TO THE POINTE

Σφιχτοί γλουτοί: αυτές οι 4 ασκήσεις κάνουν θαύματα

24MEDIA Φραντζέσκα Γιατζόγλου - Watkinson

Αγαπημένη μου φίλη, εδώ είμαι και αυτή την εβδομάδα για να σου προτείνω workouts που θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις κάθε πιθανό σημείο του σώματός σου και να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στον στόχο σου για ένα υγιές κορμί. Την περασμένη εβδομάδα σου έδειξα τις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος από την κοιλιά και πιο συγκεκριμένα να γυμνάσεις άψογα τους κάτω κοιλιακούς σου. Αυτή την εβδομάδα σειρά έχουν οι γλουτοί. Οι σφιχτοί γλουτοί.

Ξέρω, είναι ένα αρκετά δύσκολο σημείο το οποίο θέλει αρκετή προσπάθεια και γυμναστική για να καταφέρεις να δεις αποτέλεσμα. Και όπου αποτέλεσμα ίσον σφιχτοί γλουτοί. Αξίζει όμως τον κόπο.

Πάτα play στο παραπάνω video και εκτέλεσε τις 4 ασκήσεις για γλουτούς, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρεις παρακάτω:

1η άσκηση

Ξεκίνα σε στήριξη τεσσάρων σημείων. Με απλά λόγια στηρίξου στα γόνατά σου, τα οποία θα πρέπει να είναι λυγισμένα και ανοιχτά στο άνοιγμα της λεκάνης, καθώς και στα χέρια σου τα οποία θα πρέπει να είναι τεντωμένα ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σου. Πρόσεχε οι καρποί σου να είναι ακριβώς κάτω από τους ώμους σου. Τέντωσε το ένα πόδι πίσω και σήκωσέ το ψηλά, προσέχοντας να μην σπας τη μέση σου. Κατέβασε ξανά το πόδι σου, κρατώντας το καλά τεντωμένο.

2η άσκηση

Παράμεινε στην ίδια θέση σταυρώνοντας αυτή τη φορά το ίδιο πόδι που δούλευες πριν. Σήκωσε, λοιπόν, το πόδι σου και φέρε το στην αντίθετη γωνία πίσω σου. Σφίξε καλά τους γλουτούς σου, φροντίζοντας το πόδι σου να είναι καλά τεντωμένο και  λίγο πιο ανοιχτό από το άνοιγμα της λεκάνης σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

3η άσκηση

Τα πόδια παραμένουν λυγισμένα όπως και στην πρώτη άσκηση. Αυτή τη φορά, κατέβασε τα χέρια σου έτσι ώστε να στηρίζεσαι στους αγκώνες σου. Σήκωσε το πόδι σου πίσω με το πέλμα flex και το γόνατο σε ορθή γωνία. Πίεσε όσο πιο ψηλά μπορείς και επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Στη συνέχεια κάνε ακριβώς το ίδιο, αλλά φρόντισε στο ψηλότερο σημείο να τεντώσεις το πόδι σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση και ξεκίνα πάλι την επόμενη επανάληψη με το πόδι λυγισμένο.

4η άσκηση

Μείνε ακριβώς στην ίδια θέση και σταύρωσε το γόνατό σου πάνω από το άλλο λυγισμένο. Στη συνέχεια τέντωσέ το ανοίγοντας στην αντίθετη γωνία (λίγο πιο ανοιχτό δηλαδή από το άνοιγμα της λεκάνης) και επίστρεψε στην αρχική σου θέση.

*Εκτέλεσε την κάθε άσκηση για 16 επαναλήψεις και επανάλαβε το workout άλλες δύο φορές. Καλή επιτυχία!

Love,

Δήμητρα

Ρίξε μια ματιά και στο προηγούμενο βίντεό μου: