ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Το διακοσμητικό που διώχνει τη θετική ενέργεια από το μπαλκόνι

Unsplash

Είναι, πλέον, γεγονός. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Εάν δεν έχεις φύγει για διακοπές ακόμα, αυτό ένα πράγμα σημαίνει. Η μέρα και η νύχτα (βασικά μόνο νύχτα με τέτοια ζέστη που κάνει τις πρωινές ώρες) σε βρίσκει στο αγαπημένο μέρος του σπιτιού αυτήν την εποχή.

Αυτό το μέρος δεν είναι άλλο φυσικά από το μπαλκόνι σου. Το καλοκαιρινό καταφύγιο εκείνων των στιγμών που θέλεις να χαλαρώσεις με ένα ποτήρι κρασί και ένα μπολάκι ποπ κορν μόνη σου ή με παρέα και μπόλικες πίτσες. Όπως και να έχει, ο εξωτερικός σου χώρος λειτουργεί κάπως σαν παρηγοριά, που ζεις άλλη μια μέρα δεν σε βρίσκει σε ένα beach bar νησιού ή σε ένα μπαλκόνι με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, τουλάχιστον.

Παράλληλα, είσαι και θερμή υποστηρίκτρια του Φενγκ Σούι και αυτό σημαίνει ότι συμφωνείς με τον χαρακτηρισμό του μπαλκονιού ως «το λιμάνι όπου απορροφάται η ενέργεια Chi». Αποτελεί, δηλαδή, την είσοδο της ενέργειας στον εσωτερικό χώρο και την πρώτη γραμμή άμυνας που εμποδίζει την είσοδο της αρνητικής ενέργειας, δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στη φύση.

Και είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις ήδη -αλλά έχεις φροντίσει κιόλας- για όλα εκείνα που πρέπει να κάνεις ώστε να φέρεις τη θετική ενέργεια στο μπαλκόνι σου. Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια θεωρία του Φενγκ Σούι, ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού, είναι η φυσική προέκταση του εσωτερικού και αντανακλά άμεσα τη ζωή μας και την ποιότητά της. Επομένως, όπως καταλαβαίνεις, η αρμονία είναι απαραίτητη και είναι δυνατόν να διαταραχθεί όταν στον χώρο υπάρχει το παρακάτω διακοσμητικό.

Καλύτερα να μην έχεις καθρέφτη στο μπαλκόνι

Ποιο είναι αυτό; Ο καθρέφτης! Μπορεί, λοιπόν, οι καθρέφτες να είναι ένας εύκολος και stylish τρόπος διακόσμησης του κενού τοίχου στη βεράντα σου, ταυτόχρονα όμως λειτουργεί σαν πόλος έλξης της αρνητικής ενέργειας, Sha Chi. Ένας καθρέφτης που κοιτάει «προς τα έξω» διώχνει τα κακά πνεύματα, αλλά ταυτόχρονα απομακρύνει την καλή τύχη και τη θετική ενέργεια. Υπάρχουν τόσα και τόσα διακοσμητικά τοίχου, ας μην είναι καθρέφτες. Δεν πειράζει.