FIT LIKE A PRO

Σούπερ ασκήσεις Yogilates για πιο λεπτά και γραμμωμένα πόδια. Φυσικά και γίνονται (μόνο) στο σπίτι

Μαριλένα Σπηλιωτοπούλου

Η Yogilates Instructor και guest fitness expert του Ladylike, Νικολέτα Βερναδάκη, αυτή την εβδομάδα σού προτείνει ασκήσεις Yogilates για πιο λεπτά και γραμμωμένα πόδια. Ένα workout για σένα που επιθυμείς ένα αποτέλεσμα όχι τόσο μυώδες, αλλά πιο λεπτεπίλεπτο. Γίνεται στο σπίτι και ο μόνος εξοπλισμός που θα χρειαστείς είναι το στρώμα σου. Αν δεν υπάρχει, βολεύει και το χαλί.

Πιο λεπτά και γραμμωμένα πόδια με στοχευμένες ασκήσεις Yogilates

 

Χρήσιμα tips για να κάνεις την κάθε άσκηση Like A Pro

  • Table top balance: Ξεκινώντας από τα 4 σημεία στήριξης, τεντώνουμε το δεξί πόδι πίσω και pointed με τα δάχτυλα να δείχνουν προς το έδαφος. Στη συνέχεια εκτείνουμε το αριστερό χέρι μπροστά και παράλληλα με το έδαφος ενώ ο αντίχειράς μας δείχνει προς τον ουρανό.
  • Down dog leg raises: Με λεκάνη προς τον ουρανό, ευθυγραμμισμένη σπονδυλική στήλη. Έξω στροφή στα μπράτσα έτσι ώστε η μια μασχάλη να κοιτάζει την άλλη. Φτέρνες με τάση προς το έδαφος. Μακραίνουμε από τη φτέρνα του δεξιού ποδιού πίσω και πάνω και λυγίζουμε το πόδι μας.
  • Beach pose: Πόδια εκτείνονται 45 μοίρες μπροστά το ένα πάνω από το άλλο. Το πάνω πόδι έρχεται pointedμπροστά και μετά εκτείνεται προς τα πίσω πάντα παράλληλα με το έδαφος.
  • Pointed to flexed beach pose: Από την ίδια στάση το πάνω πόδι εκτείνεται πάνω pointed και κατεβαίνει flexed.

Δες εδώ το προηγούμενο Fit Like A Pro video της Νικολέτας Βερναδάκη