά την συνολική ενέργεια του σπιτιού. Θεωρούν, επίσης, οτι δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ισορροπίας και την αύξηση της ροής της θετικής ενέργειας.