DECO

Φενγκ Σούι: Πώς να φέρεις τη θετική ενέργεια στον κήπο σου

Unsplash

Καλοκαίρι σημαίνει ατελείωτο άραγμα στον κήπο με φίλους, οικογένεια ή και μόνη σου, χωρίς κανέναν. Και τι άλλο σημαίνει; Σημαίνει πως εάν επιδιώκεις γενικότερα στη ζωή σου τη θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι – όπως δηλαδή ήδη το πετυχαίνεις με τα tips που σου έχουμε δώσει -, τότε θα πρέπει να δημιουργήσεις καλό Φενγκ Σούι και στον κήπο σου. Και ο λόγος είναι πως – λογικά – το ξημέρωμα θα σε βρίσκει εκεί, τώρα που ο καιρός γλυκαίνει.

Όταν, λοιπόν, μιλάμε για έναν καλοσχεδιασμένο κήπο, ο οποίος ενσωματώνει τις αρχές του Φενγκ Σούι, να ξέρεις πως το μέγεθος (σε αυτήν την περίπτωση) δεν επηρεάζει το ποσοστό της θετικής ενέργειας που θα δημιουργηθεί. Σίγουρα βέβαια, ένας μεγάλος, καταπράσινος κήπος θα είναι υπέροχος. Ωστόσο, και μικρότερος να είναι, δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Μονοπάτια

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, η συγκεκριμένη κινεζική φιλοσοφία βασίζεται στην ενέργεια chi, η οποία περιβάλλει τα πάντα γύρω μας. Και για τον λόγο αυτό, τα μονοπάτια του κήπου δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση ευθεία, διότι η ενέργεια chi βρίσκει ευκολότερη και ταχύτερη δίοδο προς το εσωτερικό του σπιτιού σου. Επίσης, η λογική των καμπυλωτών διαδρόμων είναι πως στη φύση τέτοιοι δεν υπάρχουν. Επίσης, μην ξεχνάς πως το Φενγκ Σούι είναι μία φιλοσοφία, εξαρχής συνδεδεμένη με τη φύση και το περιβάλλον.

Επομένως, οι μαίανδροι και οι στροφούλες μέσα στον κήπο βοηθούν την ενέργεια chi να κινείται αργά και ελεύθερα, χωρίς να διαφεύγει στον υπόλοιπο χώρο.

Αν έχεις ήδη ευθεία μονοπάτια σχηματισμένα, μην αγχώνεσαι. Μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα, αφήνοντας τα φυτά να μεγαλώσουν κι έτσι να  λειτουργήσουν σαν ένα είδος καμουφλάζ.

Διακόσμηση & Φενγκ Σούι στον κήπο

Η διακόσμηση του κήπου είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας έτσι ώστε να δημιουργήσεις θετικό Φεγκ Σούι στον κήπο σου. Για παράδειγμα, τα υδάτινα στοιχεία, πχ. μία λιμνούλα, ένα υπαίθριο σιντριβανάκι (ακόμα κι αυτό που είναι με ρεύμα ή μπαταρίες) φημίζονται για την αφθονία των χρημάτων και της θετικής ενέργειας. Επίσης, ένα μεταλλικό γλυπτό χελώνας θα φέρει την απαραίτητη δόση θετικής ενέργειας Φενγκ Σούι.

Από την άλλη, σκέψου και τους μελωδούς, οι οποίοι είναι μια εξίσου υπέροχη προσθήκη σε οποιονδήποτε κήπο. Ο απαλός ήχος που παράγουν με το φύσημα του αέρα, βοηθάει τη θετική ενέργεια Φενγκ Σούι που υπάρχει στον αέρα να ευδοκιμήσει. Στο εμπόριο θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία μελωδών από μέταλλο έως μπαμπού, με διάφορα σύμβολα, χρώματα και αριθμούς χορδών.

Ωστόσο, μην ξεχνάς πως το σημαντικότερο όλων είναι να βρίσκεσαι σε έναν χώρο που απολαμβάνεις να ξοδεύεις τον χρόνο σου. Τοποθέτησε αντικείμενα, βάλε χρώματα, πρόσθεσε φυσικά στοιχεία που σου αρέσουν και “χορταίνουν” το μάτι σου. Η θετική ενέργεια ξεκινάει από τον ίδιο σου τον εαυτό και τούμπαλιν.

Τα χρώματα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο

Το παιχνίδι με τα χρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονίσεις διαφορετικές πτυχές του Φενγκ Σούι στον κήπο σου, ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξεις. Τα χρώματα σε αυτήν την περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται τυχαία, αλλά σύμφωνα με τη θεωρία των πέντε στοιχείων. Τα χρώματα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και το καθένα από αυτά δίνουν έμφαση σε συγκεκριμένες ενέργειες. Για παράδειγμα, η ενέργεια της φωτιάς επιτυγχάνεται με το κόκκινο, ενώ η ενέργεια της γης επιτυγχάνεται με ανοιχτόχρωμο κίτρινο.

Καθαριότητα στον κήπο για καλό Φενγκ Σούι

Είναι σημαντικό να καθαρίζεις τον κήπο από οτιδήποτε άχρηστο. Φρόντισε να απομακρύνεις τα μαραμένα λουλούδια, τα πεσμένα και ξερά φύλλα. Ακόμα και τον χειμώνα που δεν κάθεσαι στον κήπο. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση του αρνητικού chi.