ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: 5 deco tips για θετική ενέργεια και τα Χριστούγεννα

Unsplash

Η φιλοσοφία του Φενγκ Σούι περιστρέφεται γύρω από την αρμονία που πρέπει να πετύχουμε στο περιβάλλον μας. Είτε μιλάμε για το οικιακό είτε για το εργασιακό. Εκεί, δηλαδή, που οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Τα tips, οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, καθώς και όσα πρέπει να αποφύγεις είναι αρκετά και μπορείς να τα βρεις εύκολα ρίχνοντας μια ματιά εδώ. Αυτήν τη φορά και επειδή η περίοδος των γιορτών πλησιάζει, θα μιλήσουμε για Φενγκ Σούι και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Οι διακοσμητικές επιλογές που θα κάνεις και τα Χριστούγεννα, έχουν όντως αντίκτυπο στην ενέργεια chi. Επειδή, λοιπόν, η θετική ενέργεια εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα διακοσμήσεις το σπίτι σου και μέσα στις γιορτές, το Φενγκ Σούι είναι εδώ για να σε κατευθύνει. Ακολουθούν τα 5 πιο σημαντικά deco tips από μια expert, για να εκτοξεύσεις τη γιορτινή ενέργεια chi.

Φενγκ Σούι

Επίλεξε κρεμαστά διακοσμητικά

«Κρέμασε γιρλάντες και φωτάκια. Προσοχή, όμως, στα κρεμαστά διακοσμητικά με άκρες που κρέμονται προς τα «κάτω» γιατί δημιουργούν μια υποσυνείδητη θλίψη», λέει χαρακτηριστικά η expert.

Unsplash

Ο φωτισμός πρέπει να έχει ποικιλία

«Η αποκλειστική χρήση φωτιστικών που κρέμονται μπορεί να απορροφήσει τη θετική ενέργεια και να δημιουργήσει καταστάσεις άγχους, πονοκέφαλο ή θυμό», εξηγεί η expert. Χρησιμοποίησε γιορτινά κεριά και επιτραπέζια, φωτιζόμενα διακοσμητικά ή επιδαπέδια φωτιστικά για να εξισορροπήσεις τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση Φενγκ Σούι Unsplash

Δώσε έμφαση στο πράσινο

Στο Φενγκ Σούι το πράσινο έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Ανακουφίζει, αποφορτίζει και δημιουργεί ένα γαλήνιο περιβάλλον. «Το πράσινο εξισορροπεί τη «φωτιά» και τη ζέστη που δημιουργείται από το κόκκινο χρώμα», λέει η expert. Ανάμεσα στις επιλογές σου, είναι τα κλαδιά πεύκου και οι πράσινες γιρλάντες που μπορείς να κρεμάσεις πάνω από την είσοδο του σπιτιού. Έτσι θα διώξεις την αρνητική ενέργεια και θα προσελκύσεις την τύχη και την ευημερία.

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση Φενγκ Σούι Unsplash

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο

«Τα πολλά χρώματα και αντικείμενα μπορεί να εξαντλήσουν εσένα και την οικογένειά σου», λέει η ειδικός και συμβουλεύει να μην το παρακάνεις με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Κράτα τα απολύτως απαραίτητα και αφαίρεσε τα περιττά. Διατήρησε τον μινιμαλισμό στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Αγαπημένα φυτά -και- τα Χριστούγεννα

Το γκι ή αλλιώς ιξός υπάρχει όπου και αν κοιτάξεις γύρω σου αυτήν την περίοδο και υπόσχεται να απογειώσει τη γιορτινή μαγεία σύμφωνα με τα λεγόμενα της expert. Αν το κρεμάσεις στις 4 γωνίες του κύριου ορόφου του σπιτιού, το γκι θα κρατήσει την ατμόσφαιρα καθαρή από αρνητικότητα, θυμό, άγχος και εντάσεις. Αν το κρεμάσεις στην τραπεζαρία, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το γκι θα αυξήσει την τύχη και θα σου φέρει χρήματα κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς που έρχεται.

Unsplash