FIT LIKE A PRO

Το σούπερ πρόγραμμα pilates που μπορείς να κάνεις κάθε στιγμή στην εγκυμοσύνη σου

24 Media

Ένας νέος κύκλος Fit Like a Pro by LadyLike ξεκινάει. Αυτή την εβδομάδα, η αγαπημένη μας pilates instructor και owner του Breath Pilates Studio, Ιφιγένεια Μπάκα, προτείνει το ιδανικό πρόγραμμα 20λεπτο Pilates ιδανικό αν είσαι σε εγκυμοσύνη. 

Πρόκειται για ασκήσεις Pilates που μπορείς να κάνεις με ασφάλεια σε κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης, στο σπίτι. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να πάρεις την άδεια από τον γυναικολόγο σου- και άρα η κύηση να εξελίσσεται φυσιολογικά.

Για το πρόγραμμα Pilates στην εγκυμοσύνη θα χρειαστείς ένα στρώμα γυμναστικής και μία μπάλα Pilates. Η τελευταία θα σου είναι απαραίτητη σε αυτή τη φάση της ζωής σου, αφού, οι ασκήσεις με μπάλα βοηθούν να έχεις έναν πιο εύκολο φυσιολογικό τοκετό.

Το πρόγραμμα Pilates διάρκειας 20 λεπτών για την εγκυμοσύνη ξεκινά με αναπνοές, οι οποίες είναι πολύ ωφέλιμες και χαλαρωτικές. Οι πρώτες ασκήσεις εστιάζουν στον άνω κορμό και ανακουφίζουν από τους πόνους στη σπονδυλική στήλη που οφείλονται στην αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια των 9 μηνών. Στη συνέχεια το πρόγραμμα γίνεται λίγο πιο δυναμικό, αλλά είναι πάντα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εγκύου.

Η γυμναστική στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα δώρο που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, αφού όχι μόνο θα σε κρατήσουν fit, θα σε ανακουφίσουν και θα ευνοήσουν τον τοκετό σου, αλλά ταυτόχρονα θα σε βοηθήσουν να επανέλθεις στα φυσιολογικά σου πιο εύκολα, μετά την εγκυμοσύνη.