FIT LIKE A PRO

Total body workout: Το απόλυτο πρόγραμμα γυμναστικής για καύση λίπους

Αν αναζητάς ένα πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα, με δυναμικές ασκήσεις που στοχεύουν στην καύση του λίπους, είσαι στο κατάλληλο σημείο. Η guess fitness expert του LadyLike, Μυρτώ Καλογεροπούλου, έφτιαξε για εσένα ένα HIIT workout (διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης) που συνδυάζει αερόβια και ενδυνάμωση, σε 5 ασκήσεις.

Το total body workout που αν ακολουθήσεις με συνέπεια, το σώμα σου θα σε ανταμείψει.

Total Body Workout: Οι 5 top ασκήσεις για καύση λίπους σε όλο το σώμα

 

 

Total Body Workout: Οι ασκήσεις αναλυτικά, για να τις εκτελέσεις Like A Pro

Άσκηση 1: Ξεκίνα σε θέση καθίσματος, με τα γόνατά σου λυγισμένα σε ορθή γωνία. Πάρε φόρα και πήδα όσο πιο μπροστά μπορείς. Προσγειώσου μαλακά, σε λυγισμένα γόνατα για να αποφύγεις τους κραδασμούς. Έπειτα γύρισε στην αρχική σου θέση με γρήγορο τρέξιμο. Λύγισε γόνατα για να πάρεις φόρα και πήδα πάλι μακριά.

Άσκηση 2: Ξεκίνα σε θέση τραπεζάκι. Κράτα τους ώμους σου πάνω απο τις παλάμες, τα γόνατα σου λυγισμένα στον αέρα σε ορθή γωνία. Η πλάτη και ο αυχένας πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα και το βάρος σου ανάμεσα στα χέρια και τα πόδια. Ακούμπησε με την παλάμη σου τον αντίθετο ώμο και επανάλαβε το ίδιο με το άλλο χέρι. Προσπάθησε να μην μετακινηθείς δεξιά, αριστερά, γι’ αυτό κράτα σφιχτή την κοιλιά σου. Έπειτα, πήδα προς τα πίσω ώστε να τεντώσεις τα πόδια σου και να βρεθείς σε σανίδα. Κράτα το σώμα σου παράλληλα με το έδαφος και μην αφήσεις τη λεκάνη να γύρει προς τα κατω. Ξαναπήδα, ώστε να λυγίσεις τα πόδια και να βρεθείς στην αρχική σου θέση.

Άσκηση 3: Ξεκίνα σε όρθια θέση, με τα πόδια σου τεντωμένα. Κάνε μια μικρή αναπήδηση και σταύρωσε το ένα σου πόδι διαγώνια πίσω. Πρέπει να βρεθείς σε θέση όπου και τα δυο σου πόδια είναι λυγισμένα. Το βάρος σου πρέπει να βρίσκεται στη φτέρνα του μπροστινού ποδιού. Έπειτα με μια ακόμα αναπήδηση, κλείσε κ τέντωσε πόδια, όπως όταν ξεκίνησες την άσκηση. Κάνε άλλη μια αναπήδηση και σταύρωσε το άλλο σου πόδι στην δεύτερη πλευρά, με τον ίδιο τρόπο.

Άσκηση 4: Ξεκίνα σε θέση προβολής, με τα δυο σου γόνατα λυγισμένα σε ορθή γωνία. Το βάρος σου πρέπει να είναι ανάμεσα στα δυο σου πόδια και η πλάτη σου ίσια. Ξεδίπλωσε το πόδι που βρίσκεται πίσω προς τα μπρος, σαν να ήθελες να κάνεις μια κλωτσιά και έπειτα ξαναπάτησε το πίσω στην αρχική θέση. Κάνε μια αναπήδηση ώστε να βρεθείς σε θέση προβολής με το άλλο πόδι μπροστά. Θυμήσου ότι το βάρος σου πρέπει να είναι πάντα ανάμεσα στα δύο σου πόδια. Επανάλαβε την κλωτσιά με το άλλο πόδι.

Άσκηση 5: Ξεκίνα σε θέση σανίδας. Οι ώμοι σου πρέπει να βρίσκονται πάνω απο τις παλάμες, η λεκάνη σου παράλληλα με το έδαφος, η πλατη κι ο αυχένας σου σε μία ευθεία γραμμή. Λύγισε το δεξί σου γόνατο στο στήθος, κάνε ένα μικρό αλματάκι και φέρε το άλλο γόνατο λυγισμένο στο στήθος. Κάνε άλλη μια αναπήδηση και άνοιξε τα δύο σου πόδια τεντωμένα σε θέση σανίδας. Τελευταίο αλματάκι για να κλείσεις τα πόδια και να βρεθείς στην αρχική σου θέση. Ξεκίνα πάλι απο την αρχή.

Δες εδώ το προηγούμενο Fit Like A Pro workout της Μυρτούς Καλογεροπούλου: