ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι στο υπνοδωμάτιο: Τα χειρότερα σημεία για να βάλεις το κρεβάτι σου

Unsplash

Η χρωματική παλέτα που θα επιλέξεις για το υπνοδωμάτιό σου, δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που καθορίζει τη θετική ενέργεια σύμφωνα με τις προσταγές του Φενγκ Σούι. Υπάρχει μια σειρά από κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να αυξήσεις τη ροή της θετικής ενέργειας Qi σε αυτό το μέρος του σπιτιού. Το σημείο όπου θα μπει το κρεβάτι σου, για παράδειγμα, παίζει σημαντικό ρόλο.

Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι τα χειρότερα σημεία που μπορείς να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου μέσα στο δωμάτιο, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Αποφεύγοντας, λοιπόν, τις «παγίδες», θα εξασφαλίσεις ότι η ενέργεια ρέει ανεμπόδιστα στο υπνοδωμάτιό σου.

Φενγκ Σούι: Τα χειρότερα σημεία για να βάλεις το κρεβάτι σου

  • Απέναντι από την πόρτα:

Η τοποθεσία αυτή είναι γνωστή και ως «θέση του φερέτρου». Εάν αυτή η τοποθεσία δεν μπορεί να αποφευχθεί με κάποιον τρόπο, μπορείς να κρεμάσεις από το ταβάνι μια κρυστάλλινη ενεργειακή σφαίρα, στον χώρο ανάμεσα στο κρεβάτι και την πόρτα για να βελτιώσεις τη ροή της ενέργειας.

  • Μπροστά από το παράθυρο:

Εάν αυτή η τοποθεσία δεν μπορεί να αποφευχθεί, τουλάχιστον μην «κολλήσεις» το κρεβάτι στο παράθυρο. Άφησε λίγο κενό ανάμεσά τους. Το κεφαλάρι, επίσης, μπορεί να χρησιμεύσει ως τοίχος. Το ιδανικό βέβαια, είναι το κρεβάτι σου να ακουμπάει σε συμπαγή τοίχο χωρίς παράθυρο.

  • Η πλάτη του κρεβατιού στον ίδιο τοίχο με αυτόν του μπάνιου

Η κεφαλή του κρεβατιού δεν πρέπει να μοιράζεται τον ίδιο τοίχο με αυτόν του μπάνιου, αν αυτό «συνορεύει» με το υπνοδωμάτιο.

  • Κρεβάτι απέναντι από καθρέφτη

Το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον καθρέφτη. Ο καθρέφτης εκπέμπει υπερβολική ενέργεια και διαταράσσει τον ήρεμο ύπνο, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Εάν δεν μπορείς να αλλάξεις θέση στο κρεβάτι ή τον καθρέφτη, καλύψε τον τελευταίο με ένα ύφασμα πριν κοιμηθείς το βράδυ και τοποθετήσε έναν ενεργειακό κρύσταλλο ανάμεσα σε αυτόν και το κρεβάτι σου.