FIT LIKE A PRO

Το 20λεπτο πρόγραμμα pilates που θα επαναφέρει το σώμα σου μετά την εγκυμοσύνη

Αυτή την εβδομάδα, η αγαπημένη μας pilates instructor και owner του Breath Pilates StudioΙφιγένεια Μπάκα, προτείνει ένα σούπερ, αποτελεσματικό πρόγραμμα με ασκήσεις που επαναφέρουν το σώμα μετά τον τοκετό.

 

 

Το μόνο που θα χρειαστείς γι’ αυτό το πρόγραμμα pilates είναι μία μικρή μπάλα pilates και ένα στρώμα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνεις τις ασκήσεις είναι να πάρεις τη σύμφωνη άδεια του γυναικολόγου σου. Τυπικά, αν το σώμα και η διάθεσή σου το επιτρέπουν, μπορείς να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι μετά τον πρώτο μήνα, αν έχεις γεννήσει φυσιολογικά και μετά τον δεύτερο, αν έχεις γεννήσει με καισαρική.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις αντοχές σου. Θα ξεκινήσεις με μερικές πολύ εύκολες ασκήσεις που «ζεσταίνουν» τον κορμό και μετά θα προσωρήσεις με το βασικό πρόγραμμα. Αρκούν 20 λεπτά από τον χρόνο σου. Η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά από αυτή είναι ένα δώρο που αξίζει να κάνεις στον εαυτό σου. Στο σώμα και την ψυχολογία σου.